Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Méďa a lumíci (2015) (seriál) 

Taková oddechová hloupost. Po zhlednutí více dílů začíná být monotónní, ale jinak vcelku legrace.

plakát

Ženská na vrcholu (2019) 

Jednoduše shrnuto. Dějově se jedná o typicky českou komedii začínající slovem ženy/muži. Po technické stránce je film příšerný! Některé střihy jsou příšerné a vůbec nelícují. Klasický problém -> hlasitá hudba vs. tiché dialogy. Doporučuji to shlédnout pouze jako odreagování. Prostě film na odlehčení. Dokážu si představit, že si najde nadšené fanoušky stejně tak jako lidi, kteří se při filmu nudí k smrti.

plakát

Mythic Quest (2020) (seriál) 

Potenciál tohoto tématu je uchopen absolutně špatně, že ani nevím odkud začít. Pro začátek jednoduše... nebudu soudit to, že takhle to v IT prostě nefunguje... že některé charaktery v seriálu by v reálu v dané společnosti nejspíš už nepracovali... že programátoři nemají na starosti animace a podobné věci... Takže v popisu je napsáno, že se jedná o komedii z roku 2020. Z tohoto odvážného výroku je správně akorát ten rok. Největším problémem této "komedie" je ten, že prostě není vtipná... Za 9 epizod, které jsem viděl, můžu zodpovědně říct, že jsem se zasmál všeho všudy třikrát, z čehož dvakrát to bylo spíše takové pousmání nad absurdností situace anebo stereotypy. Celkem mne zaujal flashback do minulosti, který sice jakoby do seriálu nepatřil, ale měl svůj půvab a pak se mi líbila myšlenka jak zatočili s nechtěnými elementy ve hře. Toť vše Každopádně ve zkratce děj je o ničem, postavy a prostředí jsou průměrné, vtip/zábava se zde takřka nevyskytuje a pokud se nějaký objeví, tak je na úrovni 6. třídy základní školy. Jednoduše řečeno je to příšerně promarněná situace. V porovnání se Silicon Vallley je neskutečná nuda.

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

Tento seriál je jako horská dráha. Když jej člověk sleduje a začne si říkat, že to není vlastně vůbec špatné. Objeví se díl který tento pocit absolutně zničí a řeknete si: Co to sakra má znamenat?!" Pak se s daným zvratem anebo novou skutečností dokážete smířit a opět následuje vlna dílů, kdy si říkáte: "Wow, nejlepší věc, kterou jsem kdy viděl!" No... a pak je to tu znovu. Seriál je zajímavě natočen se skvělou hudbou. Hlavní děj se pořád motá okolo hackování, které je zde trochu idealizováno (asi stejně jako v každém jiném filmu). Prostě tam dám flash disk, napíšu nějaké náhodné znaky a na klávesnici a během večera hacknu půl světa. Za mě je to zajímavý seriál, ale dalo by se to uchopit i líp.

plakát

Slovácko sa nesúdí (1975) (seriál) 

Humorné zpracování někdy až neuvěřitelných historek strýčka Pagáča, který je zde hlavní postavou a vypravěčem. Ani v jednom díle nechybí špetka humoru a fištrónu, kterým strýc Pagáč a jeho věrný kamarád Jura Klásek oplývají. Seriál mě chytil za srdce hned prvním dílem. A to nejen kouzelným nářečím, které je dnes slyšet v kraji malebného Slovácka už jen velice zřídka, ale stejně tak lidovými písněmi a prostředím jedné Slovácké vsi za vlády Habsburků.

plakát

Boj o patent (2008) 

Silný příběh vynálezce, který se pral za pravdu stůj co stůj. I když mu všichni kolem říkali, že nemá smysl bojovat proti obrovskému korporátu a ať si užívá života v přítomnosti neposlouchal je a slepě si šel za svým. Jenže to co ztratil mu začalo docházet až postupně. Hodně dobrý film podle skutečné události a o prioritách konkrétního člověka.

plakát

Zažít Woodstock (2009) 

Film plný krásných rozhovorů, hudby, vyobrazení zlaté éry hippies. Pro mě to byla naprostá pecka! Je mi však jasné, že tento film si může najít své fanoušky buď mezi příznivci květinových dětí, anebo milovníky dob minulých.

plakát

Čertí brko (2018) 

Tak tohle je velmi slabá pohádka. Jak příběhem, tak hereckými výkony. Absolutně nudný děj, mě nutil od televize odejít. Říkal jsem, že mě třeba ještě konec příjemně překvapí... No nestalo se. Spíše naopak, byl jsem akorát víc zklamaný.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Rozsahem delší kousek, což ovšem není vůbec na škodu. Dokázal mne dokonale vtáhnout jak do světa westernů, tak na konec šedesátých let, kde se odehrává hlavní děj. Ve filmu nic nechybí ani neschází. Některé scény jsou zde na můj vkus zbytečné, ale beru to tak, že tam patří. Skvělé prostředí, které fanoušky hippie éry na jednu stranu potěší a na druhou stranu moc nenadchne, ale každý si tam najde to své. Pro mě po delší době film u kterého jsem vystřídal většinu dostupných emocí. Velké finále je výplodem fantazie a absolutně se nedrží historických fakt. To mi však vůbec nevadilo a jen jsem litoval, že už nastal konec.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Málokterý seriál člověka nadchne tak, jako tento. A to ani nemusí být nějakým extra velkým fanouškem hvězdných válek. Stačí, aby jedna z hlavních postav, Baby Yoda pohnul hlavou anebo rukou a tím si seriál okamžitě získává srdce a pozornost diváka. Prostředím seriál velmi připomíná původní Star wars, což je skvělé a pro skalní fanoušky téměř vzácnost. Herecké výkony se zde nedají tak dobře hodnotit, protože většině postav nelze vidět do tváře. Stejně tak jako hlavní postavě nájemného lovce Manda v podání Pedro Pascala. Jednoznačně si zaslouží být nazván seriálem, který si mě získal hned první epizodou.