Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (123)

plakát

Skauti bez lilie (2017) 

Krátkej dokument o tom, jaký bylo skautování, když ho komunisti zakazovali. Ve filmu jsou rozhovory s pamětníky - lidmi, kteří takto vedli své oddíly ať už tajně v ilegalitě anebo též v ilegalitě, ale pod hlavičkou jiných - komunisty povolených organizací. Tyhle rozhovory jsou prokládaný dobovými záběry z různých táboru anebo jiných akcí a divák se tak může krásně vžít do celé tíživé atmosféry té doby. Celkově je film dokonale vyváženej a těch 52 minut uplyne jako voda a člověk se ani na vteřinu nenudí.

plakát

Živí mrtví - Série 3 (2012) (série) 

Třetí série je lepší než ty předchozí a zaručeně Vás vtáhne do děje. Skupina najde nové útočiště před chodci ve věznici. Objevují se nové postavy, některým je dán větší prostor, jiným na můj vkus až moc malý, ale některé každopádně stojí za to. Tahle série vtáhne do děje takovým způsobem, že jen sedíte a hltáte jednu epizodu za druhou.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Když jsem si pustil Fakjů pane učiteli, říkal jsem si: "Do háje, na co to zase čumim!" Scény, kdy je Zeki poprvý ve škole, ať už na pohovoru nebo jako učitel, mi přišly jako blbost a já si jen říkal co to zase je. Nicméně film ubíhal a všechno to vlastně dostalo smysl. Fóry dobrý, film celej vyváženej, prostě to šlapalo. Takže resumé? Výbornej film, kterej Vám uteče ani nevíte jak. A pokud jste učitel, ukáže Vám nové pedagogické metody! :-)

plakát

Sedm (1995) 

Po tomhle filmu se člověk nezmůže na nic víc, než jen na tupý zírání do blba... Je otřesenej. Postupně si dopospojuje uniklé detaily během filmu a teprve mu to dojde. To potom má na zádech celou běžeckou dráhu pro mráz. Výborná atmosféra, na začátku uvolněná, během filmu ale postupně houstnoucí, až na konci ztuhne uplně. Takovýhle napětí na závěr jsem u filmu už hodně dlouho nezažil. Jestli vůbec.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Kouzelnej film. Kouzelný prostředí. Kouzelná Audrey Tautou. Kouzelná hudba.

plakát

Nula od nuly pojde (2006) 

Tak tohle byla jízda! Tenhle film šlape od začátku do konce. Akce parádně prokládaná vtipem. Tuhle podívanou jsem si užil jako už dlouho ne. Od začátku do konce jsem jenom hltal příběh a byl nasranej na Novu, když mi tam strčila reklamu a to i 3 minuty před koncem! No, ale na co hlavně nesmim zapomenout je hudba, která mě taky dostávala, nejenom, že se mi fakt líbila, ale k filmu naprosto sedla a dojem z něj jenom umocňovala.

plakát

REC (2007) 

Jako horor naprostá jednička, co jsem kdy viděl. Ze začátku plyne v pohodě, hraje si na dokument a člověk jenom může čekat na ty hrůzy, co mají následovat. Výborně posloužilo natáčení na ruční kameru a postupné ubývání světla, které na konci dojde až k night vision. Taky se mi líbilo, že i kameraman byl jednou z postav filmu. Všem mohu jen doporučit!

plakát

Johnny Mad Dog (2008) 

Nějak jsem si myslel, že tenhle film bude podobnej Městu bohů, ale pěkně jsem se zmýlil. Tohle je mnohem syrovější. Mnohem drsnější. Když si to tak člověk vezme, ten film je vlastně docela pomalej. Ačkoliv je to o válce. Žádnej americkej film na efekt, kde všichni zbrkle pobíhaj a řvou. Tenhle si jde klidně, svou cestou nechává hrdiny pomalu kráčet městem, nechává je chladnokrevně zabíjet. Nechává plynout čas a působí tak na city diváka mnohem víc. Ovšem, ne všichni tenhle film snesou, protože si na nic nehraje a ukazuje všechno bez okolků. Syrově.

plakát

Děvčátko, které bydlí na konci ulice (1976) 

Jak tak koukám, jsem jeden z mála, co jsem dal 5*. Ale byl to zase jednou film, kterej se mi opravdu líbil a přesvědčil mě, že stále mám mezery v kvalitních filmech! Od začátku filmu je jasné, že děvčátko jménem Rynn skrývá nějaké tajemství, které je postupně, po malých krůčcích odhalováno, ale tak, aby si mohl domýšlet. Já třeba jsem si něco domyslel, ale pak jsem zjistil, že pravdu jsem měl z jen z jedné poloviny. Ovšem i tak jsem byl docela překvapenej, čeho je tohle malé dítě (rozuměj dítě, které chce, aby se s ním jednalo jako s dospělým člověkem a trpí, když tak s ním lidé nejednají) schopné. Ukázalo se tady, že méně je někdy více. Ano, tenhle film byl velmi komorní, ale atmosféra šlapala od začátku do konce!

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Film o touze, o odhodlání o naprostém pohrdání současnou konzumní společností. Zároveň o (téměř) panenské přírodě Aljašky. Pro ty, kdo milují hory, svobodu a dobrodružství je tento film návodem, jak jít za svým snem ;).