Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (793)

plakát

Sleduje tě vrah! (2000) 

Filmů o šílených seriových vrazích bylo natočeno již mnoho. Tento patří k průměru. Snímek Sleduje Tě vrah dokazuje, že se v USA tvoří filmy jak na rotačce a tím klesá i jejich kvalita. Tvůrci si s dílem dávají méně práce a vůbec se už nezabývají logikou. Například by mne zajímalo, jakým způsobem se onen seriový vrah dostal do kanceláře slečny psycholožky a jakým způsobem ji dokázal po té unést. Něco takového, bez všimnutí různých svědků, v reálu snad ani nejde provést. Tvůrci si prostě s něčím takovým vůbec nelámají hlavu.

plakát

Sirény (1994) 

Tak tenhle film doporučuji ke shlédnutí. Nádherná atmosféra počátku 20. století. Anthony Campion co by vyslanec církve jede se svoji ženou k malíři obrazů Normananu Lindsayovi na návštěvu s cílem donutit jej, aby stáhl některé své obrazy z galérie. "Jsou nestoudné a skandální." Na místě se setkávají s celou řadou postav a postaviček, především s malířovými modelkami. Film je plný poetiky a něžného erotična. Pohladí po duši.

plakát

Silent Hill (2006) 

Neznám počítačovou hru, podle které byl údajně tento film natočen. Nepochopil jsem ani smysl tohoto filmu. Asi je chyba ve mně. Na nelogické chování amerických hrdinů jsem si už zvykl. Tento snímek v tomto není výjimkou. Nebylo mi jasné, proč se vůbec matka s dcerou do tohoto města vypravili. Očekával jsem, že místě konání bude nějaká díra, a hleďme, pomalu se jednalo o město větší než kdekteré naše krajské. Mělo i svoji MHD. Film je v každém případě podívanou pro milovníky zvláštních efektů. Snímek je jimi prošpikován skrz naskrz. Některé scény jsou doopravdy děsivé a je vidět, že si jimi tvůrci doopravdy pohráli. Skvělý námět nebyl skvěle využit.

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Velkolepý a nádherný film. Bohužel v našem prostředí je známější jeho americký remake. Film o cti, statečnosti a touze. Černobíle natočené dílo má velké kouzlo. Seznamujete se s japonským stylem života rolníků šestnáctého století. Budete si při sledování jakéhokoliv japonského filmu zvyknout na to, že se jedná o zcela jinou kulturu. Některé situace a reakce představitelů se vám mohou jevit naivní. Na takový film musíte být naladěni. Udělejte si k němu kafíčko a nikoliv praženou kukuřici a vychutnávejte děj.

plakát

Satan přichází (2006) 

Tak jsem si zašel do kina na tento film. Přiznám se, že z obrovské zvědavosti. Velice se mi líbí zpracování z roku 1976 a byl jsem zvědav jak si tvůrci poradí s novou verzí. Tvůrci nezklamali. Byl jsem mile překvapen. Důsledně se drželi původní dějová linie. Film je obohacen o jiné uvedení do dějě. Je potřeba podotknout, že tvorba speciálních efektů postoupila o obrovský krok dále. Je to už třicet let. Strašidelná atmosféra, bizardní úmrtí originální děj. Na druhou stranu je třeba napsat následující, a to vám dávám jako zábavný typ, abyste se dobře dívali: Film se natáčel v mimo jiné i v Čechách a na Moravě. Děj filmu se odehrává v Římě, Londýně a Izraeli. Všimněte si, kdy probíhá jedna ze závěrečných scén filmu a Robert Thorn se rychle řítí s Damianem ke kostelu a projíždí ulicemi Londýna, tak v jednom okamžiku, kdy nebe rozčeří blesk a problikne světlo, Vám do očí na jednom baráku zasvítí nápis "Městská část Prahy ..." Je krásné, že i v Londýně mají nějakou pražskou městskou část. Schválně, kdo odhadne jaké číslo Prahy to je?

plakát

Řetěz (1981) 

Kriminální příběh o jedné poštovní loupeži a dychtivosti po získaném lupu. Film se hemží mrtvolami a svoji dobu je v něm více brutality prezentovanoz hlavně Pavlem Novým. Padouchy známe od první minuty. Film tedy nepřináší klasické vyšetřování a ani psychologický rozbor hrdinů, jak někdy bývá zvykem. Kriminalisté zde vystupují povětšinou jako anonymní postavy. Tvůrcům šlo asi hlavně tehdejšímu publiku přinést akční podívanou. Z části se to povedlo, z části ne.

plakát

Válka Roseových (1989) 

Je to hodně dobrý film a ukazuje, kam až člověk dokáže zajít. Dokáže v sobě probudit tolik nenávisti a skrytých možností. Víckrát se ale na něj asi dívat nebudu. Tolik na mě zapůsobil. Přestože oba představitele zrovna nemusím, své role zvládli skvěle.

plakát

Julie Lescautová (1992) (seriál) 

Já si myslím, že je to nejlepší francouzská kriminálka. Která kdy ve francii byla natočena.

plakát

Hejtman z Kopníku (1983) (divadelní záznam) 

Skvělý výkon Petra Nárožného,Jiřího Císlera a Oldřicha Víznera. Ostatní mi přišli takový duchem někde pryč, ale režie této hry a provedení je úžasné ...

plakát

Proč? (1987) 

Film je natočen velice realisticky a dokumentární formou. Je jakousi sociální kritikou jedné sociální skupiny obyvatel. Síla kolektivu, alkohol a vliv vůdčích typů mohou často vést až k nepochopitelnému chování. Davová šílenství, to není nic neobvyklého. Od událostí, které film vykresluje už uplynulo mnoho let a od té doby k něčemu takovému došlo už mnohokrát. Vlastně s chováním fanoušků se moderní společnosti potýkají i dnes. Takřka každou fotbalovou sezónu dojde k obdobné události. Bohužel se mnohdy stávají běžné a mění se v normu. Už tolik nešokují, tak jako tehdejší zdemolování vlaku. Nedomnívám se, že tvůrci tento film natočili na objednávku režimu. Vznikala i další kritická díla s takřka stejnou sestavou tvůrců. Např. film Bony a klid či seriál Třetí patro. Našla by se další díla. Takže přátelé, fanděte fotbalu a zůstaňte lidmi.