Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (168)

plakát

Můj nejlepší přítel (2006) 

Za nápad a filmové provedení 4*, za vkusné, citlivé a inteligentní herecké podání 5*.

plakát

Stmívání (2008) 

Těžké nepodlehnout. I když nejsem věková kategorie, pro kterou je to určené a Bravíčko jsem nikdy nečetla, zde se povedlo něco tak nového, stylově uceleného (ač ne originálního) a jasně využívajícího hlad po estetické romantice (tzv. teenagerské filmy jsou povětšinou trapně otevřené, upocené a užvaněné), že se už teď obávám jaké laciné napodobeniny či parodie se vyrojí. Opravdu překvapivě zábavné a upřímnou soustrast náctiletým chlapcům, v Edwardu Cullenovi máte drobný problémek hoši. Jste dost cool tedy cold?

plakát

Nebezpečný klient (1994) 

Příběh balancuje na hranici těžko uvěřitelné fikce a zoufalého hájení tzv. amerických hodnot. Pohádka o právních řádech a neřádech? Snad. Nicméně pro mě maximálně příjemným obsazením dostává příběh šmrnc. Mafiáni jsou zvlášť ve finále spíš nadšení břídilové, takže finále nikoho nepřekvapí. Na mě to fungovalo dobře. Ostatně příběhy o osobní odvaze, i když často naivní, stojí za to točit. Za mě slušné řemeslo a dobří herci - oblíbená Susan Sarandon a Tommy Lee Jones.

plakát

Kit Kittredge: Odvážná novinářka (2008) 

Nadstandardní dětský film. Příjemné stylové retro ss znovuaktuálním tématem krize:-))). Moc hezky obsazené. Julii Ormond jako ustaraná, jemná a statečná maminka, k ní trochu mladistně vypadající Chris O'Donnell. Není to ohromující, ale je umění takovou věc nezkazit.

plakát

Ideal Husband, An (1969) (TV film) 

Jeremy Brett má dar namíchat ješitnost a eleganci do tak neodolatelné kreace, že nevím, co je větší - jeho herecký talent nebo osobní kouzlo. Celkově je to nadstandardní konverzační britská televizní inscenace, které se u nás točily o deset let později, zde ozdobené přesnými hereckými výkony, skvělou angličtinou a pochopitelně přesným Wildem.

plakát

Svědomí Denisy Klánové (2009) (TV film) 

Hodnotím nadprůměr, protože televizní inscenace klade zajímavé otázky a nechává prostor, aby si každý našel své místo a názor na tuto otázku trestního zákoníku. Nezůstává u povrchního žvanění a jde až tam, kde se za názor, postoj platí ta nejdražší daň. Hodnotím záměr, ale provedení nezůstalo v polovině, ale někde v první třetině. Zajímavé střety idealistických žvástů Vlasákové a reálného zhnusení a bezmoci Schmitzera jsou nejsilnější, ale končí a ztrácí se někde v pokusu o politický thriler, kdy se naznačuje spiknutí, korupce, výhrůžky a útok. Závěr je snad až příliš šokující a není podložen jasným vysvětlením, ale je jen smutným konstatováním, že slušnost prohrává, ať máte moc a inteligenci či ne - VlasákováXStašová. Rozhodně to mnou otřáslo. Copak mi to připomíná? Česká mini-Chobotnice?

plakát

Nestanu se tvojí ženou (2007) 

Lehounká komedie plná příjemných nebo uhozených postav a nevážného zvažování vztahových stereotypů. Michelle Pfeiffer hraje takovu trochu cáklou sympaťačku, kterou by asi chtěl mít každý druhý puberťák za mámu, prostě americký sen. Na druhou stranu, kterou ženu v Čechách by dorůstající dcera povzbuzovala, aby randila se zajíčkem?

plakát

Skandál v Čechách (2001) (TV film) 

Škoda....že tvůrci cítili potřebu upravit příběh. Místo ženy, kterou Holmes obdivoval, tu máme mrchu, pro kterou měl slabost. Herci také nic moc výběr. Sám detektiv spíše odpovídá vzhledově než vnitřní energií a charismatem. Watson je opět dědouškovský typ, což je časté a nepochopitelné.

plakát

Rigoletto (1946) 

Černobílá filmová verze Verdiho opery s naprosto úchvatným Tito Gobbim v roli vnitřně i vnějškově znetvořeného šaška Rigoletta, který se škodolibě vyšklebuje cizímu neštěstí až do chvíle své vlastní ztráty. Ve chvíli, kdy jeho cynický pán svede i jeho nevinnou dceru, stává se z něj zoufalý, zahořklý mstitel, který krutě zaplatí za chyby svoje i za ty těch ostatních. Krásnou Gildu, která pro lásku k vévodovi obětuje vše, i svůj život, zpívá Lina Pagliughi a hraje Marcella Govoni. Právě tato role byla pro Tito Gobbiho životní a jeho nádherný baryton a převtělení do Rigoletta dělá z této klasické verze klenot.