Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Obvyklí podezřelí

Obvyklí podezřelí (1995)

Film, který změní pohled na filmy dosud viděných a hlavně jejich hodnocení. Alespoň u mě to tak bylo. Parta podezřelých rozehraje neskutečnou story s koncem, který člověka prostě dostane. Obsazení beze hvězd, ale i přesto vznikne takovejhle klenot mezi filmy... Výborný scénář a neméně dobrá režie pocukrovaná perfektními hereckými výkony jen připravují diváka na opravdový skvost ve formě poslední čtvrtiny filmu. Životní zážitek, kterej za to prostě stojí. V mým žebříčku zatím film č.1 i když je plno lépe hodnocených filmů. Prostě ta originalita scénáře, lehkost děje a herecký výkony... nemůžu jinak.

Podraz

Podraz (1973)

Za mě jeden z nejlepších filmů, duo Redford-Newman fungovalo, o tom se ví, ale ta hudba k filmu, zejména pak titulní znělka filmu se zaryla do paměti snad všem generacím. Scénář super a režie také více než dobrá. Jediná věc, která by se snad dala ještě vylepšit je podraz s finální sázkou, což asi ostřílené sázkaře určitě bije do očí. Každopádně je to film, kterej svou kvalitou a elegancí bude bavit ještě hodně dlouho...

Sbal prachy a vypadni

Sbal prachy a vypadni (1998)

Film, kterej se zpočátku jeví naprosto průměrně, ale v druhé polovině vykrystalizuje v naprosto výbornej počin, ve kterým nic nechybí..a tím nic myslím opravdu NIC (je tam totiž i softcore akce... se vzduchovkou). Každopádně když jsem chtěl film ukázat přítelkyni tak to chtěla po 10 minutách vzdát. Tohle lidi nedělejte, tady buďte trpěliví a vydržte až do konce, fakt se to vyplatí! Takže za mě 5* protože to je film, kterej svojí přidanou hodnotu prostě má, a taky mě naučil nesmát se lidem, kteří mají mraky gumových penisů na stole. Nevyplácí se to.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Tohle je trilogie mého dětství, která nestárne.. naopak. Jako dítě jsem určitě nedocenil všechny drobný detaily a skvosty, které celá serie nabízí, o to víc tahle jízda napříč stoletím a zpět člověka učaruje i jako dospělého. Závažnější problematika generačních rozdílů je zde tak elegantně zakomponovaná do perfektního děje s takovou jemností a vtipem, že to člověka musí bavit ať je mu 10 nebo 50. I přes trošku slabší 2. díl je to pro mě srdeční záležitost, na kterou se podívám s chutí vždy, když na to narazím v TV. A pak cestuju časem spolu s Martym a doktorem.. do svých dětských let kdy jsem to viděl poprvé a chtěl taky svůj vlastní DeLoraine na šlupky od banánů. Takže... RECYKLUJTE! Jasných 5*

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

I bez obrazu je to na 5* a bez obrazu i zvuku je to stále lepší než Pomáda... Animace nemají chybu a hudba je nepřekonatelná. Asi není třeba k tomu víc dodávat.. je to film/nefilm, který svojí přidanou hodnotu světu rozhodně má.