Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zlato, musíš do něj přestat bodat..." Za mě skvělý, bavilo mě to moc - takovej zvrácenej american dream naruby. Je to zase (pro mě) hlavně o tom fasicnujícím kousíčku, kterej je normální americká rodinka (s křečovitě pozitivnim mindsetem) vzdálená od toho stát se chladnokrevnejma vrahama - a samozřejmě nejen americká, žejo. O tom kousíčku, kterej dělí můj dosavadní život od situace, kdy už si nejdu jen za svym snem, ale vlastně už jdu přes mrtvoly (tady doslova, haha) a už neni cesty zpět - třeba ta scéna, kde do něj Dunst bodá tim nožem, to je úplně mrazivej přerod od takový tý slepičky v brutální bestii. Bavily mě ale i režisérský postupy - rozdělená obrazovka, rozhovor manželů v autobuse beze slov...) - celkově je to pro mě znovu skvěle namíchanej audiovizuální mix se spoustou rovin, který si v tom člověk může vybrat. Chybí mi šedesátky... Volná láska, věčně na tripu, Woodstock. Jednoho dne ses probudil, rozhodnul se, že si budeš říkat Květinka Dešťokvítková, a tak sis prostě začal říkat Květinka Dešťokvítková. Sedmdesátá léta musela přijít, jako... kocovina. A víš, co se stalo s Květinkou Dešťokvítkovou? Bere v Bismarku metadon... A prodává se, aby měla na snídani. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 – Musím se přiznat, že druhá série seriálu „Fargo“ mne hned na úvod zklamala, protože opustila původní hrdiny a příběh, a vydala se novou cestou.. Pokračování mi přijde krapet slabší než byla pilotní série.. Postavy nejsou tolik propracované, děj je poněkud rozmělněný a nemá takové grády.. Trošku mi přijde, že se postavy v celém ději tak nějak plácají a nejsou ukotvené.. Šerif Patrick Wilson je až nechutně kladný hrdina (trošku mi přijde takové ty zidealizované osmdesátkové komiksové hrdiny ze světa, kde je vše černobílé).. Humoru a absurdit ubývá.. Přiznám se, že absolutně nejvíc mě bavila dějová linie s dvojičkou Kirsten Dunst a Jessem Plemonsem, která vzdáleně připomíná laického pošuka Lestera Nygaarda z první řady.. Na seriálu „Fargo“ mě asi prostě nejvíc bere to, že Ti nejobyčejnější lidé v sobě skrývají ty nejtemnější charaktery a v případě vyhrocených situací je neváhají použít.. Druhá série prostě není tak šťavnatá a svěží jako ta první, ale stále je relativně příjemně koukatelná :-) ()

Reklama

Evander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Farga mě velice zklamala. Příběh mě nebavil, nezdál se mi uvěřitelný, většina postav mi byla krajně nesympatická nebo úplně lhostejná, přibližně polovinu dílů podkreslovala naprosto nehodící se hudba. V některých scénách jsem měl vyloženě pocit, že hudební doprovod musím slyšet od souseda a ono ne. 50% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bráno dle seriálu, tak u mne v sympatiích vyhrává Minnesota na nad Jižní a Severní Dakotou, vlastně i nad Missouri. A proč? Díky Lou Solversonovi a jeho tchánovi Hanku Larssonovi. Zatímco hlavně Severní Dakotu reprezentuje mafiánská rodina Gerhardtů. Kronika o zločinu a intrikách na tuto sérii tady sedí. Ze seriálů Fargo jsem druhou sérii viděl jako první. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mě za 100 bodů. Po 1. sérii, která mi vůbec nesedla, jsem se toho bál a dlouho jsem to odkládal, respektive jsem byl rozhodnutý, že se na další série už nikdy nepodívám (a ušetřím si čas a další zklamání). Nakonec mě ale manželka přesvědčila a jsem za to rád, protože 2. série mi narozdíl od té první přišla opravdu výborná. Drobné výhrady bych měl (napříkad jak se řezník dozvěděl, že by mohl mít Milligan zájem o Dodda Eberhardta), ale když od nich odhlédnu, tak zbyla jen zábavná, chytrá podívaná plná původních a neotřelých postupů. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama