Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Každým pádem jeden z nejlepších filmů 21. století a nejspíš můj best ever movie. Opravdu neskutečný filmový zážitek. Donnie Darko mě řekl bych duševně poznamenal. Řekňete mi, který film má takovou atmosféru? Žádný. Donnie Darko je dokonalý ve všech ohledech. Charaktery, scénář, režie, dialogy a především výborná hudba. Určitě kultovní snímek. Škoda, že jen málo lidí v něm najde takové zalíbení jako já. Raději se běžte dívat na Supermana a Batmana. Tomuhle já říkám Film s velkým F.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

V této záležitosti je 5 dostupných hvězdiček k hodnocení příliž málo. Zasloužil by si nejmíň dvojnásobek. Jinými slovy, nejlepší film všech dob. Ani vteřinu jsem se u filmu nenudil, ani vteřinu jsem neodtrh oči od obrazovky. Vykoupení z věznice Shawshank byl bohužel natočen ve stejném roce jako Forrest Gump (94). Bohužel proto, že Gump shrábnul všechny oskary a na Shawshank žádný nezbyl. Osobně se mi líbí víc tento film než Gump, je to opravdu škoda. Podobný film, nebo aspoň film dosahující podobné kvality těžko někdo už dnes natočí.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Nestydím se říct, jeden z nejlepsích filmů které jsem viděl. Normálně moc romantické filmy nemusím, ale na tomto je něco zvláštního a nepopsatelného. Na první pohled by se rádo řeklo, docela obyčejný béčkový film, když se člověk vžije do postavy Joela coby Jim Carreyho, film si doslova zamilujete. Navíc do teď jsem měl Carreyho jen za ujetého chlapíka z těch otřepaných komedií, ale to co předvedl ve Věčném svitu neposkvrněné mysli mu prostě musím zdát holt...

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Nádherný a poučný film. Requiem za sen je jeden z nejlepších a zároveň nejhnusnějších filmů, které jsem čest vidět. Ale je zcestné hodnotit film kvůli tématice. Film je dost smutný a já marně čekal, kdy mi Requiem za sen vykouzlí na tváři úsměv a já si budu moct říct "Já věděl, že to dopadne dopadne dobře" ...nedopadlo. Přesto to pro mě nebylo zklamání ani nemilé překvapení. Spíše naopak. V dnešní době náhlých vzratů a happy endů byl Requiem za sen příjemným filmových zážitkem se srcervoucím zakončením, při kterém ani ten nejtvrší člověk "změkne". Tímto filmem by se měl krmit národ ve školách místo zbytečných přednášek a rádoby poučných filmů o drogách a jejích následcích.

Podraz

Podraz (1973)

Rozhodně jeden z mých neoblíbenějších filmů vůbec. A s klidným svědomím ho zařadím mezi svůj žebrířek 10 best movies what i saw ever! Paul Newman a Robert Redford jsou prostě perfektní herci a stejně jako ve filmu Butch Cassidy a Sundance Kid předvedli perfektní spolupráci. Škoda, že se takové filmy a takoví herci dnes už nerodí.

Rain Man

Rain Man (1988)

Moje krevní filmová skupina. Vzdávám holt hereckému výkonu Dustinu Hoffmanovi za jeho ztvárnění autisty. A o nic hůř nezahrál jeho bratra ani Tom Cruise. Rain Man je milý, zábavný a neutrální film. Svou pozici na předních příčkách na ČSFD má jistě zcela oprávněně.

Frajer Luke

Frajer Luke (1967)

Tímto filmem si Paul Newman zasluhuje opravdu obrovské uznání. Všechny filmy s ním považuji za vrcholy celé kinematrografie. Herec však nedělá celý film, přestože největší zásluhu má zde práve Newman. Tento scénář jako by mu byl ušit na míru přesně pro něj. Scénář je lehký, ze začátku rozvláčný, během kterého jsem se perfektně vcítil pro prostředí a tamější doby. V druhé půly se Frajer Luke rozjede a už se nezastaví. Vězení má na člověka napravovat, jenže u Luka je to evidentně naopak. Plus dávám také za ateistický pokres filmu a mírné narážky na pánbíčkáře.

Equilibrium

Equilibrium (2002)

Equilibrium má velmi zajímavou a chytlavou myšlenku, bilanci si však trochu kazí scénář a efekty. Jinak přiznávám, že zahrát roli s ledově klidným výrazem takřka bez citů není sotva snadná záležitost, každopádně Christian Bale byl dobrým krokem zvolení pro tuto roli...