Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (1 284)

plakát

Total Recall (2012) 

Čím jsem starší, tím moje tolerance na retardované scénáře výrazně klesá. Před deseti lety bych možná tuhle slátaninu vzal na milost, ale teď ani náhodou. Film je v zásadě jedna dlouhá, nudná a nezáživně natočená akce, kde mi v paměti neuvízla jediná scéna a přesně jedna hláška (we're kind of separated). Colin je sice sympaťák, ženské obě moc hezké, ale protože má každej tak pět vět, tak jsou divákovi stejně šumák. Což bych odpustil kdyby ta akce, postavy, hlášky byly něčím zajímavé... ale nejsou. Neuvěřitelně nezáživná nuda, na které jsou sice vidět prachy, ale nezachrání to.

plakát

Skyfall (2012) 

Craig jako bond mě rozhodně neuráží a o Mendesových režijních kvalitách netřeba spekulovat. Proto jsem byl z nové Bondovky poměrně zklamán. Tohle není Bond jak si ho představuju - úsměvná, odlehčená pohodovka, kde bond kosí tucty maníků a do toho vesele hláškuje. Začátek vypadá poměrně nadejně, ale pak se to nějak zvrhne - moc psychologie, temnoty a tak vůbec. Tohle mi nesedí, nemůžu si pomoct. Film jako takový samozřejmě kvality má, ale v kině jsem se místy docela nudil, je to hodně roztáhlý a akce není žádnej odvaz. Závěr je sice ucházející, ale hodně komorný a rozhodně ne velkolepý, jak by se slušelo. Navíc si tam Bardem dělá z MI6 celý film dobrý den a pak ho utáhnou na nudli v nějaké opuštěných chajdě (která vypadá v mlze fakt skvěle). On ten scénář je celkově docela mizérie. Mít nejlépe fyzicky připraveného herce (o parník) a místo ultimátního, nahláškovanýho likvidátora z něho dělat zlomenýho, pochybujícího chlapa - tj škoda. Ach jo.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Echt bizardní blbinka, kde jsem si po celou dobu říkal co to sakra... ale musím uznat, že po většinu času jsem měl úsměv na rtech, takže proč ne. Přestože salvy smíchu se nekonaly, docela jsem si to užil. Velká zásluha patří hercům, jmen je tam dost a svoje menší role si evidentně užili. Ta holka na 12 rozhodně nevypadá, malej maník taky hodně ostrej. Andersonovi filmy jsou fakt divný, ne všechny se mi líbi, ale tenhle beru na milost :)

plakát

Moje letní prázdniny (2012) 

Gibson tak jak ho máme rádi. Za lyšáckým úsměvem schovaný pěkný křivák, který občas pomůže správné věci. Scénář je hodně ujetý, ale působí svěže a nebere se moc vážně. Film navíc uteče jako voda. Poctivých 70%.

plakát

Život Briana (1979) 

Velmi vynalézavý scénář, který paroduje snad úplně všechno. Přestože je kadence vtipů ultimátní, ne zdaleka všechny sednou, takže i hluchým místům se nevyhneme. To nic nemění na věci, že jsem občas fakt vyprskl smíchy a ten závěrečnej vál, to je ztělesněnej pozitivismus :)

plakát

Bitevní loď (2012) 

Retardované megapeklo, které těch pár odlehčených scén fakt nezachrnání. Druhý, laškovně nablblý Den Nezávyslosti se nekoná. Ten scénář je tak hovadsky dementní, že to je prostě moc i na letní výplach. Navíc je celý film schématický, předvídatelný a vůbec fakt naprosto retardovaný. Já většinou dokoukám lecos, ale tohle jsem fakt musel kus před koncem odpálit. Na odpad to asi není, na to stál film příliš mnoho prachů, ale jinak je to fakt hrůza. Jinak Kitsch je tragéd, kterej o nějakém charismatu neslyšel ani z rychlíku, možná kdyby tam hrál Hemsworth, tak bych to aspoň dočuměl.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Pro mě trochu zklamání, nových Dvanáct opic se rozhodně nekoná. Malý rozpočet je nebezpečně vidět, tempo je hodně nevyrovnané a to se nejvíce projeví v prostřední fázi na farmě, kde mě film vyloženě nudil. Willis je zase výkonější než terminátor, pokosí armádu hlavního megabosse jak v nějakým komandu. Konec docela ujde a prodo budu schovívavý, ale spokojen nejsem.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Syrové a ponuré jistě, ale příběh je dost repetetivní. V podstatě je to pořád dokola - někoho zabásnout, mučit, vyklopit další a znova. Nicméně herci jsou bezvadní (hlavně Šmeral je fakt hodně oplzlej) a téma je poměrně zajímavé, takže trošku slabší čtyři.

plakát

Guo chan Ling Ling Qi (1994) 

Od Chowa jsem už viděl výrazně vydařenější kousky, přesto tahle Bondovka svoje kvality má. Vtipy jsou poměrně dobré, ale jejich kadence není dostatečná a film tak obsahuje zbytečně vaty. Drsňácky Chow s neustálým žvárem v hubě je ale docela sekáč. Překvapila hromada krvavě popravených mrtvol, ale proti gustu :)

plakát

Údolí včel (1967) 

No příběh skoro není, ale hudba je dokonalá, kamera taktéž, herci neskuteční a k tomu kouzelně ponurá atmosféra. Nechápu jaktože se mi to tak líbí, ale je to prostě tak.