Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (1 483)

plakát

Bloodsucking Bastards (2015) 

V téhle firmě, která prodává potravinové doplňky pro lepší erekci (viď, Hulku), se děje něco divného. Aha, to jen Fran Kranz na slova lásky své milé nevhodně odpověděl... Ale situace se významně zhorší po nástupu nového šéfa Maxe, který hodlá tuhle firmu zefektivnit o sto procent. Nenáročná upírská komedie, která je zábavná zejména ve druhé polovině, kdy začnou padat hlavy.

plakát

SM-rechter (2009) 

Absurdnost soudní byrokracie, která se stále točí v kolech doby minulé, kdy i homosexualita byla zvrácená úchylka, mě opět dostala. Ta bezmoc, ten pocit, že už před procesem víte, že vás všichni vidí předem odsouzeného... A tomu zrzkovi, tak tomu bych tu jeho debilní přehazovačku nejradši nacpala do zadku. Ten byl snad ještě horší, než ten zhrzený soudce. Herecké výkony tu navíc vůbec nejsou špatné, i když musím říct, že reakce té dcery mi přišly hodně přehnané.

plakát

Hidden (2015) 

Jaké to je, když s rodinou jako jediní přeijete apokalypsu nebezpečného viru? No dost blbý, protože nejspíš skončíte v krytu, kde čekáte, až The Breathers odejdou... Hidden není vůbec špatný film a téma apokalypsy skvěle využil tentokrát trochu jinak, než bych čekala. Jen ten konec to totálně poslal do háje. Marco? Polo? Fakt?

plakát

Nebezpečné pokušení (2015) 

Knock knock rozhodně není horor: není strašidelný, chybí mu překvapivé momenty a vlastně celé to nepříjemné šikanování začíná bohapustým divokým š.... Knock knock je dalším z filmů, kdy oběť šikanuje někdo zvenku v místě, kde by se člověk měl cítit nejlíp: doma. Nepřináší ale nic nového a pointa je slabá jak vodou rozředěný javorový sirup, což je opravdu mizérie. Předvídatelné, nepřekvapivé, navíc ty holky mě děsně rozčilovaly... za dvě, sorry Neo.

plakát

Livide (2011) 

Baletka Anna už nikdy nebude stejná. A teď k Livide: zatím nevím, jestli jsem nadšená, nebo jestli mám pocit, že to celé byla jen pouhá hra s divákem. Jenže: nejde nakonec o tohle v každém bubu filmu? Nechceme, aby si s námi tvůrci hororů hráli? Mně se Livide líbila. Celá ta tajemná atmosféra, zakrvácené baletní sukýnky, pohyblivé loutky...Já tohle fakt můžu.

plakát

Noční směna (2014) 

Důkaz toho, že horor na policejní stanici po setmění prostě fungovat nemůže. Ano, bezdomovec byl nepříjemný. Ano, pár rychlých lekaček proběhlo, ale naprosto tomuhle filmu chybí atmosféra a jakési napojení na hlavní hrdinku. A příběh? O něm ani nemluvím, protože ten tu prostě vůbec není. Ke konci jsem si už jen přála, aby konečně přijel Joe odklidit tu bio špínu.

plakát

I Spit on Your Grave III: Vengeance Is Mine (2015) 

Chvílemi solidní zářez do série ISOYG, chvílemi se to zvrhne do strašnýho bahna (kolega v práci, všichni ti náhodně potkaní týpci, snaha o filosofický přesah filmu apod.). Pokud by se film držel tý úvodní myšlenky, že znásilněný ženský se sdružujou na terapiích a jsou pěkně naštvaný, mohlo to být dost slušný. Takhle je to na půl cesty a to se u trojky neodpouští. Scéna v uličce "a teď od špičky, krásko" patří k těm nejlepším.

plakát

Burácení (2015) 

Nebýt těch krásných motorek, drsňáckých motorkářských srazů a velkých gest á la týpek v kožené motorkářské bundě (a sexy koček, co ukazují prsa při každé vhodné či méně vhodné situaci), by šlo o děsnou slátaninu. Ona, on, jejich problémy, bla bla, sladká vata, bla bla, přiblblej konec. Adamovi jsem jeho verzi příběhu nevěřila, Chantal je pořád stejně příšerná a nechápu Vicu, proč do tohohle projektu šla. Vlastně asi kvůli těm motorkám, chopperům a motorkářskym srazům, kde se kalí, boxuje a - ehm - seznamuje...

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

První polovinu filmu jsem měla dojem, že sleduji adaptaci románu Williama Goldinga Pán much. Nebýt tedy onoho tajemného labyrintu, který tomu všemu dodával nádech sci-fi. No a pak, po hodině, to přišlo a děti vběhly do labyrintu... Pak už se ale nestalo nic nečekaného (ano, viděla jsem dvojku) a já musím říct, že bylo sakra náročné tenhle první díl dokoukat. Dvojka je tak nějak šťavnatější, akčnější a zajímavější. Hrátky o moc skupinky kluků mě už zkrátka nechávají chladnou.

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Poměrně výborný postpokalyptický film, který mi tak trochu připomínal Fallouta (musíme být schovaní v bunkru, protože jinak umřeme/akce s pohonem elektřiny v metru...), ale taky tam bylo pár solidních lekaček, romantická linka... Od každého něco. A protože jsem neviděla jedničku, potřebuji ji hrozně nutně co nejdříve zhlédnout, neb od toho se bude pak odvíjet mé hodnocení dvojky. Zatím jsem ale velmi spokojená a těším se na trojku. PS po zhlédnutí prvního dílu: tak je to dobré, tvůrci se poučili z chyb jedničky a ty nešvary (šarvátky mezi klukama, tajnosti, tajnosti, tajnosti) už se ve dvojce nevyskytují. Dvojka rychle ubíhá, pořád se něco děje a já jsem v tomhle rytmu spokojená.