Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Oblíbené seriály (8)

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Živí mrtví je přesně ten typ seriálu, u kterého se dalo očekávat, že splní očekávání a nezklame. Ovšem, oproti komiksové předloze je tu přece jen pár rozdílů, které zarputilé fanoušky určitě trochu nadzdvihnou ze židlí, ale myslím si, že tvůrci vědí, co dělají, a musím se podvolit, dělají to velmi dobře. Upřímně, je to úžasně odvedená práce. Krutý svět plný zombie, nehostinná džungle, ve které i sebemenší šlápnutí vedle, jakékoli rozhodnutí a příčina může mít obrovské následky, je opravdu tak realistické, až z toho mrazí. Bravurní herecké výkony, nečekané zvraty, skvělý scénář a akce, která je na čas příležitostně přerušena dlouhými a táhlými scénkami, které sem a tam chvílemi dokážou mile i nemile překvapit. Je to emotivní a je to kruté, což přesně zapadá do vize o světě, v němž bychom se ocitli, kdyby něco podobného nastalo. Nemohu se zkrátka ubránit dojmu, že se jedná o jeden z nejlepších seriálů, co kdy vznikl.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Začalo to Přáteli a skončilo to vlastně zde a nic proti předchozím, povedeným dílkům, které taky stály za to, ale Jak jsem poznal Vaši matku rozhodně patří na pomyslný vrcholek komediální seriálové tvorby. Nechci zde uvádět detaily a tak řeknu jen tolik, že když seriál skončil, byl jsem nejen mrzutý, ale i lehce zklamaný. Kouzlo se vytratilo a vše nabralo tak zběsilou rychlost, až jsem se domníval, že v mém žebříčku klesne seriál hluboko do stoky, kam by si to zasloužil, alespoň za ten závěr, ale nestalo se, ba naopak. Seriál je to kvalitní a moc dobrý, má to všechny prvky reálného života, fórky a scénky, které prakticky člověk může s čerstvostí sledovat až do omrzení a co má především jsou krásné, milé a dojemné momenty, dobré prostředí, humorné narážky, scénář, herce a legendární hlášky.

Sherlock

Sherlock (2010)

V podstatě mě tenhle Sherlock opravdu velice, ale velice děsil. Dnes bych si s radostí nafackoval. Nebylo čeho se bát, měl jsem se jen na co těšit, ale netušil jsem to. Benedict a Martin jsou opravdu jako bratři. Je to excelentní herecká kombinace a duo, které se dnes vidí jen zřídka. Je to herecký koncert, scénář je opravdu velice propracovaný, skoro až bezvadně matoucí a moderní pojetí je strhující. Je to nezvyklé, ale perfektně to do sebe zapadá a atmosféra, nádherně podtržená a pestrá nebere vůbec žádné konce. Nehledě na fakt, že Benedict Cumberbatch je mimořádně skvělý, vysoce funkční sociopat, čím si mne získal na svoji stranu a přiměl uvěřit, že je dokonalým Sherlockem Holmesem.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Legendární Mr.Bean. Človíček, co baví už po generace, aniž by u toho snad cokoli řekl. Rowan Atkinson je prostě zábavný génius na poli současného humoru a společně s tvůrci dokázal vlastně vytvořit kult. Je to opravdu komediální klasika od začátku až do konce a na kvalitě to neztrácí ani po letech. Dílo tak povedené, že už není možné, aby zrezivělo.

Hale and Pace

Hale and Pace (1988)

Tyhle dva šašky mohu vidět pokaždé. Je to plné srandy, vtípků a zvratů a je to prosáklé britským humorem skrz naskrz a krátké skeče daly vyniknout opravdové satiře, na které se Hale a Pace doslova vyřádili. Jedna z dalších, dnes již klasik, u které pevně doufám a modlím se, aby bavila dál a nepropadla se na smetiště dějin.

Daredevil

Daredevil (2015)

Přistihl jsem sám sebe v momentě, kdy jsem se usmíval a třásl po celém těle v ten samý moment, kdy skončila první série. Přestože jsem se nacházel ve stavu katatonickém, nemohl jsem uvěřit přelétavým, avšak veskrze pozitivním myšlenkám, jak odlišná a perfektní, je tahle MARVELovka. Daredevil je vrcholem. Ano, je to tak. Je to strhující, akční podívaná, přestože se vlastně svým způsobem jakoby jedná o detektivku zařazenou do nejspodnějších částí složené jen z lidského odpadu, lepkavého svinstva a korupce, je to řežba, která nebere konce. Kdykoli bych si jen na čas mohl při sledování pomyslet, že teď už to bude vše a blíží se závěr, nakonec se ze skvěle sepsaného díla, vynoří opět něco děsivě překvapujícího. Začátek, průběh a konec dávají smysl, vše je dáno a má to řád, což se zatraceně hodí. Skvělá atmosféra, dobré prostředí a akce, to je prostě Daredevil, na kterého jsem čekal roky a ani v nejmenším nezklamal.

Krkonošské pohádky

Krkonošské pohádky (1974)

Krkonošské pohádky jsou dnes již další srdeční záležitostí, která se na mé osobě podepsala a uvázla v paměti, odkud se pravděpodobně nehne. Je to možná infantilní, ale mám je stále rád, jako tehdy, kdy jsem měl možnost vidět je poprvé. A kdoví, možná jsou nejen součástí našich dětských let, ale již naší vlastní, sentimentální podstatou, která nám za žádných okolností nedovolí pohřbít to dítě, které v sobě pečlivě schováváme před ostatními dospěláky. Z pohledu všech osobnostní, které v sobě skladuji, říkám a prohlašuji, že je to i po těch všech letech nezapomenutelná, laskavá a mírumilovná, kouzelná klasika.

Batman

Batman (1992)

Tenhle Batman je dnes již klasickou záležitostí a jako takový je prostě mojí nejoblíbenější vzpomínkou na dětská léta. Seriál, který to u mě vše vlastně započal, má za následek i můj převeliký zájem o podobná díla a komiksy. A doteď je to u mé maličkosti ten nejoblíbenější Batman, jaký se kdy objevil v kreslené podobě.