Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (46)

plakát

K2 vlastní cestou (2020) 

Dokument to byl prumerny a dal bych mu 3 hvezdy. Jednu musim strhnout za udeleni prostoru osobe jakou je hlavni protagonistka. Dokazu ji akceptovat asi jen jako protagonistku v dokumentu Katka. Akorat namisto drog je Kolouchova otrokem vlastniho ega. Vypravit se nekam, kde mozna zemre, zatimco ma doma dve male deti…proti VHT nemam vubec nic, ale myslim si, ze by si mel clovek rozmyslet, zda chce rodinu a nebo delat vrcholove zivot ohrozujici sport pro vlastni pobaveni. Bohuzel v dnesni dobe chteji vsichni vsechno najednou.

plakát

Seaspiracy: Pravá tvář udržitelného rybolovu (2021) 

Dokument se mi libil a hlavne kvuli obsahu davam 4 hvezdy. Hodne informaci jsem znal, ale zejmena rozhovory s predstaviteli eco-friendly organizaci stoji za to. Na druhe strane stoji organizace seashepard, ktera je opakovane zminovana v dokumentech a zpravach jakozto jeden z mala organu, ktere opravdu neco delaji. Ze je neudrzitelny, kdyz se lovi a chovaji zvirata pro 7mld lidi, kteri jsou zvykli mit maso 3-5 denne na taliri je logicky a zjevny, ale kdyz to lidi nechteji videt tak proste nechteji a zadnej dokument jim k tomu nepomuze..

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Animáky mám obecně rád. O tomhle kresleném dílku jsem nic nevěděl a tím víc mě mohl překvapit. 4 hvězdy bych dal za super vizuál, kvalitní příběh, sympatické postavy. Pátou dávám za obrovskou porci humoru. Už dlouhou dobu jsem neviděl tak povedenou komedii u které bych se tolikrát doopravdy bezprostředně smál. Rodina na baterky nemá žádnej hlubokej přesah, ale je to určitě film, kterej si často budu pouštět právě kvůli tomu jak moc jsem se u něj nasmál. Tohle se netflixu hodně povedlo.

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Udělat drahý kulisy, vylejt na ně 5x víc barvy a vše to překrýt filtrem z instagramu. Poté najít kulturně vyváženej mix lidí a mezi ně občas míchnout i nějakýho toho herce (Claudie Jessie, Adjoa Andoh) aby se neřeklo. A na závěr projít scénář Superdrbny, obšlehnout z něj dost aby to vystačilo na pár dílů včetně dialogů, který ale nemusej nutně navazovat a dávat smysl a celý to tak nějak zpatlat dohromady. Jako hereckej vzor pro ztvárnění věrohodnejch emocí u hlavních postav vybereme nejlepšího z nejlepších herců - Joeyho Tribbianiho a může se natáčet. Nejsem vůbec naštvanej, že jsem to viděl, docela to uteklo a je fajn, že člověk nemusí vůbec dávat pozor, poslouchat ani se dívat a pořád ví co se děje.

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

1. Série 5* Skvělá série, důstojný pokračování filmu. Každá epizoda se mi hodně líbila, vše mělo spád a já neměl téměř žádné výtky. 2. Série 4* Děj se začal zamotávat, zdá se mi horší návaznost dílů, ale pořád se mi děj líbil a vyjma posledního dílu na mě nepůsobilo nic přehnaně. 3. Série 2* Nečekal bych, že je možný do 10 dílů nacpat tolik trapnejch scén a plot-twistů. Přehnanost za přehnaností, nelogicky vyhrocený dějový linky. Až nepochopitelně vyeskalovaná rivalita mezi jednotlivými dojo, několik naprosto přihlouplejch zvratů. Doufám, že 4. série už nebude a pokud jo, já už jí asi vynechám.

plakát

Triangle (2009) odpad!

Takhle blbej film jsem snad v zivote nevidel. Myslenka filmu by asi byla ok, kdyby nebylo provedeni takhle moc spatny. Herecky vykony peklo, scenar peklo, strasidelny ani napinavy to neni vubec. Teda byl sem napjatej kdy uz to sakra skonci. Mel to bejt hrozne spatnej kratas na 10 minut, ale oni z toho udelali ultra strasnej film na 90. Jsem rad ze takovejhle film existuje jako nejspodnejsi hranice pro posuzovani filmu :D

plakát

Vortex (2017) (pořad) 

Pro mě jednoznačně nejlepší pořad o hrách v ČR. Líbí se mi, že v rámci recenzí jsou schopní jít proti proudu všeobecného hodnocení i u velkých AAA her a jejich hodnocení mi zároveň vždy přišlo férové. Navíc využívají celou škálu 1-10 a nedávají jen 6-10. Vyzdvihnout musím kromě informativnosti článků/videí i úroveň používání českého jazyka u Jirky, Zdeňka i Petra. Hodně rád poslouchám novinkové souhrny, ale i třeba recenze na hry, které mě moc nezajímají, protože kluci do každé recenze dokážou dát i kus ze svých znalostí a zkušeností např. s daným žánrem, sérií nebo vydavatelstvím. Za další musim říct, že celá trojice mi je sympatická nejen kvalitním projevem, ale i humorem. Hodně se mi líbí i témata z herní kultury, kvízy i statistiky. Za mě teda jasných 10/10. Přeji celé redakci ať se vám práce daří jako doposud, ať vás baví a díky za to, že u toho můžem být s vámi.

plakát

Indian Showtime (2018) (pořad) 

Indian je nejspíš mířený na mladé publikum(ročníky 2004 a mladší). Respektive volná forma videí plná groteskní mluvy a snah o prvoplánový humor na mě tak působí. Myslím si, že mladšímu publiku se určitě víc líbí hlasy redaktorů a videa jsou pro ně díky tomu poutavější. Nemůžu si pomoct, ale mám u Indian videí pocit jako bych se díval na přehrané divadelní dětské představení. Jak říkám, to nemusí být pro každého zápor, naopak si myslím, že to může být hodnoceno naopak i kladně. Mně mnohem víc sedí serióznější přístup redakce Vortexu.

plakát

Toy Story 4: Příběh hraček (2019) 

TS mělo skončit u 3. dílu. Ten byl perfektní, zakončení bylo super. Tohle mi přišlo jako těžký vaření z vody. Tuhle polívku naštěstí vaří Pixar, takže i z vody uvaří něco s příchutí. Ten vizuál je prostě paráda, hudba taky. Hold už nezvládli vymyslet tak dobrej děj, možná do toho Pixaru kecá Disney. Nepochopil jsem, že Buzz, pan Brambůrka aspol. nedostávají téměř žádný prostor, který si zabral celý Woody. Mohli raději udělat film Woody, všechny ostatní vyškrnout komplet a pak by mi to i dávalo větší smysl a na 4 hvězdy by to možná vyšlo. Takhle slabý 3, dvě hvězdy Pixaru dát nemůžu.

plakát

The Furies (2019) 

To zase jednou byla kravina. Takový debilnější hunger games mixnutý horrorem mínus veškerej ten socio-ekonomickej přesah o kterej se (v mých očích marně) snaží HG. Myšlenka zajímavá, možná to mohl bejt dobrej film, kdyby dával trochu smysl, měl alespoň špetku děje (přece jen od hororu nečekám nic extra) a neměl tak klišoidní a od první minuty jasnej konec bez jakýkoliv invence. Jednu hvězdu dávám za vysokej body-count a masky lovců, asi jediný + aspekty celýho filmu.