Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nemocnici čeká mladý muž na transplantaci srdce, jehož převoz zkomplikuje nehoda v oblacích. Nová sestřička Ema se postaví za ženu, která odmítá operaci. (TV Nova)

Recenze (16)

LasT_Olt

všechny recenze uživatele

To jsem si jednou po čtení nekonečných skript zapnul TV Nova a tam dávali další skvost. Už před lety jsem polemizoval, když Jack Shephard propíchl pneumotorax propiskou, zda je to real deal, tady na to dokonce použili brčko z Capri-sone.To je normálně jak ordinace doktora z hor - na zlomený vaz, přiložte studený obklad. Jinak si seriál hraje na to, jak zaobírá životy “normálních lidí“ ve špitále, ale nikdo z herců neměl roušky, takže můj immersion je zničen. Měli by jít příkladem no ne? Jak by řekl Macura: “Nova! Zase ta Nova!! Co to je za firmu tyvole??„ ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem zkusil první díl tajné zbraně Tv Nova proti všem zlým konkurenčním seriálům ostatních televizí a dostal jsem snad míň než to málo, co jsem čekal. Na počátku byl finský seriál Syke, pak slovenský seriál Sestřičky, který se mi zdál mírně nadprůměrný v kategorii doktorské seriály z hlavního vysílacího času a teď česká verze. Nebudu skuhrat nad licenčními seriály, ale já vlastně musím. Udělat něco dle licence budiž, ale to že je to prakticky jako absolutní kopie od scénáře, oblečení a dokonce účesů - to je jako na srazu dvojníků, když si člověk pustí českou a slovenskou verzi vedle sebe - to je prostě špatně. Když si pustím Poldu s Matáskem a porovnám s německou předlohou, tak ta česká verze je prostě originál inspirovaný mustrem německého scénáře, ikdyž od třetí řady to podle mne jede hodně autorskou věc, což dokážu aspoň trochu ocenit. Ale udělat hloupou kopii od A do Z .... já tomu asi nerozumím. ... kde jsou ty časy, kdy se Nova pouštěla do vlastních projektů jako Expozitura, chce se mi zvolat zlatá Policie Modrava. Jako já na Novu v hlavním vysílacím čase nekoukám, takže rozhodující masa důchodců s pětilitrem v kapse určí, zda to bude úspěšný seriál, ale já tenhle seriál odepisuju. Jedna hvězda za obsazení, ale jinak naprostý pohrdavý despekt k rezignaci a zbabělosti jít do něčeho vlastního. Už se mi začíná stýskat po Ordinaci, to byl důstojný terč mého antivkusu. ()

Reklama

bubun odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna ve chvíli, kdy jsem chtěla zavrhnout epizodu coby nudnou, ve vrtulníku, který - samozřejmě na poslední chvíli - veze srdce od dárce k transplantaci, zkolabuje pilot (!) s probodlou plící žebrem (svym) - zranil se při hraní hokeje, Ester Geislerová poté, protože ve vrtulníku nemají příslušné nástroje, provede v onom vrtulníku pneumotorax pomocí brčka z Capri Sonne! Tak to mi opravdu zaskočilo sousto. Záchranář to poté ocenil slovy "skvělá práce!", srdce doručit samozřejmě stihnou, i transplantaci, ale jen tak tak! Další vynikající scéna je, když Schneiderová řekne zřejmě nově přijaté sestře Emě: "Přijdte potom za mnou na terasu." - Nevím, jak jiní diváci, ale já jsem si říkala, na jakou sakra terasu? A kdy 'potom'? Nicméně, Ema to asi všechno věděla, nebo instinktivně vytušila, protože o pár scén později kráčí opravdu na terase ke Schneiderové, která kouká na město, a říká:"Skvělá zašívárna!" A Schneiderová s rozvahou odvětí: "Občas je pro člověka dobrý podívat se na věci shora." Moudrá to žena. Já bych tohle promítala na Otrlém divákovi. ()

peeteno78 odpad!

všechny recenze uživatele

Obsazením té rezavé svině do role primářky to pěkně podělali. Vždyť je to jen arogantní hloupá káča (a to je hodně slušně řečeno), která si myslí, že je bůhví jak slavná a tak může rozdávat politická moudra na počkání. Její herecké výkony se mi nikdy nelíbily, všechny na jedno brdo... Akorát nadšení z toho díla kvůli ní opadá. Takže Anatomie života je jen další do sbírky jejích příšerných hereckých výkonů. Tolik na úvod k mé averzi vůči A. Geislerové a teď k samotnému seriálu. Co se toho týká, tak žádná sláva. Nikdo nenadchl a rozhodně nikdo příjemně nepřekvapil. Je to prostě jen snaha o kopii Ordinace, která se (jak se dalo čekat) nepovedla. Ať byla Ordinace jakákoliv, tak se na to občas dalo koukat a nebo tam alespoň hráli výraznější a lepší herci. A taky byla Ordinace jedním z prvních lékařských seriálů u nás, takže to bylo tenkrát něco nového, neokoukaného. Po těch letech už tu ale bylo tolik doktorských seriálů, že už je to dost ohrané. Neříkám, že už by žádný lékařský seriál neměl vzniknout, ale chtělo by to něco nového a ne jen další pokus o zachycení života na "urgentu" do kterého zamíchají "osudy" hlavních protagonistů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost depka, ne? Severská předloha, no jo. Fakt si na Nově, kde si jako diváka vychovali ženy od žehlicích prken, jež večer chtějí relax od reálného světa, fakt si myslí, že tohle bude někdo z její cílovky sledovat? (O hereckých výkonech raději nemluvit.) Původní seriál má cca 120 epizod, to jsem zvědav, jestli to dopadne jako se Specialisty, které jsou taky jen kopírkou z množírny. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • „Hned v první klapce se mi při smyslném svlékání zasekl zip, což odrovnalo celý štáb a fungovalo to jako dobrý ‚ice breaker‘. Mezi klapkami jsme jinak házeli vtipy, což nám pomohlo se uvolnit a brát to víc v pohodě,“ prohlásila Barbora Černá s tím, že svlékací scéna se opakovala osmkrát. (Duoscop)
  • Během svlékací scény má Ema (Barbora Černá) v různých záběrech vždy jinak svlečené šaty. (Duoscop)
  • Úvodní epizodu seriálu sledovalo 952 000 diváků starších 15 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama