Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (126)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Nejzajímavější při sledování tohoto filmu je pozastavit se nad tím, jestli člověk dokáže milovat robota - elektronické součástky, slitiny, drátky, tištěné spoje, mechanické umělé věci obalené lidským vzhledem a chováním, inteligencí a hlavně emocemi. Můžeme považovat robota, který cítí, prožívá vlastní emoce (ne je jen simuluje), za člověka, nebo je to pořád jen stroj? A dokáže takovýto robot člověka nahradit? Filmové zpracování této myšlenky je v pravdě čistě geniální, emotivní, smutné i radostné. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Neměli bychom zapomenout na Kubricka, o jehož dílo se vlastně jedná. Bohužel se nedožil jeho zpracování, ale během svého života si přál, aby jej natočil Spielberg. Toto přání se mu in memoria splnilo.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Jednoznačný důkaz, že bysme dokázali natočit i čistě ryzí akční film. V Aku se ale místo z pistolí "střílí" se vší akčností z dálkových ovladačů. Obrazově dokonalé, F. A. Brabec se předvedl, navíc první Matrix záběr v historii (kamera najíždí k televizi a projede skrz obrazovku :)), zpomalené záběry v obchodě s elektro a ultra detaily do žil, úst, apod. Parádní ztvárnění života v obrazovce/televizi s dalšími efekty a poutavou myšlenkou staví tento film ke špici české kinematografie.

plakát

Americký gangster (2007) 

Jediné, co mi k naprosto dokolanému zážitku trošičku chybělo, byly výraznější emoce. A to nemyslím na plátně. Zkrátka jako bych četl nějaký fakt fakt zajímavý příběh, ale neprožíval při tom krom napětí nic víc -- na tváři se nevyloudil nenápadný úsměv, srdce se nepohlo dojetím a oči nezalili slzami... Jinak není tomuto po všech stránkách mistrně natočenému mafiánskému story co vytknout. 90%

plakát

Anděl Exit (2000) 

Tenhle film jsem nějak moc nepobral... obrazově občas pěkné, ale ve filmu je především podstatný děj a ten je vskutku nevalný. Není to pro mě ani na 2*. Snaha o drsnost a řvaní vulgarismů, kdy jen to jde, mlátí do uší. Film o tom, jak objeví novej fet z vlastní krve a pěkně se sjedou mě fakt nebere.

plakát

Anděl na horách (1955) 

Herecký výkon Marvana nemá chybu. Na tomhle filmu je nejhorší komunistická propaganda. Podobný snímek z dnešní doby by byl brán jako parodie, ale v roce 1955 to bohužel byla skutečnost.

plakát

Avatar (2009) 

Řeknu vám, ještě že je příběh tak přímočarý a jasný. Při těch audiovizuálních orgiích se totiž občas zapomenete a kocháte se jen brilantně provedenými obrazy. Byl jsem tam, na Pandoře, je to nádherná planeta a Avatar je Film, přímo stvořený pro velké plátno, který po celou dobu sledujete v němém úžasu a který vás ani na malou chvilinku nenechá vydechnout. Ještě teď vzpomínám na prožité dobrodružství.

plakát

Beowulf (2007) 

Problém je v tom, že všechny postavy mají od začátku do konce filmu prakticky jeden a ten samý výraz a mrtvolný pohled do blba. V tomto ohledu je to na úrovni animáku Elephants Dream. Zkrátka jim chybí život. Příběh v pozadí může být jakkoliv silný, ale bez jakési duše a emocí se vyprávět dost dobře nedá. A proto to také nefunguje.

plakát

Blade 2 (2002) 

Ze začátku poměrne zajímavý, následně už pouze tradiční a místy trapný (např. uvedení oné upíří TOP legie v drsňáckým stylu působí opravdu úsměvně) a ke konci zcela nelogický. Jeden příklad za všechny: když kurňa maj upíři obleky proti UV i s maskama na ksicht a nějakou speciální optikou, proč si je na sebe taky nevezmou, když jdou do akce za bílýho dne? No proč, protože by to asi pak nebyla tak akční a nebezpečná scéna... Akorát místo sledování té podívané pak jen vrtím hlavou a říkám si: "To jsou debilové!" a po chvíli to vypínám, protože už se na to nemůžu koukat.