Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (49)

plakát

Zabiják (2023) 

Už toho začínám mít fakt dost. Další film z ranku "top režisér točí co chce pro VOD" a já si ho přidávám do kolonky "mistrně zrežírovaný skvěle zahraný film, který už nepotřebuji nikdy vidět" hned vedle Irčana, Zabijáků rozkvetlého měsíce, Manka atd. Zajímalo by mě, kdy se režiséři rozhodli, že už nechtějí svoje diváky bavit, ale štvát.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Ty jo, já fakt nevím. Dvakrát jsem to rozkoukal. Jednou jsem to vypnul po 20 min a podruhé jsem u toho po 40 min usnul. Začínám cítit, že u nových Marvelovek nic necítím, že mě vlastně vůbec nezajímají.

plakát

Koruna - Syndrom královny Viktorie (2022) (epizoda) 

Dolores Umbridge je pryč, teď je to královna. Opravdu jsem čekal, že budu cítit styčné plochy mezi královnou a Dolores a tím bude herecký výkon méně uvěřitelný, musím konstatovat, že vůbec. Překvapuje mě, jak precizní herecké výkony jsou. Přechod z Corin na Debicki je k nerozeznání v grimasách, naklánění hlavy, je to až s chirurgickou přesností. West mi zatím tolik nesedí, ale uvidíme. Jen tak dál.

plakát

Kytice (2000) 

Viděl jsem Kytici jako devítiletý chlapec a viděl jsem jí dnes po návštěvě lokací, kterými se Erben inspiroval a ve kterých vyrůstal (podzim 2022). Zatímco chlapci to připadalo jako audiovizuální masakr a horor, tak dnes mi to připadá jako cvičení studenta druhého ročníku kamery na FAMU. Těch prolínaček, zpomalovaček, opakovaček jednoho záběru z 10ti úhlů. Prostě takovej showreel. Musím uznat, že Polívka jako polednice pořád super a kamera Brabce je místy nádherná, ale spousty věcí dnes vypadá spíše směšně a chtělo by to lepší režijní vedení.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Ano, dá se říct, že jsem fanoušek Star Wars, ale rozhodně nejsem takové to tvrdé jádro, proto jsem nebo spíše byl jim ochoten leccos odpouštět. Docílil jsem bohužel pocitu, že za posledních pár let stále jen odpouštím. Každý pohár však nakonec přeteče, pokud do něj přilíváte dostatečné dlouho. A u mě je to Obi-Wan Kenobi. Ještě před pár dny bych tomu nevěřil neboť od chvíle, kdy jsem v roce 99 jako osmiletý chlapec usedl do kina na epizodu I, je to má nejoblíbenější postava. Ale k věci. Co to do prdele bylo? Pominu cartoon momenty utíkající princezny, kdy skill režisérky, setupu a střihačů zřejmě nezvládá natočit uvěřitelnou honičku s dítětem. Pominu to, že u seriálu za 200 mega to vypadá nehorázně vybydleně a uměle a pokud není celoCGI scéna, tak to vypadá strašně seriálově. Pominu to, že colorgrade je tak mizerný, že poušť vypadá jako kdyby byla z cementu.  Hlavní problém je opět scénář a režie. Příklad(SPOILERY): 1. Vader skoro zabije Obiho v plamenech, sfoukne plameny, Tala je znovu zapálí, Vader už neumí znovu sfouknout plameny a tak odchází a nechá Obiho zachránit. 2. Vader probodne Sestru a odchází a nechá jí přežít místo aby jí dorazil. 3. Vader skoro zabije Obiho zaházením šutry, otočí se a odchází aniž by ho dorazil. 4. Obi skoro zabije Vadera a hádejte co.... otočí se a odchází a nechá ho přežít (vím, že by to nenavazovalo, ale tak by měli mít důvod, proč ho nedorazí).  Prostě je to hloupý paskvil, který si mé oblíbené postavy rozhodně nezasloužili. Jediné, co mi přišlo zajímavé sledovat byla třetí sestra se "Stockholmským syndromem". A její rozmluva s Obim přes dveře byl asi nejsilnější moment. Přijde mi veliká škoda, že toho nevyužili. Kdyby vytvořili nějakou více sympatickou postavu level Asoka, o jejíž loajalitu by vlastně Obi s Vaderem svedli souboj, který by dopadl špatně, dalo by to Nové Naději a tréninku Luka úplně jiný význam. ŠKODA Můj verdikt je, že už se o Star Wars nebojím, já už na ně totiž seru.

plakát

1984 (1984) 

V případě, že znáte knihu, četli jste ji a pochopili myšlenku, je tento film vcelku důstojnou vizualizací. Problém ale nastává, že téma a hlavní poselství, které kniha předává, film naprosto nevystihuje. Samozřejmě to ani nelze, nelze totiž 30 min předčítat z Goldsteinovi publikace. Ale film by měl fungovat i jako samostatná entita a bohužel nefunguje. Zejména si představuji, jak někdo knihou nepolíben kouká na film poprvé. Řekl by si: "hmmm fajn postapo" nebo "slušná alternativní realita." Bohužel... To jak reálné to občas je a jak moc by se to dalo přirovnat různým dobám, které se staly nebo se dokonce třeba i dějí, zdravím tě Kime, film pro mne tolik neříká.

plakát

Tenet (2020) 

Proč se vůbec snažíte kritizovat někoho, kdo je génius a ve srovnání s ostatními režiséry je minimálně o 3 třídy výš??? Jediný s kým se dá Nolan srovnávat je sám Nolan... a už to vypovídá o jeho jedinečnosti. BYLO TO BOŽÍ..!!!!!! 13/10

plakát

Maják (2019) 

No odkud to vzít. Dle mého názoru je to krapet vyhoněný... Když si vezmu jednotlivý aspekty filmu bez ohledu na celek, dalo by se velice chválit. Velice zvláštní audiovizuální složka, starosvětská kamera někdy Andersenovsky vystředěná jindy s moderními expozicemi, excelentní Defoe, velice koukatelnej Pattison,místy velice zvláštní atmosféra...... Ale jako celek ? Obrazová freska naprosto o ničem... naprostý vyšumění během asi 5 min po projekci. Atmosféra ???? Koukal jsem na to v noci a nebál jsem se ani jednou (lehká zamrazení při jekotu jisté ženy) což je u hororu trošku problém (a třeba Děsivé dědictví oproti tomuhle je fakt HardCore) Pattison?? ok, ale v kontrastu s Defoem to místy ale opravdu jen místy haprovalo. Příběh??? Sorry, ale nedávalo to smysl... Zlatá Čarodějnice! a nakonec Kamera??? Přišlo mi to naprosto bezpředmětné... jako, že vše v pořádku, ale necítil jsem nic vyjímečnýho na nominaci na oscara... Něco jako .... hele jdu točit něco z roku 1910 tak to dám černobíle s pošpiněným filmem a bude to jako groteska takže všechno z dálky, trochu zrychleně, a protože nám dali prachy, použijeme origo kamery, na který se točil Chaplin... a kde je moje nominace..? za mě 35 % kvůli jednotlivostem P.S. Ten smrad na mě v černobílé prostě nefungoval, ani ty svítivě bílý vyglancovaný spodky po x dnech nemytí....