Reklama

Reklama

Silicon Valley

(seriál)
  • USA Silicon Valley
Trailer 4
USA, (2014–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 27–48 min)

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Martin Starr, Amanda Crew, T.J. Miller, Josh Brener, Matt Ross, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Angela Trimbur, Christopher Evan Welch, Andy Buckley (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(53)

Obsahy(1)

Richard je introvertní počítačový programátor, který bydlí společně se svým nejlepším kamarádem Big Headem, nafoukaným Gilfoylem a sarkastickým Dineshem. Tihle tři asociálové žijí pod dohledem samolibého milionáře Erlicha, který jim nabídne bezplatné bydlení ve svém domě výměnou za to, že získá desetiprocentní podíl ve všech jejich projektech. Poté, co Richard vytvoří vyhledávací algoritmus milionové hodnoty, ocitne se tenhle společenský břídil ve smršti nejrůznějších nabídek a zpanikaří - se svými přáteli se rozhodne založit vlastní firmu. Děj seriálu Silicon Valley je zasazen do světa špičkových technologií ovládaného zlatou horečkou. A právě ti nejkvalifikovanější jedinci předurčení k životu v prosperitě se svým úspěchem vlastně vůbec nedokáží naložit. Tvůrce seriálu Mike Judge (Maléry pana Šikuly, Beavis & Butthead, Tatík Hill), který přináší prostřednictvím tohoto nového komediálního seriálu na obrazovky HBO svůj neuctivý způsob humoru, se nechal částečně inspirovat vlastními zkušenostmi ze slavného kalifornského údolí, kde koncem osmdesátých let působil jako inženýr. (HBO Europe)

(více)

Videa (51)

Trailer 4

Recenze (128)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na tomhle je krásně vidět, že The Big Bang Theory si na geekovský seriál pro geeky jenom hraje, a v reálu jde o nenáročný sitcom pro široké publikum. Ty pravé IT cvoky, co snad i tlačítka ve výtahu mačkají dvojklikem, najdete až v Silicon Valley. Až tady pochopíte, v jak nepřístupném světě žijí. Za průměrnou epizodu potřebuji třikrát navštívit wikipedii (česká nestačí), a i tak si myslím, že mi většina vtipů unikla. Humor pro mě zachraňují univerzálně přístupné vtipné situace okolo vztahů a potýkání postav s okolním světem. Od režiséra / scenáristy je to sympatický počin, a já jsem zvědavý, jestli udrží kurz i ve druhé sérii, nebo se poslušně zařadí do středního proudu. ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Nesmíte na to koukat jako na komedii, u které se chcete trhat smíchy. To si pusťte Ajťáky nebo TBBT. Na tohle musíte koukat jako na fiktivní životopis ze Silicon Valley. Pokud se vám líbili filmy jako jOBS nebo The Social network, tak tohle je přesně pro vás. To ovšem neznamená, že seriál není vůbec vtipný, je zde celkem dost vtipných scén a hlášek nejen pro zasvěcené, ale jak říkám, hlavní je ten životopisný příběh. Mě tohle neskutečně sedlo. První epizoda druhé řady trochu divná, ale pak se to rozjede a druhá série poráží i tu první. ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem přesně ten ITcký retard, tak se mi koncept seriálu líbí. Hlavně se mi teda líbí Amanda Crew, takže sem tam po skončení seriálu zkouknu python a jdu spát. První série se zdařila, i když do IT Crowd to má docela daleko. Humor tady není normální humor a asi ne každého to pobaví. Jinak cool. Nakonec jsem viděl všechny serie a musím říct, že kvalita seriálu dolu nešla. Za to jsem moc rád. ()

dzei 

všechny recenze uživatele

Na úvod seriál není určitě pro každého. Na druhou stranu člověk se nemusí pohybovat v podobném prostředí, aby si seriál plnými doušky užil. Brilantní svižná šílená jízda ze světa Silicon Valley. V samotném centru Palo Alto 1 a 0 se odehrávají boje světových IT korporací s pár blázny z garáže. Seriál stupňuje série od série až na samotný vrchol zakončený posledním dílem. Dávám tu jednu hvězdu navíc, protože když si člověk podobný kolotoč zažije na vlastní kůži, dívá se na to trochu jinak. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Trochu méně křečovité The Big Bang Theory z Palo Alta. Což by pro komediální seriál teoreticky mělo být dobré téma, startupy a korporace jsou po Fincherově Social Network v kurzu, ale stejně je to nevýrazná nuda, která krom ohraného humoru ( = tisíc variací na "ajťáci jsou mimo počítače neschopní panicové") a mírného vhledu do oboru (který člověka z oboru nemá čím překvapit a zbytek světa ho nepochopí) nepřináší nic zajímavého. 5/10 ()

Galerie (478)

Zajímavosti (27)

  • V prvních dílech 1. série se v českém dabingu chybně hovoří o „bezdrátovém“ kodování/komperesi. Správně je samozřejmě bezztrátová komprese. (BiOSsCZ)
  • Vzhledem k tomu, že se seriál odehrává v Silicon Valley, byl seriál natáčen v Los Angeles a v San Franciscu. (Leopard105)
  • Zkratku PPC pro PiedPiperCoin již ve skutečnosti používá kryptoměna Peercoin, jenž se na trhu kryptoměn vyskytuje již od roku 2013. (orkadimenza)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama