Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 699)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Cameron je jinde. Má neuvěřitelný cit pro vyprávění, s prstem v nose si dává parádní těžkotonážní akci ve dne i v noci, nebojí se zastavit a nechat diváka kochat Pandorou, nebojí se ukázat parádní technický vychytávky lidí a hlavně skvěle pracuje se VŠEMI postavami. Neříkám, že staří známí tu mají vedlejší roli, ale řekněte mi kdo si nezamiloval děti? Každý si tu musí projít vývojem, každý tu má funkční zajímavý příběh. Přirovnal bych to k věčným dohadům, jestli je lepší Messi nebo Ronaldo. Pak Messi vyhrál MS a ukončil dohady ...a Jimbo po 13 letech zase zbořil kina. Dnes, téměř měsíc po premiéře, Imax ve 13:50 narvaný k prasknutí. Nejlepší režisér historie? Dost možná...Avatar 2 je každopádně trefa. Dej mi, Jimbo, trojku!

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Televizní masterpiece! Nikdy bych neřekl, že moje dosavadní žebříčky zboří konzervačka/vztahovka z právnického prostředí. Skvělej scénář mi během 134 dílů představil vedlejší i hlavní postavy, které jsem si vyloženě zamiloval. Od Briana, po parádně se rozvíjejí přátelství Luise s Donnou a Harveym. Jsem nadšenej, že jsem to mohl sledovat a smutnej, že mě nečeká se Suits další večer. Dal bych si další a další řady s novým vedením. Dokázali totiž, že jsou víc než jen dobrými zástupci (nakonec jsem si zvykl i na tu Samanthu). Snad jediný, co mi vadilo, byla civilnost Rachel, ale to se zase kompenzovalo Mikem. Jeho návrat v závěru dal vzpomenout na tu nejlepší formu. Suits pro mě budou navždy srdeční záležitostí, ke který se doufám někdy vrátím. Katrino, Luisi, Donno, Alexi, Sam, Mikeu, Harvey, byla to parádní jízda, jaká nemá obdoby! Děkuju za ní!

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Cruise a McQuarrie to dokázali (Kosinki promine). Tohle je čistokrevnej testosteronovej nářez. Cruise totální borec, Teller je skvělej, scénář jednoduchej ale údernej a Connelly nikdy nevypadala krásněji. Marně budu hledat nějakou kaňku. Od začátku Maverick funguje jako švýcarské hodinky. Každý nápad, každá myšlenka má svý místo a funguje na jedničku. Nevím, jestli budu chtít vůbec trojku, protože tohle je fakt čistokrevných 100 %. Film roku, nejlepší film minimálně od 2019 a Avengers Endgame a zaťatá prdel od prvního letu do finální melodie Lady Gaga.

plakát

Geriho hra (1997) 

S přihlédnutím na dobu je tohle naprosto dokonalý kraťas s krásnou hudbou i atmosférou.

plakát

Kravaťáci - Série 5 (2015) (série) 

Je to překombinovaný? Možná jo. Je to přehnaný? Možná jo! Jenže je to setsakramentsky zábavný a skvěle napsaný. Zamiloval jsem si celou PSL. Macht, Hoffman a Rafferty táhnou seriál neskutečným tempem dopředu. Dost možná je tady vrchol seriálu (vzhledem k hodnocení dalších řad), ale i kdyby teď Kravaťáci spadli do hlubokého podprůměru, stále to bude pro mě jeden z nejoblíbenějších seriálů!

plakát

Železný opičák (1993) 

Nejspíš jsem začal nakoukávat asijskou kinematografii od toho nejlepšího fláku, ale na tom to nic nemění. Iron Monkey je kult a naprosto poprávu. Woo-ping Yuen je právem legendou a to, co předvedl tady, je neuvěřitelný, stejně jako to choreo samotný. A Donnie je samozřejmě top.

plakát

Kravaťáci - Série 2 (2012) (série) 

Natřískaná skvělá série. Slabší díl se tady rovná parádnímu 4* hodnocení. Jen Mike mi přijde čím dál tím víc naprosto zbytečná postava. Mít tu jen Harveyho a zbytek firmy, bylo by to snad ještě lepší. Ten jeho civilní přístup mě prostě občas nudí. Naštěstí jsou Harvey, Dona a hlavně Louis parádní a baví od začátku do konce. Louis se osobně stal mojí nejoblíbenější postavou seriálu.