Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci. (Panavision)

Recenze (98)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vašík Klausů je samozřejmě naprosto geniální. I mnoho dalších scén je geniálních, ale samozřejmě je tu i celá řada nepříliš dobrých, prostě klasika. V zásadě ale Kaiser a Lábus nezklamou nikdy a tenhle pořad je snad ještě lepší než Kouzelník. Jako improvizace je to ovšem bez debat naprosto dokonalé. Skvělý pořad, po právu legendární, škoda, že se moc nereprízuje. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad září na nebi televizní zábavy jako něco, co se opravdu povedlo. A září tak silně proto, že kolem něj létají samé úchylárny a slabomyslné sračky. Lábus- Kaiser - Eben tady předvádějí to nejlepší, co v sobě mají (nebo měli). Improvizace totiž vyžaduje nejen kreativitu, ale taky schopnost vypointovat vše do logického konce. Tohle uměli mistři televizní zábavy v 80. letech dokonale - vzpomínám například na Kouzelníka. A tady v tom dokonale pokračovali. Škoda, že tohle byl jeden z posledních inteligentních pořadů. Pak nastoupila tsunami s názvem "zábavné estrády TV NOVA" a od té doby se na nás valí proud slaboduchých šaškáren rádobybavičů. Je to smutné. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nápad za milión, ve kterém prvních pár dílů trio Lábus - Kaiser - Eben excelovalo improvizačním gejzírem skvělých scének a gagů. Bohužel s přibývajícími díly se měnilo jak zaměření humoru až k vyloženě trapnému, tak jim došli i nápady... Ať již tak či onak zvrhlo se to v trapnou záležitost. Ovšem první díly nebo BEST OF výběry jsou geniální - to zase ano. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Ruská ruleta je televizní pořad, který lidi opravdu bavil a hlavně se u televize zasmáli. Rád si ty díly a scénky pouštím znovu a znovu. Škoda, že ji nedávají v hlavním vysílacím čase ale jenom upozaděnou v nějakém vedlejším televizním kanále v dopoledních hodinách, kdy na to nikdo nekouká. Chtělo by to natáčet víc takových pořadů. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů televizní zábavy, spolu s Gumáky a Politickým harašením vlastně jediný zábavný pořad TV Nova, který mě kdy zaujal. Řezal jsem se smíchy už v 90. letech a ani dnes tomu není jinak. Některé scénky si Kaiser a Lábus takřka okopírovali z jejich rozhlasového seriálu Tlučhořovi (což mi pochopitelně nevadí), např. scénka Erotický telefon je v podstatě díl 119. Kontakt a První rande chlapce a dívky je zas mírně upravený díl 82. Růžena je sama doma. Obzvlášť výborná je scénka Otravná cestující a nebo Současné ekonomické problémy. "Kde je táta? V Orlické přehradě. A kde je máma? V práci, tuneluje. A kde je ségra? Na E15. A brácha? Doživotí.":-) Trochu mi vadilo, že těch scének nebylo víc, do jednoho pořadu by se vešly minimálně 4, možná i 5, nebýt těch hudebních vsuvek a nezáživných lekcí mimiky "detektiva Tomsy", kvůli nimž nemohu dát plný počet 5 *. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama