Reklama

Reklama

Detektiv Conan

(seriál)
  • Japonsko Meitantei Conan (více)
TV spot
Japonsko, (1996–2024), 481 h 26 min (Minutáž: 25–120 min)

Předloha:

Góšó Aojama (komiks)

Hudba:

Kacuo Óno

Hrají:

Minami Takajama, Kappei Jamaguči, Wakana Jamazaki, Ikue Ótani, Kaneto Šiozawa, Ken'iči Ogata, Megumi Hajašibara, Wataru Takagi, Ai Kobajaši, Akeno Watanabe (více)
(další profese)

Epizody(1117)

Obsahy(1)

Detektívny animovaný seriál založený na známej rovnomennej japonskej mange, ktorá sa vydáva od roku 1994. Hlavná postava Schinichi Kudo, 17-ročný stredoškolák, skvelý amatérsky detektív a futbalista, sa pri riešení prípadu zapletie s tajnou organizáciu Muži v čiernom. Pokúsia sa ho otráviť vývojovým jedom, no vedľajšie účinky ho neusmrtia, ale spôsobia jeho omladnutie asi o 10 rokov. Jeho vzrast a fyzická sila sa zmenšili, no jeho vedomosti a inteligencia ostávajú nezmenené. Aby ostal v utajení pred tajnou organizáciou vystupuje pod pseudonymom Conan Edogawa. Stáva sa opäť študentom základnej školy a spolu s tromi spolužiakmi vytvára skupinu Mladí detektíví. Jeho sused profesor Agasa preňho vyrába rôzne technické pomôcky ako transformátor hlasu, uspávacie hodinky alebo skateboard na solárny pohon, ktoré mu pomáhajú riešiť detektívne prípady. (Kwaichi)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (10)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavné detektivní anime. Jen si nejsem příliš jistý, pro koho je vlastně určeno, vypadá jak pro malé děti (čemuž odpovídají postavy i humor), jenže tady se neřeší žádné ukradené cvičky a zatoulaná štěňátka, ale samé vraždy z pomsty, chamtivosti, žárlivosti. Nedoporučuji sledovat ve větších dávkách najednou, protože všechny díly jedou podle jednoho mustru: Conan a spol. se připlete k nějakému zločinu, z několika indicií si odvodí pachatele a následuje předlouhé objasňování a vysvětlování plánu, provedení a motivů. To vše ve 20 minutách, takže často působí případy značně uspěchaně a překombinovaně (umocněno snahou být originální na hraně absurdity). Stereotypu také napomáhá, že rámcová zápletka (nalezení protijedu a navrácení dospělé podoby, do té doby utajit svou pravou identitu) se vůbec neřeší. Hodnotím po 46 epizodách (ze současných úctyhodných 680). ()

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Skvělá odreagovačka. Něco takového jsem právě potřeboval. Tento seriál nabízí spoustu detektivky, humoru a akce. Detektivky mám moc rád, obzvlášť ty netradiční. Na těch prvních dílech je poznat, že jsou prostě starší. Už podle kresby a hudby, ale to mi vůbec nevadí, ba hudba se mi i líbí :-) Seriál neustále vychází...doufám že se dožiju posledního dílu. xD ()

