Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (115)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Typická Nolanovka kde forma převládá nad obsahem a impresivní záběry se snaží nahradit dialog. Oppenheimer není špatný film- za zkouknutí stojí. Ale nic ho nepovyšuje nad průměr filmů co jsou "Jen" dobré. I přes dlouhou stopáž je hodně věcí přespříliš kondenzovaných. Slušela by tomu lépe forma minisérie nebo rozdělení na dva filmy alá Duna.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Podivný film o eskapádách stereotypního tupého fotbalisty. Klasický český pokus o komedii co se příliš moc snaží být vtipný a výsledek je takový křečovitý.  Bez otravné postavy Laviho syna bych dal tři hvězdičky ale tenhle trope úplně nesmyslně ultrachytrého děcka je nudný a otravný. Asi se tvůrci nějak dohodli s Havelkou protože "Mimořádná událost" ze stejného roku má úplně, ale úplně stejnou postavu.

plakát

Gump - pes, který naučil lidi žít (2021) 

Dal bych 2,5 hvězdičky, kdybych mohl. Je to tuctový film, co ničím neurazí ale ani nenadchne. Je překvapivě drsný. Pokud máte hodně rádi psi, tak by možné stál za shlédnutí jinak asi ne. Největší zlo je hudba. Dali někomu tisícovku aby napsal čtyři akordy co pak slyšíte ve filmu pořád dokola do zblbnutí.

plakát

Příšerákovi 2 (2021) 

Stupidní, předvídatelné, uřvané a bez jakékoli hloubky. Vlastně to není ani tak film jako spíš série scén. Animace je totálně tuctová a nemá žádný zajímavý styl.  A proč má v tom filmu malá holka prdel dospělé ženy?

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Tenhle film má určitě svoje chyby ale celkově prostě funguje. Je to vtipné, herecké výkony jsou kvalitní a má to i trochu nějakou hloubku.   Není to film, co si budete pamatovat že vám změnil život, ale pobavíte se u něj.

plakát

Cesta domů (2021) 

Debilní film. Většina herců nehraje, ale jen odříkává scénář. Ten přitom působí jak slohová práce nějakého středoškoláka, přijde mi že Vorel snad vůbec neví jak normální lidé mluví.  Úplně nejhorší jsou pak ty pokusy o vtipné repliky ("z toho bych spíš nějakou tu depresi chytil" - haha. Chápete, to je jako vtip)   Jako dodívat se to dá pokud jste zvědaví, ale nemarnil bych časem.   Chtěl jsem tomu dát 2 hvězdičky, ale jednu jsem ubral za Šteindlera a jeho ksichty. Působí jako herec dojmem takového toho otravného člověka co se pořád směje vlastním vtipům.

plakát

Flash (2014) (seriál) 

Nic moc. Unylá, hloupá zápletka. Nesympatické obsazení v čele Grantem Gustinem jehož stvárnění Flashe je asi moje nejneoblíbenější ztvárnění komiksu vůbec. Barry Allen je v jeho podání celou dobu přecitlivělý, ukňouraný a nerozhodný slaboch a to do té míry, že většinou fandíte záporákovi. Co se týe záporáků jsou nudně černobílí a jednorozměrní. Nudné, průměrně provedné a nezajímavé. Možná by mě to bavilo když mi bylo 7.

plakát

V zajetí kouzel (2015) (seriál) 

Předesílám že jsem fanoušek geniální knižní předlohy od Leva Grossmana, kterou považuji za jednu z nejlepších věcí ve Fantasy za posledních několik let. K seriálu: Jsem si vědom toho, že při adaptaci je třeba trochu pozměnit formát ale tohle je směšné. Celé to prošlo procesem známým jako "Jerseyshorification" s absolutně nesympatickými nafrajírkovanými postavami. Navíc tempo vývoje děje je až směšně akcelerované. Některé věci, na které se v předloze čekalo až do konce první knihy byly silně naznačeny už v pilotní episodě. To je podle mne extrém i na seriál. Nejvíc mě pobavilo, když na škola která je z hlediska dekoru popsána jako "zaseklá v viktorianské době" vypadá jako moderná universitní kampus a studenti tam chodí s kelímky na kafe jak z posraného Starbucksu. Ve zkratce: Za první tři díly unylé, nezajímave a stádovitě konzumní. Pozn. Nevadí mi odchýlení od předlohy jako takové. To je u seriálu jaksi do jisté míry nezbytnost. Vadí mi, že tato adaptace předlohu okrádá o vše, co ji činilo v žánru vyjímečnou a zajímavou a dělá z ní tupovinu tak, aby se líbila co největší mase amerických děcek.

plakát

jOBS (2013) 

Naprosto typický vyprázdněná, naivní, povrchní americká hovadina. Včetně takové té typický žesťové hudbyběhem "dojemných" scén, která byla Ok možná tak v devadesátých letech, dneska je to spíš k smíchu. Steve Jobs je tady vykreslen naprosto nekriticky jako génius kterého nikdo nepochopil a všichni mu křivdili. Nemůžu si pomoct ale mám pocit, jako kdyby to natočil jeden z nekritických obdivovatelů Applu a Jobse. Skoro úplně tady chybí vykreslení jeho psychopatické a manipulativní osobnosti stejně tak jako celá kapitola s inspirací GUI Applů u Xerox Alto. Naproti tomu Wozniaka film vykresluje urážlivě a nepěkně jako tlustého, naivního moulu bez vize. Moc filmů s Ashtonem Kutcherem jsem neviděl ale v ochotnickém divadle jsou běžně k vidění lepší herecké výkony. Jedna hvězdička protože to je pořád lepší než nechvalně proslulý major Meisner.

plakát

Tommy (1975) 

Filmové zpracování stejnojmené rockové opery od The Who. Kromě členů kapely se zde objeví Eric Clapton, Elton John a Jack Nicholson. Film zaujma a hudba je moc pěkná. Herecký výkon Rogera DAltreyho je překvapivě na úrovní i když nejvíc asi uvízně v paměti Keith Moon :-D. Tommy hodně pojedává o izolaci, traumatu a uctívání osobnosti. Nemůžu setřást pocit že tohle album a jeho filmové zpracování bylo Watersovi velkou inspirací k The Wall.