Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (339)

plakát

Božská Florence (2016) 

Neurazí, nenadchne. Nejvíc jsem si užil scény, ve kterých vystupoval Simon, který dle mého zastínil Hugha. Moc peněz a hlavně přiživení se na boháčích je silnější linka filmu, než nejhorší zpěv na světě a dalo se z toho vytěžit určitě více. Letos to na Oskara nebude, Meryl.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Všechno za mě řekl Lacike, zatím velké zklamání, dokonce takové, že také já zvažuji po 4. epizodě ten seriál pustit k vodě. Pak mě to ale nedalo a pustil jsem si daších 5 epizod za sebou a musím říct, že se můj názor na tento počin vylepšil. Uvidíme jak ho budu hodnotit po finále, ale už teď jsem jednu hvězdu přidal. Finále očekávání splnilo a tak přidávám ještě jednu a jako celek hodnotím 4*. Asi si to dám ještě jednou, celé. "These violent delights have violent ends."

plakát

Pan Church (2016) 

Jsou tací co mluví o všem, jen ne o té osobě, jsou tací co mluví jen o té osobě, jsou tací co vás chtěji rozveselit a jsou tací co vás rozbrečí. A pak jsou tací co neříkají nic, protože ani nemusí. Krásné, milé, smutné i veselé skvěle odvyprávěné i zahrané. Nemůžu jinak než smeknout a hodnotit maximálně. Díky za skvělé titulky Phoebe.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Vyjímka potvrzuje pravidlo. Jedno z mála pokračování, které překonává sama sebe. První sezóna mě ještě tak nebrala - 4*, ale ta druhá už je plná palba - 5* jako vždy, když se stane příběh více osobní. Protože jsou drogy narozdíl od lidí věčné je odklepnuta 3. a 4. sezóna a já si je rozhodně nenechám ujít.

plakát

Hektorova cesta aneb hledání štěstí (2014) 

Co je štěstí? Muška jenom zlatá. V tomto filmu ale podstatu štěstí nehledej. Zahrané bohužel i přes kvalitní obsazení průměrně, poskládané tak nějak na sílu a snahu o vyvolání emocí a hlubokých myšlenek. A tak co mě bavilo nejvíc, na tomhle rádoby moralizujícím spletenci prvních lásek, přátelství, manželství, rodiny, homosexuálních párů, mnichů, gangsterů, prostitutek a v dnešní době skloňovaných motiivátorů (psychiatrlů) či vědeckého výzkumu lidského vědomí, byly cesty vzdušným dopravním prostředkem. Žádná komedie k popukání to však, na rozdíí od v úvodu citované klasiky, rozhodně není.

plakát

Café society (2016) 

Podobné pocity jako u Kouzla měsíčního svitu. Tento kousek má navíc úžasný soundtrack jazzových a swingových melodií. Přesvědčivě zahrané díky dobrému castingu a dobovým kostýmům. Pro Blake začínám mít slabost.

plakát

Švýcarák (2016) 

Kuky se (ne)vrací v hraném podání. Mrtvý Potter proměněný v multifunkční nástroj bezbřehé fantazie. Poselství o přátelství a nenaplněné touze. Místy hrubé a přesto hluboce poetické. Nezávislák jak má být.

plakát

Kfulim (2015) (seriál) 

Docela se to ve mě pere. Chtěl bych dát i víc, ale u takových témat sleduji nejen herecké výkony a scénář, ale i dějovou linku, hlavně její logičnost a reálnost. A tady musím bohužel minimálně o jednu (možná dvě) hvězdy dolů. Celkově je to ale slušně natočená špionáž ze židovsko, rusko, arabského prostředí, ve kterém není vše, jak se na první pohled zdá.

plakát

Rodinný film (2015) 

Kterak herecky pes porazil českou filmovou špičku. A to tak, že mně ho bylo víc líto, jak toho s tou nepopulární ozdobou na hlavě.

plakát

Padesátka (2015) 

Nečekal jsem nic, dostalo se mně dostatek chlapskýho horalskýho humoru. Takové pohodové letní nedělní odpoledne, doporučuji vydržet až do konce filmu a číst titulky. Docela pěkná Kotkovina.