Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (62)

plakát

Koruna - Nadějná (2023) (epizoda) 

Jeden z nejhezčích dílů vůbec. Nečekala bych, že to The Crown po té příšerné páté řadě ještě dokáže, ale ta balkonová scéna mi až vehnala slzy do očí. Claire Foy na konci potěšila.

plakát

Koruna - Následky (2023) (epizoda) 

Tohle byla TA epizoda. V podstatě od první série jsem byla zvědavá na to, jak se se smrtí Diany tvůrci vypořádají, protože v podstatě tomu stejnému se věnuje film Královna, který má navíc stejného tvůrce. Ačkoliv snímek s Helen Mirren považuji za více než povedený, tahle epizoda se mi líbila daleko víc - v podstatě celou dobu jsem měla husinu. Navíc si člověk konečně užil trochu Imeldy, která se tu zatím moc neukázala.

plakát

Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí (2024) 

Gabrielu Soukalovou jsem měla vždycky ráda. I po skoro deseti letech bych si dokázala vybavit ty pocity a nervy při fandění - navíc mi tehdy byla sympatická i lidsky. Zastávala jsem se jí i v momentech, kdy vydala onu skloňovanou knihu a všichni na ní plivali. Postupem času, zhruba v době, kdy začala moderovat TopStar, sympatie začaly upadat, až úplně vymizely a tento dokument je bohužel nevrátil, naopak. Jestli je na snímku něco fakt nepovedeného, tak jsou to ty příšerné ilustrační záběry, které vyznívají až komicky. Kdo Gabrielu a její cestu sledoval, tak už velkou část toho, co zde bylo předloženo slyšel (o prakticky tom stejném mluví ve 13. komnatě nebo ve své knize) v první cca hodině a zbylých 40 minut, kdy se napřed G. s velkou slávou vrací, aby v dalším záběru zase všechno odpískala jsou zbytečné a nudné. Celkově by snímku prospěla kratší stopáž. Ať nejsem moc negativní, tak mě potěšila přítomnost biatlonových legend, ačkoliv moc nechápu, proč Johannes Bø mluví o Česku jako o malé zemi, když je nás dvakrát tolik co Norů...budu doufat, že se vážně jen spletl a výpovědi nebyly naskriptované. Osobnostní snímky mám ráda, ale tohle se vážně nepovedlo. Upřímně se nedivím PK a VV, že nechtěli vypovídat - asi se báli kouzla střihu. Ačkoliv bez jejich výpovědi je to vážně jednostranné házení hnoje ala Gabriela je jediná správná. GS oceňuji za její postoj v oblasti ruského dopingu, a to je tak bohužel všechno. Tak aspoň ty vzpomínky zůstanou.

Poslední hodnocení (1 011)

O Kanafáskovi (2004) (seriál)

20.09.2024

Mladá modrá krev - Epizoda 3 (2022) (epizoda) (S02E03)

20.09.2024

Koruna - Sleep, Dearie Sleep (2023) (epizoda) (S06E10)

15.09.2024

Koruna - Série 6 (2023) (série) (S06)

15.09.2024

V hlavě 2 (2024)

11.09.2024

Koruna - Nadějná (2023) (epizoda) (S06E09)

08.09.2024

Koruna - Alma mater (2023) (epizoda) (S06E07)

05.09.2024

Koruna - Ruritánie (2023) (epizoda) (S06E06)

05.09.2024

Mladá modrá krev - Epizoda 2 (2022) (epizoda) (S02E02)

03.09.2024

Reklama

Poslední deníček (1)

Golden Globes 2021

Touha napsat článek jako první tuzemský redaktor a vášeň sledovat jakékoliv předávání cen od Oscarů po Dobrovolný hasič roku mě přiměla vstát ve dvě ráno a sledovat online předávání Golden Globes 2021, kde mám hned několik želízek v ohni. Jako občanka střední Evropy jsem však nenašla žádnou stránku, kde bych mohla přenos sledovat online, proto jsem tyto snahy vzdala a oddala se klidnému snění.

A asi jsem dobře udělala. Moji sousedi by asi nebyli nadšení, kdybych tam nad ránem začala radostí halekat na celej barák. Nestává se to často, ale s výsledky jsem maximálně spokojená. 

Nejšťastnější jsem samozřejmě z ocenění mojí oblíbený Anya Taylor-Joy za Dámský gambit, který v současnosti sjíždím podruhé. Ačkoliv jí byla soupeřkou moje druhá oblíbeňkyně Cate Blanchett s neméně povedenou Mrs. America, držela jsem palce Netflixu a když jsem ráno zjistila, že Gambit proměnil obě svoje nominace, tak jsem skakála radostí z postele. 

 

Pro mě největší překvapení je asi výhra Emmy Corrin za Dianu v The Crown. Byla jsem totiž pevně přesvědčená, že glóbus poputuje k Sarah Paulson za sestru Ratched. A mám radost, že tou tak není, Ratched pro mě bylo zklamání roku. Neříkám přímo, že je to špatný seriál, ale já čekala méně American Horror Story a více Přeletu. DO toho nejsem úplně fanoušek Ryana Murphyho, takže jsem byla trochu zaujatá. A stojím si za tím, že Emma Corrin je nejlepší filmová Diana, tudíž mě její, pro mě nečekané vítězství, dost potěšilo. Ačkoliv Olivia Colman byla taky skvělá. O mé radosti z vítězství The Crown se asi ani rozepisovat nemusím. Kdo mě zná a ví, jak moc jsem posedlá královskou rodinou i tímto seriálem, tak si to umí představit. 

 

Ač mám přístup k HBO GO i Netflixu, nominovaných filmů jsem viděla málo, tudíž nemůžu soudit, který si to zasloužil a který ne. 

 

Závěrem ještě dodám, že mě za tvůrce mrzí celá situace, která nám rok sužuje životy a oni so své vítězství nemohli vychutnat v celé atmosféře doplněné potleskem celého sálu. Snad bude za rok líp. Shrnu to tím, že nemůžu být z výsledky více spokojená. Uvidíme, co za týden Lvi, ale tak už jsem trochu skeptická. 

Časové pásmo bylo změněno