Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hannibal

Hannibal (2013)

Po zhlédnutí finále druhé série bych chtěl zvednout hodnocení. 5* je prostě málo.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Po už asi 4. zhlédnutí tohoto seriálu za poslední rok musím přiznat, že jsem asi trochu nekritický fanoušek. A kdybych mohl, dám tomu 6*. Takovej sitcom už nikdy nikdo nenatočí!

Sherlock

Sherlock (2010)

Jsem rád, že jsem se k tomuto seriálu nedostal na obrazovkách ČT, ale přes doporučení a rovnou v originálním znění. Takhle jsem se nasmál snad jen u sitcomů, a těm přece jen oproti Sherlockovi chybí napínavá, kriminální stránka. Modernizaci také hodnotím jako kladný krok, přece jen "normálních" adaptací příběhů páně Holmese jsou desítky a desítky; proč přidávat další, navíc když jsou tu povedené filmy s "Iron Man" Holmesem? To co ale seriál vytahuje do absolutní špičky je obsazení, a to především hlavních rolí - Benedict Cumberbatch a Martin Freeman jako by se pro své role přímo narodili. Navíc nejlepší Moriarty v historii všech Sherlocků. Snad na nic se netěším tolik jako na třetí sérii!

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Pro mě na 100% nejlepší sci-fi seriál. Nemám tušení zda ho ještě někdy něco překoná, protože to co se tvůrcům podařilo tady, to se jen tak nevidí. Za celou dobu jsem si našel téměř ke každé postavě silný vztah, ať už jsem jí fandil či ji z duše nenáviděl, ale u některých si scénáristé tak pohráli, že jsem postoj k nim postupem času i změnil. Slizoun Baltar, divně se rozhodující prezidentka, skvělý admirál a pan sípák Adama starší, jeho sympatický syn a desítky dalších úžasných postav mi připravili neskutečnou cestu plnou emocí, filosofie, náboženství, etických a morálních dilemat a v neposlední řadě znovu emocí. Tak moc jsem se sžil s postavami snad jen v Lost a Scrubs, ale to jsou seriály z trochu jiného soudku. Prostě, absolutní špička!

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Kdysi (v době premiérového vysílání) jsem seriál přestal sledovat po čtvrté sérii a nemohl jsem se k němu dokopat. Nedávno jsem ale začal pěkně od začátku, vše si připomněl, sjel vše až do konce a byl jsem neskutečně rád, že jsem to udělal. Nebýt slabší první poloviny 6. série (mongol a hipík mě neskutečně iritovali, aspoň než jsem si zvykl, a to už bylo pozdě), vysloužila by si u mě i každá řada zvlášť 5*. A i když se najdou mnozí, kteří zakončení tohoto dobrodružství odsoudili, já jsem s emotivním, optimistickým a zároveň docela otevřeným koncem naprosto spokojený. A vůbec mi nevadí, že se nevysvětlila každá záhada, která se za dobu seriálu objevila. Ty hlavní se vysvětlení dočkaly a to je důležitý. Muž v černém a Jacob jsou skvělí!