Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (54)

plakát

Zázračná planeta - Série 2 (2016) (série) 

Opět dechberoucí záběry, u kterých si nejednou musíte říci: "Jak sakra tohle natočili?". To vše doplněné skvělou hudbou Hanse Zimmera a komentářem výborného Davida Attenborougha.

plakát

Malý princ (2015) 

Krásné, milé a poučné. Mám ráda filmy, na které se nejen hezky dívá díky vizuální stránce, ale dokáží vyvolat i emoce a přináší divákovi hlubší zamyšlení. Zde se vše jmenované podařilo zpracovat ve snímek, co pohladí po duši a na takový se rozhodně moc ráda podívám znovu.

plakát

Železná lady (2011) 

Příběh o silné ženě, která si dokázala vydobýt své místo. Meryl Streep předvedla skvělý výkon, který doplnily o neméně skvělé masky.

plakát

Krásno (2014) 

Jeden z mála českých filmů poslední doby, co se hodně povedl. Má to spád, má to vtip, má to tajemno... Kamera i hudba výborná. Mě to zkrátka vtáhlo, a to se mi u českých snímků málokdy stává, protože ta kvalita u nich v posledních letech zkrátka není nijak vysoká. Takže za mě v tomto případě rozhodně palec nahoru.

plakát

Rango (2011) 

Průměrný příběh s nadprůměrným grafickým zpracováním.

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Snímek vcelku průměrný, který si vystačí, díky prostředí, kde se vše odehrává, s nízkým rozpočtem, ale za ten konec, za ten to musím povznést na 4*.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Závěr série rozhodně nezklamal. Byl plný (očekávané) akce, ale velmi zdařilé. Povedlo se vše zdárně vysvětlit a rozuzlit. Dle mého názoru asi nejpovedenější díl celé série. Sice si myslím, že na konci u závěrečné scény, která je "o 19 let později" si mohli s herci trochu více pohrát maskéři, protože jim ten věk nějak nevěřím, ale to už je opravdu detail.

plakát

Sněhurka (2012) 

Tato Sněhurka na první pohled nevypadala vůbec špatně, ale realita nakonec není tak růžová. Za pozitivní zmínku jistě stojí vizuální zpracování, které působí velmi zajímavě a pohádkově. Dále také krásná Julia Roberts, která ale byla poněkud "upozaděná", i když se to dalo čekat, když film je především o Sněhurce. Jinak vše ostatní pro mě bylo poměrně kýčovité a některé scénky skoro až hloupé. Kdyby byla Sněhurka zpracována po této vizuální stránce, ale tvůrci se přeci jenom více drželi knižní předlohy, myslím, že by snímek dopadl mnohem lépe, i když tento příběh každý z nás dobře zná.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Velmi emotivní příběh, který je o to silnější tím, že se jedná o skutečnost. Skvěle ztvárněné, ta síla přátelství je zde opravdu citelná. Takovou lásku, věrnost a oddanost dokáže dát člověku jen ta nejúžasnější bytost. A tou je pes.

plakát

Králova řeč (2010) 

Působivé. Zcela zasloužený Oscar pro Colina Firtha.