Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Za poslední dobu jednoznačně nejlepší film, zároveň jeden z graficky nejpropracovanějších animáků vůbec. Zpočátku mi forma rozpohybovaného komixu přišla zvláštní, ale když si člověk na ten formát zvykl, tak wow. Prostě super. 5 hvězd je málo.

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Geniální akce, geniální humor, geniální kamera. A ještě jednou: TA KAMERA! Jedno z nejlepších pokračování vůbec - plný zvratů, který by člověk v tomto nadsázkovým žánru nečekal. Když prezident rozhodl, že všechny nechá pochcípat a s nima i svoji nejlepší kámošku, nasadilo to celýmu filmu korunu. Neskutečná prča. A ten styl toho všeho? No perfektní. Sedí tu ale, že komu se nelíbila jednička, tak z dvojky rozhodně nebude nadšenej - všechno je tu totiž ještě víc dotažený do extrému. Takže.. bude brzy trojka? Možná přijdou i štěňátka!

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Ze začátku velmi zajímavý náboj seriálu, který ale postupně začíná zakopávat o vlastní zápletky. Přes velmi uvěřitelného hlavního protagonistu, agenta Coopera, je jinak městečko Twin Peaks plné herců, kteří neumí hrát, a podivných dialogů a postav. První série výborná, správně mysteriózní a pohnutá, dále to ale postupuje od desíti k pěti, důkazem čehož je samotné "grand finale". Zajímalo by mě, kde tady hledat onen seriálový fenomén. Asi mě nějak minulo to ohromující rozuzlení a ta recenzovaná dokonalost... Hm, no co se dá dělat, ty hodiny ve Twin Peaks mi asi nikdo už nevrátí. Ale mají tam pěkný borovice, to zase ne že ne.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Musím plavat proti proudu všech těch 5hvězdičkových hodnocení a padání na zadek z geniálnosti filmu. To se tedy rozhodně nekonalo. Předvídatelné, grand finale nezajímavé, propletení zápletek nestálo ani za tu námalu pozdvihnout obočí. Nechápu, proč musel ten film trvat tak dlouho a proč ho všichni řadí mezi klasiku - je to průměrný film pozbývající inovaci a neotřelost. Senzační tu ale byl - jako ostatně vždycky - Kevin Spacey; kamera taky prima, ale jinak šílený. Jestli se jedná o parodii na klasická krimi, pak možná, mám ale takový dojem, že to všechno mělo být vážně. Oops.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Jednoduše GENIÁLNÍ. Propletenost dějových linek a námět v sobě propojila kousky jako je Truman Show, Inception či Game of Thrones, nečekané zvraty a skvělé provedení pak udělalo z Westworldu perlu. Skvělé herecké výkony jsou třešinkou na dortu celé show - Evan Rachel Wood jako Dolores dělala svým výkonem čest hereckému umění, no bomba, Hopkins taky jako vždy skvělý. Pro největší návaznost je prima seriál zkouknout najednou, jinak si neumím představit, jak by všechny ty drobný náznaky mohly dávat smysl. Uvidíme, co se vyvine z druhé série, když už je hlavní překombinovanost odhalena, překonat tady staršího bráchu á la season 1 bude totiž docela ořech.

plakát

Osmý smysl (2015) (seriál) 

Wachowští opět potvrdili své matrixovské pravidlo - skvělý námět, skvělý nápad, skvělý vykopnutí, no ale pak to jde od desíti k pěti - no a kdyby to u těch pěti zůstalo, bylo by to štěstí. Ačkoliv je tu seriál řazen jako drama / mysteriózní / sci-fi / thriller, od všech těchto žánrů pomalu sklouzával k jedinému, a to k LGBT propagačnímu spotu. Nic proti, jen bylo nutný čas od času si připomenout, jestli se člověk dívá na Velmi křehké vztahy, nebo na seriál, který měl být námětem podobný Heroes či Alphas. Nedotažené, zmatené, ztrácející se ve vlastních dějových liniích, zbytečně natahující některé pro autory očividně důležité scény. Nejvíce zdlouhavé bylo, pokud se všichni členové "osmičky" museli k čemukoliv vyjádřit - úplně stačí jeden klišoidní dlouhý záběr do očí hrdiny, podívejte se na to osmkrát a budete chtít umřít. A toho jsou tu prosím dvě série. Největší škodou jsou zajímavé náměty objevující se v průběhu seriálu, které se daly krásně rozvinout nebo se na nich dalo pracovat - ty byly bohužel pohřbeny, zapomenuty a nevyužity. Donutily mě seriál dokoukat do konce druhé série (nyní poslední), ale *spoiler alert* nic se nestalo, kromě dalších komb osmi-pohledů v závěru. Škoda, škoda.

plakát

Wonder Woman (2017) odpad!

Wonder Woman slibovala super podívanou v batmanovském podání s kočkou v hlavní roli - prostě něco, na co ženský fanynky hrdinských příběhů už dlouho čekaly. Bohužel Wonder Woman nesplňuje žádný z požadavků a působí spíš jako dětská improvizovaná hra s krapet lepšími kostýmy. Jestliže bychom polemizovali o aspiraci filmu na Oscara, pak maximálně za trapné dialogy. Osobně mi přijde, že tu dochází k jasnému efektu strachu ze sexismu, kdy všichni radši říkají, jak je film bombastický, aby se vyhnuli debatě o tom, že mají něco proti ženám. Hm, řekněme si to na rovinu - film nestojí za vidění, jedinými pěknými okamžiky byly záběry na prsa Gal Gadot a její souboje s Robin Wright, plus možná ještě záběry na ostrov divoženek, které byly jako vystřižené z reklamy na tropické zájezdy. Kromě toho, že se mi teď chce vyrazit na výlet k moři, ve mně film nezanechal nic. Osobně mě obohatil pouze tím, že mě donutil k připomenutí si metody, jak se v kině udržet vzhůru. Spoiler alert: štípání nefunguje.