Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (804)

plakát

Destination Moon (1950) 

"Only American industry can do this job." Esence klasické SF z 50. let. Miluji tento typ filmů pro jejich naivní optimismus, schematičnost postav a (z dnešního pohledu) směšné triky. A hlavně pro to, že jsou od začátku do konce nabité úžasnými hláškami. Nechybí ani nezbytné studenoválečné varování ("Nejsme jediná země, která ví, že Měsíc je dosažitelný") ani nějaké to poučení (ve vesmíru není nic slyšet, protože je tam vakuum (jeden z mála SF filmů, který na to bere ohled) . Ovšem nejvíc mě dostala scénka se svačinou, kdy pánové astronauti baští sendviče s tak dramatickými výrazy v obličeji, že se divák neubrání smíchu. Pro mě jasných pět.

plakát

Princess Tutu (2002) (seriál) 

Když se původní téměř dětské mahó-šódžó někdy v pátém, šestém díle pomalu ale jistě změnilo v poměrně temnou fantasy, tak mě to chytlo a nepustilo. Na balet se už samozřejmě také chystám.

plakát

Sever a Jih - 2. kniha (1986) (série) 

Nedělní večer počátkem devadesátých. Jak je to dávno... Dnes by se na to asi nikdo nedíval.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Ale nesmí se nad tím přemýšlet, pak to najednou padá jako domeček z karet... Na druhou stranu, je to jen komis, že?

plakát

Syn pláže (2000) (seriál) 

Co věta to sexuální narážka. Co díl to jedna bizarní situace za druhou. Úžasné postavy, výborná camea. Báječně politicky nekorektní a neuvěřitelně zábavný seriál, pro který je nálepka "parodie Pobřežní hlídky" spíše urážkou.

plakát

Vražda na Nilu (1978) 

Cestovat z Asuánu do Abú Simbelu přes Karnak a stihnout to během odpoledne je opravdu možné jen ve filmu. Ale zeměpisných chyb si všimne jen málokdo, zvláště když vás uhrané ďábleská Mia Farrow. Dějově se film drží předlohy poněkud volněji, ale díky skvělým hercům je celkové vyznění mnohem zábavnější.

plakát

Oručuban Ebiču (1999) (seriál) 

Prostě masakr. Nedá se to nikomu vyprávět, to se musí zkrátka vidět... Nepřipraveným divákům zřejmě brzy vybuchne hlava z japonského šišlání, ostatní odpadnou, protože je budou bolet všechny možné svaly od smíchu. kdo propadne kouzlu tohoto seriálu, nebude už nikdy jako dříve.

plakát

Svět zítřka (2004) 

Gernsbackovo kontinuum naživo. Vždycky jsem si přál žít v takovém světě...

plakát

Rudá Hříva (1969) 

To bylo hustý... Překvapilo mě to. Zlom ze samurajské komedie místy až hongkogského ražení v temnou a hořkou satiru s tragickým koncem je rozhodně neotřelý režisérský záměr. V každém případě film, který vás přímo vybízí k diskuzi.

plakát

Ukřižovaní milenci (1954) 

Než jsem se zorientoval v postavách, tak to trošku trvalo... Ale jinak úžasná záležitost.