Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (897)

plakát

Dark Ride (2006) 

Další rutinní vyvražďovací hororová záležitost, se síleným maniakem. Herci katastrofa, nemají co hrát, k tomu jsou absolutně nesympatičtí. Po hororové stránce chabé, překvapivá pointa byla průhledná a mě osobně došla tak v polovině filmu, takže její záměr překvapit se nekonal. Jedna hvězda jen za to, že jsem fanda hororu.

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Nejsem znalcem knižní předlohy a myslím, že i kdybych měl možnost se jim stát, tak bych nejspíše odmítnul. Ovšem v případě snímku jsem byl spokojenej. Nebudu zde pět žádné ódy na to, jak je to výborný film, protože není ani zdaleka, ale v daném žánru splňuje to, co splňovat a dětské publikum, pro které je tento film určen, rozhodně zaplesá. Bohužel v případě tohoto snímku se ta fanouškovská základna bude skládat dle mého jen z těch mladších, protože tento snímek nemá na to, aby zaujal i starší publikum tak, jak se to např. podařilo sérii Harry Potter, ale pár výjimek se určitě najde. Naštěstí pro film, já se řadím mezi tyto výjimky, ale v mém případě jde spíš o ujetost na filmové triky, kterých je zde mnoho. Dějová stránka, která je zde sice hloupoučká a míchá v sobě dohromady až moc velká sousta, ale přece jen jde s žánr fantasy, tak proč nad tím nějak bádat, vem to čert. Režie je rutinní, přece jen režíroval Columbus, tak se není čemu divit. Mé hodnocení je spíše něco mezi 3 a 4 *, ale pro tentokrát se přikláním ke 4 * a doufám v další pokračování, kterého by se mohl chopit Cuaron, jako v případě Potterovské série a povznést to někam výš, protože jak už jsem říkal, Columbus je až moc rutinní řemeslník, který do toho nedokáže dát nic navíc.

plakát

Skrytý (2009) odpad!

Velice špatný horor, který postrádá jak nějaký smysl, náznak děje, tak především charakteristické hororové prvky. Takže celkově je to ukrutně nudná rádoby "napodobenina" hororu s neznámými a velice špatnými herci. Odpad dávám proto, protože už je to asi 3 měsíce, co jsem to viděl, a už si nemůžu vzpomenout, o čem to vlastně bylo, což mluví za vše, jediné, co mi utkvělo v hlavě je to, co jsem zmiňoval výše, a to je to, že s hororem to opravdu moc společného nemělo, proto dávám odpad.

plakát

Přicházím s deštěm (2009) 

Zručně natočení thriller, říznutý mystery prvky, který v sobě má pár slušných scén, na které si určitě ještě někdy vzpomenu, ale postrádá to dle mého názoru nějaký děj, natož tak nějaký hlubší děj, což by mi popravdě ani tolik nevadilo, jen kdyby se netvářil tak hlubokomyslně. Od nižšího hodnocení to snad jen zachraňuje ten Hartnett, který sice v každém filmu hraje stejně, ale pořád to funguje. Ovšem film celkově má spíše tendenci nudit, sem tam upoutat, vyděsit, znechutit, ale převážně nudí.

plakát

Bitch Slap (2009) 

Je sice pravda, že tento film má styl, je stylově natočen v duchu Sin City apod., takže se na něj sakra dobře kouká, ale pro mě postrádá celkově smysl, a to především po dějové stránce. Film je takovým mixem mezi již zmíněným Sin City a Tarantinovým Auto Zabiják, a to především velkým počtem ženských v hlavních rolích, což by mi nevadilo, ale jen kdyby se nechovaly tak, jak se chovají (kdo viděl, ví, kdo neví, snad uvidí). Finální pointa je naprosto směšná, proto dávám pouhou jednu hvězdu za ten vizuál, který už sice není žádným převratem, ale jak jsem již naznačil, dobře se na to kouká.

plakát

Cesta (2009) 

Postapokalyptické drama, natočené spíše v komornějším duchu, což ale vůbec není na škodu, ba naopak, filmu to spíše prospělo. Dějově sice nic extra, spíše jde o to, jak přežít a o budování vztahu otce a syna v pustošeném postapokalyptickém světě, kde bojují o přežití. Tím nelepším na celém snímku je beze sporu výkon Mortensena, který to svým projevem drží v lehce nadprůměrných vodách.

plakát

Ulovit miliardáře (2009) 

Další z řady zbytečných filmů, které neví, jestli být komedií nebo dramatem. Tak proto Vorel patlá oba tyto žánry dohromady a výsledek je přímo katastrofální. Více k tomu nemám co dodat. Po herecké stránce nevýrazné až na pár výjimek (Mádl, Etzler) a v některých případech až směšné, trapné (Janečková, Sedláková). Jedna jediná hvězda, kterou jsem ochoten dát, je za to minimum vtipných scén, ale aspoň něco.

plakát

Dům ďábla (2009) 

Nechápu to vysoké hodnocení, protože tento rádoby horor, kromě šokující pointy a toho retro stylu nenabízí vůbec nic, co by se od hororu čekalo. Asi tak 2x jsem při sledování usnul, což se mi nestává, takže opravdu o nesnesitelnou nudu, tudíž dávám pouze jen 1* za tu pointu, ale jinak jde o naprostou utopii.

plakát

Bratři (2009) 

Příjemné drama, které je sice jen remakem dánského originálu, který jsem neviděl, ale v případě tohoto amerického kousku se jedná o opravdu výbornej snímek. Sice z něj dýchá nádech TV tvorby, avšak to zastiňují herecké projevy hlavních představitelů v čele s famózním Maguirem, který dokazuje, že je skvělý herec a nejen Spiderman. Ale i tak nedávám plný počet hvězd, a to díky jedinému důvodu, kterým je už zmiňované téměř televizní zpracování a občasná nuda.

plakát

Kongo (1995) 

Mé hodnocení přesně odpovídá zdejšímu celkovému hodnocení, což je průměrných 50 %. V případě konga jde o velmi hloupej film, co se týče scénáře, ovšem přece jen jde o čistě fantasy akční dobrodružství, a v tomto případě to snad od druhá polovina splňuje. Samozřejmě je zde mnoho nevýhod, které kazí celkový požitek z filmu, jako například prosťounký scénář, ale také nevýrazní herci a příliš dlouhý a nudný rozjezd, ale pokud tohle všechno divák přehlédne, tak jako v mém případě, tak se skvěle pobaví a poslední půlhodina je nabytá akcí a rozhodně stojí za to.