Reklama

Reklama

Přicházím s deštěm

  • Francie Je viens avec la pluie (více)

Kdysi Kline (Josh Hartnett) sloužil u losangeleské policie, dnes se jako soukromé očko vydává do Hongkongu pátrat po zmizelém synovi čínského miliardáře. Se svým starým přítelem a bývalým kolegou Meng Zim - nyní hongkongským policistou - sleduje Shitaovu slábnoucí stopu až k místnímu zabijákovi Su Dongpovi a jeho krásné, na drogách závislé milence Lili. V Klineově mysli ale nečekaně ožívají děsivé vzpomínky na případ sériového vraha Hasforda, který jej přiměl opustit řady policie. Jeho soustředěnost je ta tam. Dokáže si Kline zachovat zdravý rozum a dotáhne pátrání do úspěšného konce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film, kde pocítíte utrpení hrdinů, uvidíte devastaci nejen jejich těla, ale i duše. Občas to má atmosféru, která by se dala krájet, tak psychopatickou, zlou, vysloveně divnou, na tomto poli režisér exceluje, Takuya Kimura si musel ve své roli užít stejně jako Josh Hartnett, který nejvíce pocítil, co to je, když "umění a kráse" slouží lidské tělo. Není ani tak dle mého důležitá ta detektivní linie, jako spíše ty neustále narážky a odkazy na křesťanství a Ježíše především. Uvidíte opět nádhernou kamerovou práci, ve vedlejší roli Shawn Yue, rejžova žena si zde střihla menší roličku pořád je i v 41 kočka, byť ta blond barva na vlasech vypadá zlváštně. Byeong-heon Lee jako nemilosrdný gangster, co nezná slovo svědomí, a působí prostě jako mrzák, který není schopen jiné emoce, než nenávisti, když pominu ten podivný vztah s přítelkyní. To by byly klady, teď zápory, působí to dost rozháraně a ten konec, by vyloženě hodně divný i když jsem ho čekal, pro mě je stále nepochopitelný. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No nevím -je to vlasně jednoduchý příběh roztáhnutý na cca 2hodiny melancholického skládání kousků skládačky-ze kterého nakonec vyleze dalobyseříct až lacině náboženská pointa bez jákéhokoliv vyvrcholení....Je to vlastně takový ANGEL HEART naruby/naopak a zrcadlově a to se vším všudy.......Celé je to postavené jen na protahování,očekávání rozpletení čehosi úžasného,na blikavých kulisách honkongu,na jakoženáboženském poselství podkresleném smutnou a uplakanou hudbou...............Nadruhoustranu -než člověk tohle všechno prokoukne a než ho ta pseudokřesťanská linka nasere-tak je to docela zábavné a dobře natočené....U tohodle filmu prostě hodně záleží na aktuálním rozpoložení a schopnosti najít hlubokou filozofii i v docela jednoduchých věcech.................55% EDIT: No a po pár letech jsem to zase náhodou shlédnul a najednou je to úplně někde jinde.. Najednou tu fungují věci kterých jsem si předtím snad ani nevšimnul a naopak, mě neiritují věci které mi kdysi vadily... Je to zkrátka relativní a mnohdy se člověk neshodne ani sám se sebou.......... PS: Zajímalo by mě, jestli v universu tohohle filmu žil Francis Bacon (a Hasford je tak jen jakýmsi epigónem) nebo nežil a skulptury tak pochází čistě Hasfordova vnitřního světa... ()

Reklama

hunty 

všechny recenze uživatele

Pořád nevím co si myslet, ta druhá více mysteriózní půlka mě kupodivu zaujala víc. Jestli to mělo dát nějaké poselství, tak jsem ho zřejmě nepochopil. Další z mnoha prapodivností a psych, které mě bohužel tolik nevtáhlo. Většinu filmu jsem nechápavě koukal a čekal nějaký pevnější podklad, protože se hlavní příběh nějak ztrácel ve směsi "toho" divného okolo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ešte stále si vychutnávam všetky tie pocity, ktoré sa objavili hneď po dopozeraní filmu. Anh Hung Tran je prevážne známy predovšetkým vďaka zvláštnej schopnosti miešať poetické zábery, v minimalistickom prostredí z jednoduchou myšlienkou, ktorá je v jednom prípade - Cyclo - podávaná až naturalisticky. I come with the Rain je detektívka, podfarbená duchovnou sférou, ktorá v niektorých momentoch vystupuje do popredia, inak je stále v úzadí a ktorá nešetrí krvou a ktorá je prerozprávaná naozaj netradične. Ak existuje v tvorbe Anh Hung Trana vrchol, je to práve tento film, ktorý aj napriek niektorým chybám - ak sa dá nazvať všadeprítomná angličtina chybou - funguje dokonale. Film je pomalý a postupne vťahuje diváka do svojej atmosféry a aj do sveta v ktorom sa tento netradične tváriaci príbeh odohráva. Odkazy na utrpenie Krista, prezentované ako uveriteľný príbeh človeka samaritána, veľkomesto a do okien bijúci dážď a pôsobivý Hartnett v úlohe, ktorá mu dokonale sadla. Všetky ostatné postavy považujem len za dokonalé prostriedky na vystihnutie prostredia a atmosféry, ktoré majú miesto nie len v príbehu, ale aj v živote hlavných postáv. Dokonalý film. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na pozadí detektívnej zápletky rozprávaný príbeh o utrpení a bolesti, ktoré sprevádzajú postavy od úplného začiatku až do samotného konca filmu. Detektív preźívajći zdrcujúcu traumu, masový vrah nachádzajúci v bolesti tú najväčšiu krásu, gangster vyžívajúci sa v brutalite a jeden človek, ktorý všetku bolesť ostatných ľudí vsáva do seba a potom ju sám fyzicky prežíva. Toto utrppenie je do takej miery hlavnou náplňou filmu, že aj samotný príbeh a scénár je až druhoradý. To podporuje aj fantastická hudba a surovosť digitálnej kamery (hudba priam ako by plakala, všadeprítomný symbol kríža). Pomalé tempo a audiovizuál vytvárajú až psychedelickú (v dobrom slova zmysle) atmosféru. Nakoniec, zážitok sa dá len ťažko opisať slovami. Tento film je určený aby si ho každý jednotlivec prežil sám. Ikeď určite nesadne každému. Treba spomenúť aj naozaj zaujímavé a kvalitné herecké obsadenie zložené z jedných z najväčších hviezd z USA, Hong Kongu, Korei a Japonska. SIlný, silný zážitok. (10/10) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Skulptury ve filmu jsou přímo inspirovány obrazy Francise Bacona. (ledzepfan)
  • Natáčení probíhalo na Filipínách, v Číně a v USA. (Terva)
  • Film měl premiéru 27. května 2009 v Tokiu v Toho Cinemas Roppongi Hills. (Terva)

Reklama

Reklama