Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (175)

plakát

Čertí brko (2018) 

Po třech letech od uvedení jsem viděl tuhle pohádku několikrát a přijde mi, že je hodně podceněná. Oceňuji chemii mezi hlavní dvojicí, herecké výkony, spoustu jemných vtípků a decentního humoru a i písničky, které tady tak nějak fungují. Čertovská odrhovačka v hospodě je bez chyby. Podle mě nadprůměr, který časem bude ještě zrát.

plakát

Mory Vratislavi (2018) 

Hodně vostrá kriminálka s nepřehlédnutelným sociálním podtextem kluše rychle kupředu. Temnotě a touze šokovat diváka je tady sice obětována realističnost, ale když může Fincher proč ne Vega? Některé obrazy těžko vymazat z hlavy, ale hloubka postav je obětována dynamice, takže ve výsledku části filmu působí nevěrohodně až trapně. Vhodné pro otrlejšího diváka.

plakát

Ďáblovi běžci (2019) 

Dokoukal jsem to. Ale je to slabota. Bylo by to slabé i někdy v 90. letech, natož teď , kdy je plno kvalitních filmů i seriálů na stejné téma. Ale hraje v tom Nicholas, tak aspoň za dvě hvězdičky .

plakát

Světová válka Z (2013) 

Jeden z nejslabších apokalyptických filmů. Absolutně to ve mně nezanechalo žádný dojem.

plakát

Devadesátky (2018) 

Atmosféra 100 %, postavy 90 %, příběh 50 %. Je to sice jen žánrovka o dospívání, ale natočená s takovým entuziasmem, že člověk místy ani nedýchá.

plakát

Velké dobrodružství Čtyřlístku (2019) 

Jako dospělý jsem u toho dost trpěl. Většina současných dětských animáků se snaží mít vrstvu, která přijde zábavná i rodičům. Tenhle ne. Příběh je chabý a plný nelogičností, vtipy na úrovni teletubbies, postavy mají nulovou hloubku... Syn (7 let) tomu dal "pět bodů z deseti", což je i na něj dost nízké hodnocení. Podle mě cílovka tak 3-5 let. Taky mi přijde, že to není na kino. Styl kreseb velkému plátnu moc nesedí.

plakát

Mrtvý úhel (2017) 

Poměrně netradičně zpracované téma "poslední případ ve službě". Super natočené, parádní atmosféra. Na druhou stranu silně psychologizující a trochu angažované. Ale to mi nevadilo.

plakát

To (2017) 

Inu, je to těžké převést do filmu knihu, která má tolik vrstev. Vcelku pochopitelně se tvůrci rozhodli pro více děje, ale méně psychologie. Jenže to právě pro mě dělá knihu tak zajímavou. Bez ní není hlavní bubák tak strašidelný a zbyde jen průměrný horror. Ostuda je puritánské vypuštění zásadní scény z konce, ale to by to holt nebyl biják pro Ameriku.

plakát

Vražedný instinkt (2017) 

Tomuhle filmu ubližuje halo efekt: víte, do jaké škatulky patří, a jen pak hádáte, jak se dostane k pointě. Bez očekávání by byl výrazně pusobivejsi. Gentrifikovaná čtvrt sama o sobě tvoří okouzlující plátno pro psychopatického hrdinu. Času nelituju .

plakát

Odvrácená strana měsíce (2015) 

Příjemná podzimní atmosféra zmaru bohužel neni zcela využita a scénář se topí v obehraných klišé. I ten trip je slabota .