Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Naprosto stěžejní a revoluční dílo, díky kterému se HBO nesmazatelně zapsalo do povědomí většiny diváků. Od první série se tvůrcům povedlo udržet velmi vysokou úroveň všech epizod, výbornou atmosféru, která je podpořena skvělou hudbou. Drsné, krvavé, emotivní, dojemné či erotické scény, vše perfektně provedeno a natočeno. Herecké obsazení naprosto skvostné, není zde postava, která by byla špatně zahraná. I přes rozporuplnou závěrečnou sérii je pro mě Hra o trůny nepřekonatelný seriál, na který se kdykoliv rád znovu podívám, a který si právem získal srdce milionů diváků po celém světě. 10/10.

Narcos

Narcos (2015)

Už od prvního dílu mi bylo jasné, že se nebude jednat o obyčejný seriál o životě Pabla Escobara. Seriál si mé sympatie získal nejen svým lehce dokumentárním ražením a vyprávěcím stylem, ale i vcelku detailním zpracováním daného tématu s ohledem na ohromné množství informací, které seriál nabízí. V každém dílu nenaleznete prakticky žádné hluché místo, veškeré scény jsou pro pochopení a celkový vývoj děje velmi důležité. Gradace děje, kvalitní herecké výkony, silné emoce, to vše se tvůrcům povedlo na jedničku. Díky množství postřehů a zajímavostí, kterými je každý díl protkaný, působí Narcos velmi realisticky, až se divákovi nechce věřit, že se tohle všechno vůbec mohlo stát. Právě tohle neuvěřitelně realistické zpracování tak silného námětu je jednoznačně ta největší devíza celého seriálu. Když rozeberu jednotlivé série, tak prvním dvěma nemám absolutně co vytknout. U třetí série jsem měl ten problém, že přibylo množství nových a ne tak "sympatických" postav, a také mi děj přišel trochu slabší a ne tak chytlavý. Nicméně jako celek funguje seriál dokonale a i malinko slabší závěrečná část nic nemění na faktu, že skvělým seriálem Narcos se Netflix katapultoval mezi přední seriálové tvůrce. 10/10.

Dark

Dark (2017)

Je až neuvěřitelné, jaké geniální dílo se tvůrcům povedlo. Dovolím si tvrdit, že něco takového tady dlouho nebylo. Jen stěží lze chápat, jak moc měli tvůrci seriál promyšlený, aby po celou dobu dával smysl a neustále udržoval diváka v napětí. Propracovanost scénáře, pomalejší, nikoli však nudné tempo, funkční dialogy, no něco neskutečného. Rovněž jsem nechápal, jak moc se povedl casting, protože ta podoba mezi jednotlivými herci v různých časových obdobích je prostě neuvěřitelná. Nutno podotknout, že všichni herci odvedli skvělou práci a není zde nikdo, kdo by svou postavu nezvládl. Hned zpočátku na diváka útočí drsná a temná atmosféra, doplněná o tajuplné prostředí malého městečka a okolních lesů. Všemu dopomáhá naprosto uhrančivý hudební doprovod, kdy některé melodie jsou samy o sobě velmi atmosférické, místy až děsivé a temné, a také skvěle podtrhují silné a emotivní scény. Kamera rovněž na velmi dobré úrovni. Klobouk dolů před všemi, kteří se na tomto seriálu podíleli. Jednoznačně se jim povedlo vytvořit vskutku impozantní dílo, jednoznačně jeden z nejlepších seriálů na Netflixu. Velká škoda, že se tvůrcům příliš nepovedla poslední série a také finálové zakončení. Jinak by to byl jasný plný počet. 8/10.

MOST!

MOST! (2019)

Od začátku první epizody jsem nechápal, že tento seriál byl natočený pod taktovkou České televize. Most! působil doslova jako blesk z čistého nebe a naboural ten otřesný stereotyp, jaký panoval v seriálové tvorbě ČT. Pánové Kolečko a Prušinovský natočily perfektní sondu do hlubin českého národa, povedlo se jim vykreslit detailní obraz každodenního života a myšlení lidí a s humorem a nadsázkou poukázat na různá sociální témata, která neustále hýbou veřejným míněním. K masivnímu úspěchu seriálu jistě dopomohlo mimořádně povedené herecké obsazení, kdy všichni herci podávají mimořádně povedené výkony. Geniálně napsaný scénář dopomohl ke vzniku několika hlášek, z nichž některé již zcela zlidověly. Je až neuvěřitelné, že celý seriál působí tak přirozeným dojmem. Na závěr chci ještě pochválit tvůrce za hudební doprovod, který perfektně podtrhuje odlehčenou atmosféru a jednotlivé scény skvěle podbarvuje. 10/10.

Comeback

Comeback (2008)

Legendární český sitcom, který se mi přesně trefil do vkusu. Obchod s hudbou, svérázný metalista, pořádná muzika v soundtracku, hromada humoru a suprových hlášek, různé popkulturní narážky, tohle si prostě nelze neoblíbit. Dodnes se na Comeback kdykoliv rád povídám, pokaždé mě skvěle pobaví, každá epizoda, až na pár výjimek, je napěchována vtipnými situacemi a všemožnými gagy. Vytknul bych snad jen trochu laciné zpracování a také mi několik epizod vyloženě nesedlo. Každopádně klobouk dolů, Ozzák se díky Martinu Dejdarovi stal fenoménem a docela mě mrzí, že se nenatočilo mnohem víc dílů. Respekt Metloši! 8/10.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Ale jo, ve finále to není až taková trapárna, jak se na první pohled zdálo. Některé díly jsou skutečně legendární a nezapomenutelné. Dokonce bych si dovolil tvrdit, že u většiny dílů se člověk náramně pobaví a vyrelaxuje. A o tom to vlastně je. 9/10.

Ženatý se závazky

Ženatý se závazky (1987)

I po těch letech seriál neztratil nic na svém kouzlu a humoru. Dodnes nepřekonatelný Al Bunda se svou rodinkou. Víceméně pro všechny zúčastněné se stala účast na tomto seriálu jednou z jejich stěžejních rolí vůbec. Dodnes se v telce rád podívám na nekonečné reprízy tohoto úžasného komediálního seriálu. Hodnotit nelze jinak než plným počtem. 10/10.