Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (277)

plakát

Anatomie života - Srdce v oblacích (2021) (epizoda) 

To jsem si jednou po čtení nekonečných skript zapnul TV Nova a tam dávali další skvost. Už před lety jsem polemizoval, když Jack Shephard propíchl pneumotorax propiskou, zda je to real deal, tady na to dokonce použili brčko z Capri-sone.To je normálně jak ordinace doktora z hor - na zlomený vaz, přiložte studený obklad. Jinak si seriál hraje na to, jak zaobírá životy “normálních lidí“ ve špitále, ale nikdo z herců neměl roušky, takže můj immersion je zničen. Měli by jít příkladem no ne? Jak by řekl Macura: “Nova! Zase ta Nova!! Co to je za firmu tyvole??„

plakát

Apostle (2018) 

Líbil se mi ten námět a skoro až Lovecraftovskej nádech. Napětí to má jako Scorseseho Shutter Island, vizuál jak Shyamalanova Village a nechutné scény jak Asterův Midsommar. Škoda jen trochu přepálené délky, jinak zase jeden z těch fajn hororů, které můžu doporučit. btw. ten táta, by na potratové klinice určitě získal cenu pro zaměstnance měsíce, o tom žádná.

plakát

Argo (2012) 

Taková klasička. Když už nic, tak je Ben aspoň slušný režisér. Herecky mi přijde ve všech filmech, které jsem s ním viděl (Zmizelá,Argo, jeho Batman celkově) takový...jakoby strnulý, jako kdyby už natáčení chtěl mít za sebou a jít domů, zapálit si cigárko a pofelit s Mattem Damonem :D schválně zkus napsat do googlu - ben affleck smoking, ty jeho depresivní ksichty, když ho fotí paparazzi při kouření jsou fakt zlatý důl pro memes na redditu. Poslední film, kde mi nepřišel v křeči byl snad Pearl Harbor, a to už je pár let zpátky tyvole..

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Původně, jsem zde chtěl sepsat všechny plusy a mínusy tohohle filmu, ale jsem na to moc línej. Kdo očekává Úsvit 2 nebo Sebevražedný oddíl, bude zklamaný. Je to film, přesně uprostřed. Rozhodně to není stoprocentní, má to dost kazů, ale já čekal na tenhle film až příliš dlouho a bavil jsem se příliš dobře na to abych tomu dal jen čtyři hvězdy. Aspoň pro mě, je to tedy pecka. (asi ze mě i mluví moje velká slabost pro zombíky). EDIT: Podíval jsem se na to znova a už ze mně opadl ten obří hype, nakonec tedy tři hvězdy

plakát

Avatar (2009) 

28.9. 2022 obnovená premiéra. Viděno v kině znovu po téměř třinácti letech. Stále stejně topový blockbuster, vrcholový kino zážitek. Na konci filmu rovněž cca tří minutová scéna z dvojky.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Bez spoilerů. Ještě nikdy za těch víc jak pět let co tady píšu, mi nedělalo větší problém dát čtyři hvězdy.  Myslím si, že je zbytečné, abych tady psal jak moc krásný ten film je, přeci jenom je to Cameron, který v peněžence nosí žiletku v případě, že mu bouchne film. Scénářově je to příšerně slaboučké, ještě slabší než jednička (kterou i přes tento neduh miluji). Nevím jestli je Cameron průměrný scénárista, nebo se prostě jenom bojí (za 8 let) vymyslet něco nového, ale nedokázal jsem se do toho plně ponořit a to jsem vystudovaný environmentalista se zaměřením na vodu, tudíž lepší cílovku než jsem já pro tenhle film snad ani nejde najít... Objektivně tedy 8/10 a to asi jenom proto, že mi už není deset, ale skoro dvacet čtyři. Kdyby to vydal tři,čtyři roky po prvním díle tak bych z toho byl úplně odpálený, ale už je pozdě damage is done. Mrzí mě to. (ale mám od ženy ten naprosto suprový Avatar kelímek s velrybou, za což jsem happy.)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Já tomu prostě nemůžu dát 5*. Je to dobrý film a dobré zakončení, o tom žádná, ale já prostě nejsem takový fanboy Marvelu abych se u toho rozbrečel. Když jsem se na to díval tak jsem viděl prostě další marvelovku, které jsou všechny dělané jako přes kopírák. Jasně děj se vždycky nějak mění, u Endgamu to jde vidět nejlíp, ale konec je vždy stejný. Právě proto mi Infinity War vyrazil v kině dech víc než Endgame. Jak půjde Marvel dál, to je mi velkou záhadou, ale on Faige už něco vymyslí, sype to tolik peněz, že tohle není ukončení ani zdaleka. Jo a po shlédnutí jsem si opět potvrdil moji nejoblíbenější postavu - Thora. Ten je od Ragnaroku prostě skvělý....Očekávám jeho účast v nových Strážcích. btw co mě štve na Marvelu fakt nejvíc, jsou ty dramatické smrti postav. V jednom díle je totálně smutná scéna ve které umírá hlavní postava, jen pro to aby byla v dalším díle oživena i za cenu, že tím tvůrci totálně ojebou jasně dané pravidla. Však mi řekněte, proč Lokiho nezachránili stejným způsobem jakým zachránili Gamoru? Nevim no.

plakát

Babicova televize (2021) (pořad) 

On kdyby to viděl Pohlreich, tak by řekl, že je to blaf, ale on tomu vaření vůbec nerozumí. - Jíři Babica. Jirka si v pozdním věku uvědomil, že když si bude dělat prdel sám ze sebe, bude slavit úspěch. On je pro smích mnoha lidem už dobrou dekádu, takže se aspoň nasmějeme všichni. Nejradši mám díly, kde je i Jarda Sapík, to jsou prostě dva čimičuráci, kteří se hledali až se našli.