Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Pořady (7)

Manéž Bolka Polívky

Manéž Bolka Polívky (1987)

Jedna z mála, vlastně dost možná úplně poslední inteligentně-humorná jistota, kterou dnešní televizní program nabízí.

S politiky netančím

S politiky netančím (1995)

Vždy jsem si myslel, že tenhle pořad byl naprosto výjimečnou satirou, a jeho občasné TV reprízy mě v tom názoru jen a jen utvrzují. Oceňuji vzácnou kombinaci rýpavého, ale nesmírně inteligentního humoru (takový trademark Miloslava Šimka, chcete-li), výbornou souhru moderátorské dvojice, a především fakt, že S politiky netančím bylo vysíláno v přímých přenosech (nedíval-li jsem se v televizi, poslouchal jsem Frekvenci 1), a tvůrci tedy výslednou formu nemohli a ani nemuseli dolaďovat střihem, dotáčkami a podobnými věcmi. Dnes už nic takového nevznikne. Chybí nám lidé jako Miloslav Šimek, a politická scéna namísto úsměvné manéže připomíná spíše šeredné panoptikum. Bohužel.

Hovory H

Hovory H (1968)

Humor první třídy, k jehož sledování a dokonalému vychutnání je třeba mít uvnitř lebky mozek. Hovory H mě nikdy neomrzí, protože každý díl, který jsem viděl, je něčím skvělý a v něčem neopakovatelný. To musely být časy.

Ruská ruleta

Ruská ruleta (1994)

Nesmrtelné umění improvizace. Scénky Kaisera a Lábuse si vesměs zasloužily plný počet, ale vycpávkové rozhovory s herci, které o pauzách obstarával Marek Eben, už bývaly horší.

Hodina zpěvu

Hodina zpěvu (1988)

Ne, každá píseň samozřejmě není perfektní, určitě ne, to by ani nebylo možné, ale Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře si ohromně vážím za to, že je neustále skládají, dělají jimi radost ostatním i sobě a jednou po nich zůstane spousta dobrého. "Neopouštěj staré známé pro nové, zvláště když jsou momentálně v nouzi, možná mají paměť jako slonové, každé ráno tesknota je vzbouzí... Dneska jsi tak úspěšný a nemáš strach, žádný hřebík netlačí tě v botě. Zítra budeš opuštěný starý brach, zítra budeš úspěšný kůl v plotě."

Zeměkoule

Zeměkoule (2000)

Jedna scénka lepší než druhá, byla velká škoda, když se ČT zalekla a Zeměkouli zřejmě kvůli tomu, že se jí nesmál úplně každý, nemilosrdně zařízla. Dnes už je řada skečů naprostou klasikou (můj oblíbený poctivý nálezce, vražda mečem, neskutečně trpělivý stavitel modelů, "Gavarite pa ruski?" na Rudém náměstí... a mnoho dalších) srovnatelnou s tím nejlepším z Kouzelníka a já coby člověk beztelevizní doufám, že ČT jednou napadne tuhle srmšť vydat na DVD.

Horoskopičiny

Horoskopičiny (1995)

Náhodou jsem teď viděl několik reprízovaných dílů Horoskopičin a řeknu vám, velice mile mě překvapilo, jak slušnou úroveň ten pořad měl. Obzvlášť tedy pokud se sešli dobří hosté, třeba jako v části s Bronislavem Poloczkem, Šárkou Kašpárkovou a Bolkem Polívkou jako zlatým hřebem na závěr. Vzpomínal jsem si, že se mi Horoskopičiny líbily tehdy, ale jestli by se mi líbily i teď, to jsem nevěděl.