Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (827)

plakát

Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994) 

Film těží pouze z várky rádoby komických situací u kterých jsem se nedokázala zasmát. Překvapil mě zde Atkinson že hrál takovou normální roli a trochu jsem si všímala Charlieho, ale to bylo spíš proto, že měl brýle které mu slušely. A ženy sice měli hezké šaty, ale jinak to nebyli žádné krasavice. Takže ikdyž je tento film tak propagovaný nezbývá mi nic jiného než dát jenom tři hvězdičky.

plakát

Otec Kondelík a ženich Vejvara (1937) 

To je až moc velký slaďák. To už byla lepší Matka Kráčmerka, kde alepoň nějáké to napětí bylo než se to dopracovalo ke šťastnému konci. Ale tady tomu dávala šťávu snad jen Růžena Šlemrová, ale bohužel je to málo ke čtvrté hvězdičce.

plakát

Tvár v okne (1963) 

Takových filmů už jsem viděla víc. Sice je fajn si odpočinout od komančské zkreslené veselice, ale nikdo asi nemá náladu dívat se hodinu a půl na život skleslých lidí bez elánu na socialistických sídlištích.

plakát

Úniková hra (2019) 

Na tento film jsem se koukla protože jsem se chtěla dovzdělat co tak asi zhruba mají účastníci v běžném životě v únikové hře za úkoly. Ale samozřejmě tady to museli přibarvit a nechat jich co nejvíce umřít. Přežití jsem přála tomu nejstaršímu pánovi, ale bohužel neoriginálně jako v každém akčním a katastrofickém filmu mládí vpřed. Už jsem se začla vzteky ježit, že to vyhraje ten bezcitný afroameričan protože kdyby to vyhrál bílý, tak je to samozřejmě nepřípustné a bylo by to zajisté všeobecně bráno jako rasistická urážka aneb. Co si to režisér a scénarista dovolil, ale naštěstí to dopadlo genderově vyváženě. Ten sobec nepřežil a jeho místo přežitých obsadila mladičká afroameričanka spolu s mladým bílým klukem. Ikdyž si nikdo kromě toho Afroameričana nezasloužil zemřít, tak alespoň tito dva zaslouženě přežili.

plakát

Spaceballs (1987) 

Rick Moranis mě zde svou rolí opravdu překvapil. Vždycky hrál samé milovníky s čistým srdcem a tady se jako bezcitný padouch náramně vyřádil. Proto na základě toho, že měl tolik filmových lásek, tak jsem upřednostnila jeho soupeře který se řadil ke straně těch hodných aby si získal princeznu. Ale nic to nemění na tom, že nemohl překonat Rickovi krásné oči které stále rámuji. Jinak vesmírné lodě vypadaly obě velice zajímavě. Jinak další věc kterou oceňuji byl ten nápad s reklamními předměty Spaceballs. To nemělo chybu. A jako bonus si tam milovníci star warsu můžou povšimnout svítících mečů. A jestli jim to udělá radost nebo budou naopak naštvaní že to do tohoto filmu nepatří, to už záleží jenom na nich. 😊

plakát

Příběhy slavných - Neznámý známý Miloš Kopecký (2000) (epizoda) 

Velmi zajímavý dokument, kde jsme se mohli něco dozvědět o maniodepresivní psychóze což je nemoc kterou může mít řada lidí jenom se o tom neví nebo se to tak nebere. Jinak Kopecký měl asi velký testosteron. Takový ho měl i jeden učitel informatiky kterého jsem znala a měl to se mnou jako Kopecký s Filipovskou. Velice rád si dobíral slečny a mě jako jednu z mála ne a vždycky mi dal najevo, že by mě chtěl jenom jako kamarádku. :D Jinak co se týče vzpomínacích hlav v tomto dokumentu, tak mě vadil hlas Jany Kopecké. Bylo hodně znatelné jak ten její hlas měla úplně zničený od cigaret a bylo to velice nepříjemné když mluvila. Ale musím to brát tak, že to byla jedna z jeho nejbližších osob načež je mnohem důvěryhodnější než nějáký novinář co si jen potřebuje vydělat a o jeho životě věděl houby.

plakát

Jimi: Hvězda stoupá vzhůru (2013) 

Film by mohl být srovnatelný s filmem o Doors. Jimi sice výborný kytarista, ale žádná žena by s ním nemohla mít vážný vztah na základě toho, jak většina umělců myslí jen na sebe a on nebyl výjimkou. Jinak ve filmu se vyskytla jenom tráva, což když by hulil jenom trávu tak by asi ještě žil.. Ale nu což. Nemůžu po každém režisérovi chtít aby vytáhnul úplně všechno. Ale určitě tento film oceňuji mnohem víc než Bohemian Rhapsody.

plakát

Tak neváhej a toč! (1995) (pořad) 

Pletu si pořady tak neváhej a toč a natoč to. Tři hvězdičky teda dávám protože jsem se tenkrát jako dítě na to těšila a líbilo se mi to. Dneska už jsou divácké zprávy, youtube záběry a další cipoviny. A jelikož tenkrát nebyl internet a nemohli jsme si vybírat a co nám televize naservírovala s tím jsme se museli spokojit, takže jsem se smála jako správné dítě a velice si tohoto pořadu vážila.

plakát

Zpívánky (1984) (pořad) 

Pro děti si myslím že fajn. Já zkrátka nejsem moc náročná a oceňuji i papírové kulisy. A jako dítě jsem samozřejmě tyto písničky milovala až na to Skákal pes přes oves. To je odrhovačka. Samozřejmě už jsem v současnosti na jiné vlně a jedu moderní hudbu, takže oproti zpívánkám zcela jinačí formát. :D Ale je třeba se na to dívat z jiného úhlu pohledu když je vám 5.

plakát

The Beatles: Yellow Submarine (1968) (hudební videoklip) 

Vím že existuje film žlutá ponorka, ale myslím si že mě stačilo vidět ukázku tady z hudebního videoklipu. Skladba pohodová, ale ten klip divný..