Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Potvora

Potvora (2016)

Cynická Potvora si mě získala svým okoralým srdcem a postojem k životu. Já tu holku naprosto žeru a musím říct, že druhá série je o prsa lepší než ta první - hlavně díky postavě kněze. Má to švih, pořád se něco děje a ač se zdá, že se občas seriál točí v kruhu (soška/odejít či zůstat), tak tomu tak není.

True Blood: Pravá krev

True Blood: Pravá krev (2008)

I ja patrim k tem fanouskum, kteri k tomuhle serialu prisli jako slepy k houslim. Moje truebloodovske poprve probehlo pred dvema a pul lety na oscarove noci, kterou poradalo csfd ve spolupraci s kinem Svetozor. Uz tehdy, ac rozespalou, me True blood donutila koukat na prvni dily az do zacatku ceremonialu. A v cem je tenhle upirsky serial jiny? Zaprve jsou to vyborne napsane postavy, ktere se neustale vyvijeji a kazdou serii je potka neco, co je od zakladu zmeni. Zadruhe je to humor - at uz jde o Sookie, Jacksona nebo serifa Bellefleura ve ctvrte serii. Zatreti je to poradna davka sexu a sexualnich narazek, kterych herci v zadnem dile nesetri (Alexander Skarsgard ma fakt sexy prdylku, jak ochotne dokazuje - opet - ve ctvrte serii). No a zactvrte napriklad to, ze tenhle serial je moderni, kasle na ruzne povery (krize jsou passe) a upiri jsou tu spis jen takovou mensinou, kterych je ted ve svete hodne. Je to proste "jiny" serial a uz od zacatku si ziskal moje srdce.

Přátelé

Přátelé (1994)

Skvely humor, vyborne hlasky, zajimave postavy. Z puvodne kecaciho sitcomu se velmi rychle vyklubal skvely serial o pratich. Neda se ani rict, koho bych mela nejradsi. Kazdy se totiz v tech seriich promenuje. Ale vyhrava asi pragmaticky Ross a jeho dinosauri :) A pak Phoebe a jeji song o Smradochovi :D

2 $ocky

2 $ocky (2011)

Max a Caroline jsou zcela rozdílné: jedna je chudá, druhá.. ehm už taky chudá, jedna prsatá a druhá se řídí svým srdcem (4. epizoda 2. série a soutěž o Krále dortíků aneb Dudy a dylina). Jako dvojka fungují ale naprosto dokonale: jedna vtip načne, druhá jej dokončí. A táhnou za jeden provaz. Takže jo, 2 Broke girls je seriál o dvou kámoškách, co jsou každá úplně jiná, ale vlastně obě jsou stejně praštěné, a proto mě tolik baví. Míň mě baví Sophie-Stiflerova matka, která je afektovaná až do nebe. Brr. Ať žije Max, Caroline (Earl, Han a Oleg) a jejich dortíky!

Humans

Humans (2015)

Humans jsou seriálem o vztahu lidí a robotů (lidí k robotům i robotů k lidem) a jako takovému mu nechybí lidský rozměr i pořádná dávka techniky. Vzhledem k tomu, jak mě v poslední době oslovují podobné projekty (Ex Machina), není divu, že mě zaujal i námět seriálu Humans. A musím říct, že mě seriál nadchl. Zejména postavy, ve kterých se snadno orientujete už po prvním dílu, a herci. Obojí je pro mě uvěřitelné a atraktivní. Zajímalo mě od začátku, kdo je Tom od tý holky z Ajťáků a jak to má Anita s Miou. Chtěla jsem vědět, proč ti dva utíkají a proč je sexy blondýna v bordelu. Prostě chtěla. A chci vidět i další sérii, protože tohle zato prostě stojí.

Penny Dreadful

Penny Dreadful (2014)

Stopy hrůzy z Londýna devatenáctého století s Evou Green v jedné z hlavních rolí - tvůrci nemohli na můj vkus a představy zamířit lépe. Já tu ženskou prostě žeru a to, co předvádí v Penny Dreadful, mi zkrátka bere dech. Chladná krása, vytřešetěný zrak, gesta... Skvěle jí sekunduje i Josh Hartnet a Timothy Dalton, naopak postava Viktora F. mě strašně iritovala. Všeználek a tvůrce, achjo. Útoky blondýn jsou moc fajn a - dobře jim tak, hell! Už aby bylo za rok a já si mohla začít pouštět mozkem druhou sérii. Aktualizováno 11.6.2015: Druhá série začala a já ani po čtvrtém dílu nejsem schopná se do toho nějak ponořit. Všechno je sice při starém, ale zdá se mi to celé zatím poněkud prázdné.

Scream Queens

Scream Queens (2015)

Proč jsem se rozhodla pro Scream Queens? Protože Ryan Murphy, Emma Roberts a Jamie Lee Curtis (scéna ve sprše s nože á la její matka patří k nezapomenutelným). Dostala jsem parádní parodii na horor, který je nevulgární, nefekální, bez odhalených prs, zadků a kdovíčeho ještě. Navíc si myslím, že humor zůstává pro diváky zcela srozumitelný, příběh je napínavý a do poslední chvíle nevíte, kdo Red Devil, vraždící stvůra v kampusu university, vlastně je. Kappa Kappa Tau forever :)