Reklama

Reklama

Děvčátko, které bydlí na konci ulice

  • Kanada The Little Girl Who Lives Down the Lane (více)

Obsahy(1)

V tomto kanadském thrilleru ztvárnila Jodie Foster titulní postavu - samotářskou, zarputilou a sama na sebe odkázanou dospívající dívku jménem Rynn, která žije sama ve velkém domě svého otce. Když do domu kdokoli přijde nebo zavolá, děvče vysvětluje, že má tatínka na služební cestě. Je opravdu daleko... hodně, hodně daleko. A maminka? Ta také... Rynn se své nezávislosti nehodlá vzdát a je odhodlaná udělat cokoli, aby si uchovala své strašlivé tajemství. To ale bohužel vyčmuchá její vlezlá sousedka paní Halletová (Alexis Smith). Dalším nebezpečím, které ohrožuje Rynnin klid, je sousedčin syn Frank Hallet (Martin Sheen), pedofil, který má v plánu děvče zneužít. Naštěstí je zde rebelující teenager Mario (Scott Jacoby), který je vždy připraven podat Rynn pomocnou ruku. Scénář k tomuto mrazivému thrilleru s dokonalou atmosférou napsal Laird Koenig jako adaptaci vlastního románu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takovej komorní, pedofilní (nebo spíš hebefilní) thriller o jedný třináctce, která má sklep plnej mrtvol. Celý mi to přišlo spíš jako nějaká divadelní hra. Film se odehrává převážně v jedný místnosti a je tam v podstatě jenom 5 postav. Nenudí, nenadchne, neurazí - průměr. Jinak je fakt celkem drsný, co ta nevinná 14-letá Jodie Foster tady dělala. Jsem si řikal, jestli to náhodou netočil Kachyňa :-) ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Průměrný filmek, ale za 14-letou Jodie Foster musim dát o hvězdu víc, když tak dobře zvládla hlavní roli. Docela mě překvapuje, že vůbec takhle mladá mohla hrát holku s mrtvolama ve sklepě a dokonce se nám tady i svlékla. Jako mladá měla zajmavý role ve stejném roce ve filmu Taxikář hraje prostitutku(a to jsem neviděl všechny filmy). Ale ten její pohled s těma krásnýma očima je krásnej v každém věku. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta Halletová byla ale vlezlá ženská. Sice Rynninému otci pronajala dům, ale to ji v žádném případě neopravňuje k tomu, aby si tam chodila, kdy chtěla a začala tam ještě ke všemu přestavovat nábytek. Strašně me zajímalo jak to byl s Rynninými rodiči. Malá Fosterka byla skvělá. Byla naprosto chladnokrevná a v podstatě při vypjatých situacích nehnula ani brvou. Bála jsem se, aby role, kterou hrál Martin Sheen nebyla vyhnaná až do krajností. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Devcatko rozhodne neni nejaka must see zalezitost, ani to neni nejak extra dobrej film nebo horor. Tady jde hlavne o to, ze tu dostala jednu z prvnich poradnejch hereckejch prilezitosti Foster, ktera na svejch 14 let hraje bezchybne. Jednoduchej pribeh, kde hlavni hrdinku nekdo neustale opruzuje a vyptava se na tatu se tak meni postupne pres lehce mysteriozni thriller pres drama az po horor. Pricemz ani v jednom vylozene nevynika, proste nenudi to, ale ze by to cloveka nejak nadchlo, to ne. Nicmene krome mlady Foster tu je paradni Sheen v roli uchylacka. Celkove lepsi 3*. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Námětem a několika shodnými motivy velmi podobné McEwanově Betonové zahradě (sklep ukrývající nepěkné tajemství, osamocení a téma předčasné dospělosti se vším, co k tomu patří). Každopádně poměrně kvalitní, trochu morbidní, stísněné, šokující, s excelující Jodie Foster, lehce poetické, s výpovědí sexuality adolescentů, stavějící na hlavu morální zásady (ovšem, co je to morálka?), vznášející otázky o dětském právu na emancipaci, o nepřístupném a podezíravém světě, který jen čeká na příležitost, kdy vás pohltit a mohl bych pokračovat. Výběr Chopina jako hudební kulisy jen schvaluji, ovšem zbylá hudba - to je peklo. 3,5* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Jodie Foster, které bylo v době natáčení pouhých 13 let, se odmítla ve filmu objevit bez oblečení. Ve scéně, kdy se svléká do naha a odhaluje opálené pozadí, ji nahradila její nejstarší sestra Connie Foster. (Pavlínka9)
  • Ve scéně, kdy se postava Rynn (Jodie Foster) objevuje nahá, si můžeme při svlékání všimnout na levé ruce náramku. V jednom z dalších záběrů, kdy leží na posteli, na ruce žádný náramek nemá. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama