Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (811)

plakát

Uzumaki (2000) 

Příliš zarputilá snaha držet se celkem zdařilého komiksu, která ale moc nefunguje a zelený filtr to nezachrání. Nulová atmosféra, nulové okouzlení spirálou, nulový závěr, nuloví herci. Kdybych komiks neznal, patrně bych vůbec netušil, o co vlastně jde, a bláhově si myslel, že je to zas jen nějaká japonská bizarnost, kterou jsem jednoduše nepobral. Takhle vím, že je to opravdu jen podprůměrná pitomina s několika zábavnými momenty.

plakát

3 from Hell (2019) 

To je tak, když forma zcela zvítězí nad obsahem. Zbytečná záležitost, která až na pár zajímavých scén nenabízí zhola nic, teda krom tří za všech okolností super cool psychopatů.

plakát

Krvavé Vánoce (1984) 

Těžce bizarní podívaná. Tvůrci měli zjevně nápad na několik hezkých gore scének a zbytek už brali jen jako omáčku kolem. Prapodivně jednající postavy, ještě prapodivnější, totálně prkenné dialogy, nesmyslné střihy, mizející zdánlivě důležité postavy (kam se zničehonic ztratil ten chlapík v kožené bundě s divným kukučem?). Zkřížené prsty při slibu vrahovi tomu nasadily korunu a zajistily vyšší hodnocení. Vysvětlení neberu, raději nezohledním rok vzniku a budu žít v iluzi, že je to pokračování Vánočního teroru (1989) – Vánoční teror 2: Santa musí zemřít.

plakát

Whoever Slew Auntie Roo? (1972) 

Taková pěkná, až na pár okamžiků víceméně průměrná viktoriánská verze Jeníčka a Mařenky. Na konci to mělo tu pravou, hřejivou vánoční atmosféru.

plakát

Kočovníci smrti (1986) 

Dlouho mi po filmu nebylo tak fyzicky nepříjemně, naposledy snad po Inland Empire. Vynikající hudba, herci i znepokojivá atmosféra. Esence hororu.

plakát

Masakr v Alzatrazu (1988) 

Díky dabérům z Otrlé sklizně naštěstí netuším, o čem ten film skutečně je. Ale tu vánoční šekovku musím mít.

plakát

Cementerio del terror (1985) 

Tady je fakt všechno. Kniha mrtvých, oživlé mrtvoly, vyvražďování teenagerů, neohrožená parta dětí, márnice, hřbitov, tajemný dům, doktor, který se snaží všechny varovat, a to vše samozřejmě na Halloween. Neskutečná žánrová směska, která ale ne vždy funguje. Čistý průměr, 50 %.

plakát

Ad Astra (2019) 

Vizuálně podmanivé, myšlenkově možná banální, ale určitě bych neřekl, že zbytečné. Sem tam lehce hollywoodské, jindy, alespoň pro mě, nezařaditelné, což je fajn. Uvidíme, jestli to za týden vyprchá, nebo naopak. Hodnocení proto zatím na půl cesty.

plakát

Noční můry z temnot (2019) 

Po obrazové stránce velmi podařené, děcka sympatická, monstra dobrá, námět zajímavý, lekaček minimum, konec trochu nedotažený, ale tady je v rámci žánru už těžké vymyslet cokoli nového. Celkově docela příjemná a osvěžující podívaná, nicméně jak už napsal Jan, „prostě chybí ta jiskra.“

plakát

Zátah na Jižní ulici (1953) 

Když dáš ženský dvakrát po čuni a ona se stejně zase vrátí, asi to fakt bude ta pravá.