Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Pohádka

Recenze (11)

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Nemůžu si odpustit přirovnání a podobnosti s dneškem. Nástup Grindelvalda a nástup Ruska. Nenávist, pocit nadřazenosti, falešná iluze dělání dobré věci, zlo, krutost, genocida... Jako odpočinkový film super.

plakát

Greenland: Poslední úkryt (2020) 

Jednoduše říct, proč mě zrovna tenhle film, narozdíl od tuctů podobných filmů, scénaristických šablon, prvků a momentů, takhle emočně rozsekal, asi nejde. Alespon mám o čem přemýšlet.

plakát

Země na scestí (2019) 

Když pominu fakt, že i ulítlá fantasmagorie vypadá vedle tohodle fimu jako běžná realita, tak to bylo docela dobré. Celý film jsem věděl, že tohle člověk nemá šanci zrealizovat ani za 10 000 let a to mi to trošku kazilo celkový dojem. Ale chápu, že pro čínského zatím nenáročného diváka to musela být bomba. A kdyby mi bylo 15, asi bych byl také ohromen a nešetřil superlativy.

plakát

IO (2019) 

Myšlenky, které drtivá většina lidí není schopná pobrat, tak je hodí do škatulky nudných, nebo bláznivých. Možná kdyby si střihli rok o samotě a měli dost času na přemýšlení o podstatě života bez rozptylujících vlivů společnosti a civilizace. Ale občas je to potřeba, trochu se zamyslet nad podstatou věcí či elementárními základy a ne jenom zacykleně jet denní rutinu. Finální poučení se dá vysvětlit různě, ekologicky i antiekologicky, což trochu kazí celkový smysl filmu.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Škoda, že je to tak moc řízlé tou dnešní politikou z pohledu Číny. USA a Británie je ta zlá, Evropa malá a bezvýznamná a východní Asie ta dobrá a hodná, docela mi to vadilo. Ten název mi také vůbec nesedí. Jinak to jde.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) odpad!

Jako fanoušek, co přečetl asi všechny knižní díly před Disneyho "restartem", cítím už roky zmar a frustraci. Nová časová linie je pro mě naprosto nepřijatelná, absurdní, plná přehmatů a popírá všechny dosavadní "pravidla Síly". Postavy mě absolutně nezaujaly, děj je jedno velké zklamání. Všechno je buď slabé a mdlé, nebo absurdně apokalyptické. Tisíce destruktorů coby hvězd smrti. Schopnost mrtvoly Palpatina zničit flotilu tisíců lodí silovými blesky. Jediové splynulí se sílou by měly jen kecat a povzbuzovat, ale těžko zvedat stíhačky ze dna moře. Atd atd.

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Uffff. Z toho filmu mi běhá mráz po zádech, vůbec to nebyl můj šálek a nelíbil se mi. Kdybych měl ohodnotit, jak na mě film působí, měl by maximálně jednu hvězdičku, spíš odpad. Kdybych měl z nadhledu hodnotit film jako takový, tak by měl možná i čtyři. Ani kompromis nemůžu udělat, protože průměrný film to prostě není. Takže se zdržím hodnocení. Doporučuji jen silnějším povahám, tohle není film pro průměrného diváka alá Marvelovky, nebo Pixar.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Dvěma slovy, spíš zklamání. Možná za to můžou přehnaná očekávání, možná by mě sedla spíš jiná verze Endgame, možná jsem nebyl v tom správném rozpoložení, každopádně žádné WAU! se nedostavilo. Čekal jsem spíš akci od začátku do konce, mnohem víc mrtvých, zasloužené a hrdinské smrti. Ani ten zvrat na začátku mi nesedl, to samé vývoj některých postav a nechat CA zemřít tímto způsobem je poslední kapka. Nesrovnalosti v logice, kdy např. po uchopení nekonečného kamene v minulých dílech téměř kohokoliv okamžitě zabije, zatímco tady se kamenů každý běžně dotýká, to tomu také nepřidalo. No a už vůbec mi nesedí ta postava CM. Je tak silná, že většinu času musí být neznámo kde a jen tak náhodou dorazit na konec finále. IW mnohem lepší.

plakát

Aquaman (2018) 

No to byl neskutečnej nářez. Vau!! Podvodní svět překonávající meze fantazie a představivosti a téměř nepřetržitá akce řadí Aquamana po bok Avatara. Fakt jsem zvědavej, s čím se podvodní Avatar vytasí, protože tohle se dá překonat jen velmi stěží. Za mě jeden z nejlepších filmů vůbec.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Vše už o tom filmu bylo řečeno, nemá smysl dodávat něco víc. Je to prostě pecka. Jen bych přidal mou nejoblíbenější hlášku z filmu, tedy kromě "Valhallááááááá!!!!: "Drž tu světlici!" "Jóó, držím ji!" "Blíž!!" "Máš ji přímo řed očima!!" "Uááááááááá!!!!!" :-))))