Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (31)

plakát

Muž v pokušení (2009) 

Největší předností filmu je samozřejmě Douglas, o tom ale asi málokdo pochybuje. Hlavní problém tkví ale v tom, že scénář nakousne hned několik zápletek, které by sami o sobě vystačily na nový film. Benovo holkaření na vejšce a rady Jesse Eisenbergovi (mohlo být velice zábavné, na tom se měl postavit celý film), problémy v práci, neshody v rodině. Každá tahle odbočka by si zasloužila rozvést a hlavně dokončit, což se ale nestane, takže 90 minut jen tak proletí kolem. Právě absence jakéhokoliv rozuzlení je ranou na solar od tohoto filmu a brání mi v tom dát vyšší hodnocení.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Na tomhle filmu je asi nezjajímavější, jak (ne)dokáže střídat trapnosti jak z Pánské jízdy s hodně dobře napsanými dialogy a některými dobrými, až skvělými scénami (pohřeb a vlastně celá poslední 20minutovka). Jenom Balzerová si drží svoje a jako jediná nepřehrává.

plakát

The Doors - When You're Strange (2009) 

Manzarek s DiCillo prohlašovali, že tento dokument bude takový antiStone, že bude oproštěn od bludů, pomluv a legend jak vystřižených z deníku Blesk. To se sice úspěšně povedlo, nicméně vzniknul z toho dost bezpohlavní preparát, nemastný neslaný. A to přestože záběrů, které jsem v životě neviděl, je tam celkem dost. Nová fakta a zajímavosti, která nejsou dostupná v každé knížce nebo na Wiki, ale abyste hledali lupou. Škoda, zvlášť protože premiéra v kinech a na dvd byla odložena snad o rok a půl.

plakát

Roman Polanski: Pravdivý příběh (2008) 

Solidně vystavěný dokument, který se soustředí na soudní proces s Polanskim. Můžeme se i o něm myslet různé věci, ale faktem je, že soud byl vyloženě fraška. Škoda, že dokument počítá s alespoň základním povědomím o Polanském, takže se nedočkáme skoro žádného data, vražda jeho ženy je zmíněna skoro jako mimochodem, o jeho filmech jen zběžně a podobně. Na druhou stranu se mu nedá upřít atmosféra, ale názor na jeho dost rozporuplnou osobu vytvořený jenom z tohoto filmu by byl asi hodně zavádějící.

plakát

Nejlepší z Brooklynu (2009) 

Vcelku nekompromisní temná kriminálka z prostředí brooklynské policie ve stylu řekněme Training Day. Koukáme na příběh tří policajtů, který se ale nakonec, jak bych čekal (a asi nejen já), zase tak moc nepropojí. Protože na žádnýho z nich nezbejvá moc času, jsou jednotlivý příběhy trochu povrchni a na konci mi bylo vcelku jedno, jak kdo dopadne. Potěšili hlavně Wesley Snipes a Richard Gere.

plakát

Kam orli nelétají (1968) 

Zbesilou akci mixnutou Herculem Poirotem jsem rozhodne necekal :)) Aspon je mi uz konecne jasny, kde se berou ty parodie na agenty zrazene jinymi agenty, ktere zradi dvojiti agenti treti strany. Ze jsem to pochopil povazuju za holy zazrak a svuj osobni uspech. K tomu pridame na tu dobu neuveritelny trikovy zabery, Richarda Burtona s klasickym pokerfacem, Eastwooda kosiciho Nemce po desitkach (Komando hadr), jednu pro me uz ted nezapomenutelnou scenu z jidelny a je vymalovano.

plakát

Defendor (2009) 

Jeden z filmů, co se pohybuji od odpadu k pěti hvězdám. Film tahá nahoru Harrelson, to je jasný, bez něj by šlo o hodně podprůměrné béčko, i když solidně napsaný. Posledních dvacet minut je přímo skvělých. Zapomenout se nemůže ani na soundtrack, který podporuje superhrdinskou atmosféru a hodně dobře se poslouchá. Vejdělkův Václav meets Batman.

plakát

JFK (1991) 

Tady nejde o to, kdo, jak a proč. Tady jde o to, že tenhle film vám občas nedovolí ani dýchat a je jasným důkazem toho, jak Stoneovi v současnosti měkne mozek. Málokdo si dneska vybere tak moc kontroverzní téma a dokáže k němu zaujmout takhle vyhraněný postoj, aniž by byl nechtěně vtipnej (viz Moore).

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Film rozhodne funguje, Bigelowová potvrzuje schopnost hodne kvalitni rezie, protoze jinak by z tak banalniho zakladu nedokazala udelat nekolik oscarovych nominaci (mozna pro me az prekvapice hodne, ale to je subjektivni). Je to hodne dokumentarni, takze si clovek uvedomi, ze pred vybuchem se proste uskocit neda, a ze nekdy se stane, ze pyrotechnik nestihne odstrihnout modrej drat v case 00:02. Ackoliv temto filmum moc neholduji, protoze me v 90 procentech jednoduse nedokazou vtahnout do deje a neverim jim, tak tady se to pani reziserce aspon trochu povedlo. Ke klasikam zanru bych ho ale presto rozhodne nezaradil.

plakát

Na prahu temnot (1987) 

Film o partičce vampírů, co projíždí jihozápad (odhad) USA v dodávce se začerněníma oknama :) Vypadá to, že si Aliens crew odskočila v přestávce z natáčení a s Cameronovou exmanželkou si střilhly tuhle bláznovinu (hlavně Paxton a Henriksen potěšili). Musim ale říct, že jako celek mě to moc nebavilo, na druhou stranu už druhej den se mi vybavujou některý scény (bar, závěrečná přestřelka) a dokážu si VELMI živě představit, že kdybych tenhle film viděl v 11 letech, dneska bych na něj nedal dopustit. Úplně chápu, že může pro někoho znamenat kult, což ještě podtrhuje to, že režisérem je ženská. Nevím, jestli se mi to nezdálo, ale vypadá to, že Bigelow hodně pochytila od Camerona. Některý scény a ta podivná syntetizátorová hudba totiž jako by vypadly z prvního Terminátora. Lepší 3*, ale je možný, že časem budeme přihazovat :)