Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně

(pořad)
  • Česko Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Uznávaný šéfkuchař Gordon Ramsay přichází do restaurací, které mají problémy. Ať už to jsou potíže s kvalitou pokrmů a nebo majitelé nevědí, jak přilákat více zákazníků. Gordonovy radikální změny v chodu jednotlivých restaurací způsobují konflikty nejen mezi ním a vedením restaurace, ale v prvé řadě s šéfkuchaři. Jak obstojí restaurace při náhodné Ramsayho návštěvě? Pomohly jim změny k odražení se ode dna? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (85)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

O proti anglicke verzi jsou sprosta slova vypipany a misto na kuchyn se spis zameruje na majitele. Vetsinou to jsou rodinny prislusnici a Gordon mezi nima napravuje vztahy. Jak bylo v jednom dile receno: Gordon je jako bila Oprah. Diky bohu je ale v Americe kupa exotu a tak jsou aspon nejaky dily zabavny. Celkove to je slabsi nez puvodni verze a tak davam slaby 4*. ()

Mngwa 

všechny recenze uživatele

Takže, co se mi nelíbí na US verzi: Všechny díly jsou jako přes kopírák, všudypřítomná otravná a vlezlá rádoby dramatická hudba, nekonečné přehrávání zpomalených záběrů uměle vyhrocených scén, nesmyslné zázračné konce ... opravdu jsou amíci tak blbí, že tento formát potřebují? UK verze je miliónkrát lepší. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První dvě série] Největší chybou je srovnávat americké Kitchen Nightmares s původními britskými bratříčky či dokonce s počeštěným Ano, śéfe. Tohle je totiž tvrdá reality show. Restaurační personál už přistupuje k pořadu jako k soutěži kde něco vyhrají (v každém díle je interiér přestavěn a především získávají obří publicitu) a producenti Foxu se tomu přizpůsobili. I když mě zpočátku styl akčních sestřihů a dramatické hudby totálně iritoval, tak po jeho akceptaci jsem se začal konečně bavit a užívat si všechny ty exoty co si přišli "zasoutěžit". První dvě sezóny 75 % ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Na tomto pořadu je hezky vidět, jak odlišnou mentalitu musí mít americký divák. Všechny díly jsou jako přes kopírák - koncipované jako příběh z typického amerického blockbusteru. Máme tu unikátní prostředí (restaurace), záporáka (manažer, kuchař či majitel), hrdinu (Ramsey) a figurky okolo (zaměstnanci). Prostředí a figurky trpí kvůli omezenosti (prakticky vždy jde o aroganci a ego) záporáka, hrdina přijíždí, bojuje se záporákem, aby mu nakonec ukázal správnou cestu. Záporák prohlédne (scény kdy se nad sebou zamýšlí jsou ve všech dílech fakt na chlup stejný), vrací se v krizový okamžik a zachraňuje situaci. Celé je to naprosto našablonované včetně krizí a katarzí a jede to tak moc na efekt, až to vyvolává záchvaty smíchu u českého skeptického a cynického diváka, který pohrdá dobrými americkými konci. Prostě továrna USA se všemi klady a zápory. V tomhle směru gratuluji tvůrcům Ano, šéfe, že se jim podařilo se konceptem pouze inspirovat, ale přizpůsobili ho mistrně českému prostředí. Tak či tak i Ramseyho show je velmi zábavná a když si člověk odmyslí, že už po pátém dílu první řady přesně ví, jak bude co probíhat a jak to skončí, jde o zábavnou a někdy i poučnou podívanou. 65 % ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že naše české "Ano, šéfe!" je ve skutečnosti mnohem víc o vaření než tento americký příbuzný britského originálu. Ani trochu nepochybuji o tom, že Ramsey je jako kuchař někde jinde než Pohlreich. Přesto všechno se Ramsey v americké verzi stává spíš poradcem a psychologem v rodinné poradně této reality show, jejíž kulisou jsou restaurace, kde proběhne i "Jak se staví sen" a jídlo je tu až ve vedlejší roli. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama