Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (83)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Tenhle film je naprosto úžasnej. Tříhodinový epos o jednom z největších zmrdů na americké burze a tom jaký může být život, když máte peněz jak sraček a nevíte co s nimi. Celé to podchytává geniální scénář Terence Wintera, vrcholná režie Martina Scorsesiho, a herci v čele s DiCapriem a nádhernou Margot Robbie. 10/10.

plakát

Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021) 

Shokymu a Morthymu jsem od začátku moc nevěřil. Trailer na mě působil, že snímek bude jen průměrná nebo podprůměrná komedie, jediné co ve mě vzbuzovalo naději byli Štáfek s Kozubem. A nemohl jsem se mýlit víc. Film od začátku do konce má kvalitní a přesný humor a pocit smíchu a humor, který sdíleli spoustu dalších lidi v kino sále mě dlouho chyběl. Titulní dvojice je skvělá a mají báječnou chemie. Kozub tu trochu zastiňuje Štáfka, protože má vdečnější roli v podobě afektovaného šílence Shokyho. A pak je tu Magnusek. Ten se mi touhle rolí vykoupil po jeho hitparádě v Bastardech. Ale největší hvězdou je Andy Fehu. Vtipný a chytrý scénář, který má humor, drama a romantiku. A samozřejmě režie, která šikovně kombinuje právě komedii a hororové pasáže, které funguji. Doufám, že Fehu zůstane svůj jako do teď a za pár let bude patřit do elity originálních českých režisérů. 8/10

plakát

Nikdo (2021) 

Už do prvního traileru jsem věděl, že tenhle film musí být akční pecka. A díky bohu byla. Nobody dokazuje, že film, který má dobrý trailer nemusí být ve finále úplně špatný. Akční scény jsou po choreografické stránce brilantní, místama někdy "realistický". Je tu hodně vidět vzor Johna Wicka jak už z té akčni stránky, tak i samotný děj není úplně originální, což mě vůbec nevadilo. Bob Odenkirk si to strašné užívá a jsem rád, že ho můžeme vidět i v jiné poloze než komika. K tomu si přidejte parádní hudbu, energickou režii a máte jeden z nejlepších akčních filmů za posledních let. 9/10.

plakát

Otec (2020) 

The Father je pomalé drama podle divaldení hry Florriana Zellera (který film i režíroval a psal scénář). Většina filmu se odehrává v bytě a vypráví o tom jak je těžké žít se stařeckou demencí a Alzheimrem. Hlavní roli hraje geniálně Anthony Hopkins, který by si toho Oscara vážně zasloužil a výborně mu sekunduje Olivia Colman. Film vás v prvních minutách vtáhne do děje a celou hodinu a půl jste zmateni stejně jako Anthony. Tento prvek mě přišel strašně chytrý a i když jsem byl několikrát zmaten (což byl asi i účel) tak mě to pořád bavilo. Celková délka mě vůbec nevadila a jsem i docela rád, že to na Oscarech (minimálně co se týče nominací) sklidilo úspěch. Rozhodně jedna z mých nejoblíbenějších Oscarovek letošního roku. 9/10.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Je to lepší, je to větší, je to propracovanější. Zack Snyder a fanoušci si vydupali originální verzi Justice League a vzniklo z toho tohle. Formát 4:3 mě vůbec nevadil, ba naopak jsem asi jeden z mála, kterému se to líbilo a délka čtyř hodin uteče docela rychle (i když jsem se několikrát podíval na čas). Pořád to má, ale nedostatky. Vizuální efekty nejsou úplně nejlepší a z vyprávění příběhu je velká patlanina. Postava Flashe v podání Ezry Millera mi vůbec nepřišla sympatická a celý jeho charakter mě dost sral. Co mě ale dost bavilo bylo větší představení postav a věci, které se později objevili v jejich filmech (Wonder Woman, Aquaman). Ale přirovnávat to k Pánovi Prstenů nebo finále Avengers je dost mimo. 6,5/10.

plakát

Minari (2020) 

Krásný film od poslední dobou úspěšného studia A24 (The Lighthouse, Uncut Gems) skrývá v sobě spoustu skrytých témat, o kterých by si divák nepomyslel, že tam budou. Příběh pojednává o korejské rodině, která si do Arkansasu přijede splnit svůj americký sen a to, vybudovat si svojí ’’farmu’’, kde budou mít vlastní vodu a potraviny. V této časové lince vévodí skvělý Steven Yeun, který předvádí uvěřitelný výkon otce, který chce obstarat rodinu a ukázat dětem, že za velkou prací stojí úspěch. Dále tu máte jeho odtažitou manželku Ye-ri Hun, která hraje taky dobře, ale nemá tak vděčnou roli a tak se u ní neprojeví žádný rozvoj postavy. Ale dva, kteří vévodí filmu jsou Alan Kima a Yeo-Jeong Yoon. Vztah vnuka a babičky je srdcem příběhu a vidíme jak se právě jejich vztah mění. Ve filmu se projeví témata jako motivace, úspěch, selhání, víra, zdraví a další. Do toho krásně klidná hudba Emila Mosseriho a chytrý a místy vtipný scénář Lee Isaac Chunga. 8/10.

plakát

Supernova (2020) 

Ponurý a melancholický příběh dvou mužů a Alzheimerovy choroby. Celý snímek stojí a padá na výkonu Colina Firtha a Stanleye Tucciho, kteří se vzájemně doplňují a nikdo nikoho nezakrývá. Dojemná hudba dodává snímku známku beznaděje a krásně sedí k stylu vyprávění. Bohužel scénář trochu zaostává a bývá občas trochu monotónní. Přesto výborný britský film na začátek roku. 8/10.

plakát

Střípky (2021) 

Bohužel docela zklamání. Je vidět, že se John Lee Hancock nechal až moc inspirovat Sedm, což je celkem škoda. Máme tu dva detektivy, kteří se setkají díky případu jednoho masového vraha. Snaží se to mít atmosféru ale i to se nedaří. Velkou chybou je režie a scénář, kterej je strašně ukecanej a přetáhlej. Proto to jako celek působí jako nudná krimi podívaná. Hudba Thomase Newmana byla slabší a nevytváří tak dobrou atmosféru (za to hudba v traileru je geniální). V části kde se objeví Jared Leto se mě to zda rychlejší a mnohem víc mě to bavilo. Samotná trojice předvádí herecký koncert a všichni si jsou rovni a nikdo nikoho nezasťinuje. 6/10.

plakát

Chlast (2020) 

Moje prvotina od Thomase Vinterberga a vůbec nezklamala. Výborná režie, kterou si otestuju úplně jednoduše. Když koukám doma na film a nemá potřebu se během toho kouknout do mobilu (na čas atd.), Tak to je dobré znamení. A to se tady podařilo. Originální námět, který jde ruku v ruce s parádním scénářem a dobrými herci. Samozřejmě to vede Mads Mikkelsen, ale bavil mě třeba i Magnus Millang. Velké překvapení pro rok 2020 a 9/10.

plakát

Střípky ženy (2020) 

Jeden z nejlepších úvodních pasáží, které jsem viděl. Oscarové herecké výkony (v čele s Vannesou Kirby a Shia LaBeoufem). Samotná zápletka filmu je originální a je zajímavé jak se výše zmiňovaná dvojice smiřují se smrtí jejich nenarozené dcery. K tomu přidejte dokonalou hudbu a herecký výkon Ellen Burstyn (87 let!) A máte dokonalý film v novém roce. 8/10.