Reklama

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál plný soukromých detektivů, policejního vyšetřování, vražd, výslechů a přesto nejde o americkou kriminálku. Animace je na svou dobu poměrně jednoduchá, určitě by se to dalo zpracovat lépe. Taky zamrzí délka. 700 dílů+ je hodně vysoké číslo, přitom by jich stačilo asi 200, aby se v nich shrnula hlavní zápletka a vyřešilo se několik vedlejších případů. Celkově jde ale o nadprůměrný počin japonské tvorby. Seriál (popř. manga) přinutí diváka trochu přemýšlet, a mnohdy se i přiučí nějakým zajímavým fíglům. ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Prostě skvělé anime. Naneštěstí autor píše už dvacet let a nepíše tak rychle a v takovém množství, aby to stačilo na týdenní vydávání seriálu. Z toho plyne prokládáno fillery. Spoustou fillerů. Snad největší množství fillerů, co jsem kdy zažil. Zhruba jedna třetina je skutečně detective conan, zbytek je anime original. Neříkám, že anime original jsou špatné, některé díly jsou skvělé, ale ne všechny a to množství... Pokud se do tohoto anime chcete pustit, vyšetřete si hodně času a najděte si nějaký výčet důležitých dílů (třeba http://xerbladex.blogspot.cz/p/detective-conan-important-episode-list.html), tak vás to nebudte tolik nudit. Zbytek dílů si můžete dokoukat až a pokud se vám bude chtít. Ale stojí to za to. ***ALERT*** Po nějáké větší dávce dílů, za den se stává příliš stereotypním a začne vás štvát, že nikdo si nespojí Conana se Shinichim a Mourim. Při velkém množství dílů už jen podle zvuků a pohledů jste často schopni uhodnout, co a kdo je vinen. ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch stovek fillerů (anime má momentálně něco přes 950 epizod a z toho je tak cca 700 fillerů) tak by tohle anime bylo jedno z nejlepších shonen anime vůbec a mohlo by se klidně srovnávat s anime velikány jako Dragon Ball nebo One piece. Anime jako je Detective Conan nikde nenajdete. Ten způsob kterým se řeší všechny případy je realistický, vraždy ať už jsou jakkoli až možná směšně složité tak dávají smysl a jsou vždycky vysvětleny. Sám autor Gosho Aoyama všechny triky které v jeho anime figurují, vyzkouší předem i v realitě jestli fungují. A taky že fungují. Kvůli fillerům se celé anime zdá hrozně opakované a v důsledku nudné a předvídatelné, protože filler vypadá asi takhle: Conan s jeho partou nebo s Ran a Mourim někam jedou nebo jdou, s někým se seznámí, najdou mrtvé tělo, najdou se podezřelí, sejdou se, příjde policie, která je úplně k ničemu takže jenom čeká jak Mouri (resp. Conan) vyřeší případ, Conan vyřeší případ, vrah se přizná k vraždě, vrah odchází v poutech s doprovodem policie, Mouri smlsne všechnu slávu za vyřešěný případ. No a takhle vypadá asi 80% fillerů. Ono to zní nudně, ale nudné to začíná být asi až po 200+ epizodách těch fillerů, protože ty fillery samotné nudné nejsou, jenom ta velká dávka je dělá nudnými. Fillery ale hodnotit nebudu. Je nejlepší všechny fillery přeskočit a dívat se jenom na canon epizody. Detective Conan má skvělý příběh se skvělými charaktery a hlavně se skvělými záporáky. Nenechte se odradit animací, tohle anime není pro děti. Sice jsem na to já sám koukal na animaxu když mi bylo asi 10, ale při nekterých scénách kde byly vidět zakrvavené mrtvoly jsem zavíral oči :D. Krev a zakrvavené mrtvoly se budou bohužel s postupem času vytrácet a budou tam vidět asi jenom prvních 100 epizod. Pak už to tak brutální nebude což je obrovská škoda a se zlepšující se animací bude anime trošku ztrácet svoje kouzlo. Třeba epizoda s knihovníkem (myslím že to byl knihovník) ve škole by určitě nebyla tak strašidelná kdyby měla novější animaci. Fakt toho knihovníka jsem se bál když jsem byl malý :D. Nemusíte tohle anime vidět celé, ale podlě mě alespoň prvních 50 epizod opravdu stojí za shlédnutí. 5 hvězd (10/10) prostě moje srdcovka. Nejoriginálnější soundtrack. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (4)

  • V Japonsku existuje hudební skupina s přeloženým názvem Dvoj-Mix, jehož členka má velmi podobný, ne-li stejný hlas jako Conanova dabérka Minami Takayama. Conan se v tomto seriálu se zmíněnou skupinou setká při jednom z jeho případů v 81. epizodě. (Claude Speed)
  • Conana dabuje ve skutečnosti dívka, a to Minami Takayama. (Claude Speed)

Reklama

Reklama