Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Kmotr je velkolepé mistrovské dílo. Nejlepší gangsterský film vůbec. Fenomenalní hudba, která mě vždy hraje v hlavě jen když vidím někde název kmotr. Úžasná režie a nadčasový snímek, který kompletně změnil Hollywod. Herecké výkony ani nebudu zmiňovat. 10/10.

Osvícení

Osvícení (1980)

Pro mě nejlepší Kubrickův film. Film i kniha jsou dá se říct dva rozdílné celky. A docela i chápu proč King nemá v oblibě toto zfilmování. Kubrick vzal myšlenku knihy, celou jí přetvořil do jednoho z nejlepších hororů. Kniha se zaobírá více do hloubky Jacka (a jeho alkoholismu) a celkovou historii hotelu Overlook. Zatímco film má výbornou atmosféru, kameru, ikonickou scénu se sekerou a jeden z nejlepších konců. Všichni herci předvedli vynikající výkony (i když museli hodně obětovat). Celkově je ale pro mě Osvícení srdcová záležitost na kterou nenechám dopustit a kdykoliv slyším úvodní minuty, mám husinu a film si mě získá. 10/10.

Počátek

Počátek (2010)

Počátek ve mě vyvolal zajímavou věc, kterou jsem u jiného filmu zatím nezažil. Poprvé jsem Počátek viděl asi před pěti lety. Koukl jsem na to jen proto, že tam hrál Leo a protože to mělo dobrej Soundtrack. Zápletku jsem samozřejmě nepochopil. Asi o tři roky později jsme na to koukl znovu, kdy jsem se už v kinematografii trochu vyznal. Už to dávalo větší smysl, ale celkově jsem to pořád nechápal. Tak po nějakem roce jsem si řekl, že se na to podívám a musím to už pochopit. A stalo se. Potom jsem na sny nějakou dobu nahlížel trochu jinak a už jen kvůli tomu, že mně to dalo celkem zabrat to pro mě byl výjimečný film. Před rokem jsem si na to musel zajít do kina, i když jsem to viděl x krát. A v sále to na mě mělo zase jiný dojem. proto je toto jeden z mých nejoblíbenějších filmů a myslím, že Hans Zimmer tady odvedl svou nejlepší prací, kterou jen tak nepřekoná. 10/10.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Celý film si zakládá na jednom obrovském hereckém koncertu, převážně trojice: Nicholson, Fletcher a DeVito. Celý snímek má hlavu a patu, nic tam nebylo jen k vyplnění času a vždy každá scéna má nějaký záměr. Rozhodně jeden z nejlépe zrežírovaných filmů a my můžeme být rádi, že takový talent jako mistr Forman se narodil u nás a celý národ zviditelnil po celém světe. 9,5/10.

Psycho

Psycho (1960)

Psycho byl můj debut od Mistra Alfreda Hitchcocka a nezklamal. I když Kubrickovo Osvícení je můj nejoblíbenější horror, Psycho je velkým konkurent. Napjaté scény, strašidelná hudba a neznámo. To potřebuje každý horror (hlavně ty dnešní) a přesně to dělá Psycho mistrovským dílem. 9,5/10.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Velkolepé dílo, které mistra Tarantina doneslo do krás i děsů Hollywoodu. Nádherný, vypilovaný a propracovaný scénář s nejlepšími postavami. Po několikátém shlédnutí jsme si uvědomil, že je to můj první film ve, kterém mě bavili všechny scény. I asi dvaceti sekundový záběr, kdy jde Butch ke svému bytu. 10/10.

Sedm

Sedm (1995)

Žádný film nenavodil takovou atmosféru jako SEDM. nad žádným filmem jsem nepřemýšlel tak jak nad SEDM. O žádným filmu se mi tak intenzivně nezdálo jako u SEDM. David Fincher si u mě napravil reputaci po třetím Vetřelci a dokázal mi jak moc je schopný ve svém řemesle. Ty pohyby kamerou, střih, scénář a hlavně hudba; vše tohle si David pohlídal na jedničku. Hudba Howarda Shorea ve mě vyvolala takové pocity, které se mi zaryjí hluboko do paměti. Dvojici Brad Pitt a Morgan Freeman jsem si hned zamiloval a přiřadil bych ji do seznamu legendárních dvojic, mezi Julese a Vincenta. 10/10.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Není třeba toho moc psát. pro mě nejlepší film všech dob. Na konci jeden z nejlepších plot twistů, úžasná hudba Thomase Newmana, režie která baví a člověk se vlastně ani nemůže moc nudit. Nevím jestli někdy v životě uvidím tak dobrý film nebo ještě lepší. 10/10.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Jak sleduji ty recenze, které se pohybují okolo 3* až 4*, tak to chápu. Já sám jsem na první shlédnutí měl stejný názor, ale po několikátém shlédnutí jsme musel dát ten plný počet. Je možné, že jsem až moc velký Tarantinovec a nadržuji mu, ale i přesto mě ten příběh strašně bere. Zajímavýt herci, kteří hrají zajímavé postavy s tajemnou historii a nevíte kdo je vlastně ten dobrák a kdo záporák. Scénář je opět na úrovni Tarantina a strašně baví. 9,5/10.