Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 843)

plakát

Útěk (2012) 

SPOILER JAKO PRASE! Originality "Flukt" tedy opravdu moc nepobral, ale má to spád, slušnou atmosféru, úžasnou (a výborně nasnímanou) přírodu a v neposlední řadě zde figuruje banda neodolatelných špinavých zlotřilců, vedených škaredou, psychopatickou albínskou čarodějnicí. A jako třešinka na dortu je tu dětským střevíčkům sotva odrostlá, nepříliš hezká, ale zato silná a zdravá dívčina, která, ač původně nominovaná na "Miss Raped", vlastnoručně (až na jednu jedinou výjimku) vykidlí celou zločineckou bandu a ještě všechny hezky pohřbí a postará se o osiřelou kamarádku. No nevemte to!

plakát

Teorie tygra (2016) 

Jaký si to uděláš, takový to máš. "Teorie tygra" rýpe do obou stran věčného strindbergovského konfliktu, ale hlavně si dělá šprťouchlata z přesvědčení o vlastní neomylnosti a z lidské zabedněnosti a sebestřednosti obecně. Na dnešní poměry opravdu slušná česká komedie, která si tři a půl hvězdičky zaslouží vrchovatou měrou a když vidím, jak dokázal tento snímek zvednout mandle některým zdejším "feministům" a vůbec rozumbradům (kupodivu zejména mužského pohlaví), klidně mu za to tu půlhvězdičku navíc přihodím.

plakát

Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně (2007) (pořad) odpad!

Výstižný komentář: uživatel iamek. Přesně tak - ustavičně to samé dokola, mění se jen místa a ksichty, šablona zůstává stále tatáž. Světově uznávaný gastronomický koryfej přichází a vše ho děsí: odporné jídlo, nudný a staromódní interiér, příšerná hygiena, mizerná obsluha, infantilní či naopak senilní, každopádně nesoudní a neschopní majitelé. Pak zaúřaduje, provede nějakou tu psychoterapii, letmo se zmíní o jakémsi úžasném receptu a rázem je vše jinak.Štěstím slzící majitelé zčistajasna vykazují 20% nárůst zisků, všichni pláčí, radují se a objímají a Gordon udílí dobré rady do života a podnikání. No... jednou je to zábavné, podruhé už poněkud trapné, pak už jen otravné a zjevně určené jedincům mdlého rozumu. Britskou verzi jsem neviděl, americká stojí za hovno.

plakát

The Siege of Jadotville (2016) 

Slušně natočený válečný snímek, jehož hlavním kladem je to, že případným zájemcům o moderní historii přibližuje polozapomenutou kapitolu afrických dějin, tragický osud Patrice Lumumby a jepičí existenci Tshombeho (který si je tu docela podobný) loutkového pseudostátu Katanga. Jinak bezzubá OSN již tradičně ve vleku velmocí a z vysoka seroucí na místní i své vlastní lidi. A Boltonovi tentokrát opět zjevně chybělo alespoň těch 20 dobrých mužů navíc :-).

plakát

Teror (2016) (TV film) 

Pozoruhodný projekt (včetně souvisejících televizních diskuzí) s přesvědčivě zdůvodněným rozsudkem, přičemž nepochybuji, že ARD byla v argumentaci stejně dobře připravena i na opačnou eventualitu, kdyby většina diváků hlasovala pro "vinen".

plakát

Lights Out (2013) 

Přímo esenciální evokace dětského strachu z bubáků, včetně toho mučivého napětí, co tam asi bude až vystrčím hlavu zpod deky :-D.

plakát

Textilka (2013) (seriál) 

Vehementní protesty Gregových proti možnému zavedení desetihodinové pracovní doby pro nezletilé mi jak naprosto totožnou argumentací (snížení konkurenceschopnosti, nutnost propouštění a krácení mezd, protože bude nutné snížit náklady jinde), tak svým pokrytectvím silně připomínají nářky současných zaměstnavatelů nad zvyšováním minimální mzdy nebo nad tím (ó hrůzo!), že by snad měli zaměstnancům opět platit první tři dny nemocenské. Inu doba se mění, ale historie se opakuje a lidská povaha zůstává stále stejná...

plakát

Doktorka Kellerová (2016) (seriál) 

Jane Halifaxová říznutá dr. Housem po česku... tedy rádoby.

plakát

Fargo - Season 2 (2015) (série) 

Tak trochu návrat do dětství - úvodním Jimmy Carterem počínaje a mojí vrstevnicí Molly konče. Bruce Campbell jako Reagan excelentní, Hanzee byl Jeníček nad jiné pohádkový a Peggy skvělá megaslepice. Sabati v poslední epizodě byli jen pomyslnou třešničkou na dortu. Globálně vzato - druhá sezóna se té první přinejmenším vyrovná.

plakát

Pompeje (2014) 

Soudný divák v podobném "oddychovém akčňáku" zajisté neočekává historickou věrnost, originální zápletku, logicky jednající postavy nebo smysluplné dialogy. Osobně by mi stačila pohledná akce a lepé děvy stavějící na odiv své půvaby. Nedostalo se mi ani jednoho - patrně v zájmu přístupnosti filmu mladšímu publiku zde erotika absentuje úplně a souboje, jejichž choreografii lze jen pochválit kazí nulový výskyt krve a naturalističtějších záběrů, takže tu máme suma sumárum celkem slušné vizuální ztvárnění řádícího Vesuvu, pár efektních katastrofických scén a jinak už jen samou vatu, klišé, voloviny a nesmyslné bláboly, jimž vévodí radostné zvolání umírajícího otroka tváří tvář neodvratné zkáze: "Zemřu jako svobodný!!!".