Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (68)

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Dvojky bývají (posléze pětky) obvykle slabší. O tomhle kousky se to ale rozhodně říci nedá. Darth Vader zde rozehrává svou roli největšího zloducha všech dob dokonale. A rozuzlení děje? Agatha Christie hadr :)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Jako potterovský fanda musím v tomto případě film kriticky zhodnotit. Celkově se jedná o velmi zajímavý film, ale především v detailech, které mnoha lidem, neznalých předlohy, unikají. A nelze se jim divit. Diváci se po jistém čase stávají otupělí, a to z důvodu nepochopení některých dějových obratů, které Yates jen tak nadhodí, bez alespoň částečného vysvětlení (Sakra Klovesi). Děj se navíc v mnoha okamžicích nějak podivně táhne od někud nikam, a proč vlastně? Akce jsou podle mého názoru dost nedotažené, vždyť naprostou většinu diváků láká na pottera souboje, tak proč jim nějaké alespoň trochu nedopřát. Herci hrají více než dobře. Konečně dostal více prostoru i Ruper Grint, a jde mu to. Radcliffe spíše podprůměr, ale na to už je každý zvyklý. Více se objevují i herci ve vedlejších rolích(famózní Rickman a Bohnam Carter), což osvěžuje poněkud jednotvárné dialogy mezi hlavní trojicí. Uvidíme jestli se v tomto případě jednalo o velmi dobrou přípavu na dokonalé finále, či pouze na dokonalý propadák.

plakát

Agora (2009) 

Pro mne průměrný historický film se silným genderovým nádechem, jenž filmu paradoxně působí více škody než užitku. Naprostá většina dialogů se tváří poněkud více filosoficky než opravdu jsou. Přesto stojí za zkouknutí, a to nejen kvůli Rachel. :)

plakát

Sociální síť (2010) 

Fincher opět nezklamal a to v nejlepším slova smyslu. Popis nerda jak má být, i když velmi šikovného a jenž si umí poradit i v normálním životě. Po malých dávkách nám ukazuje vztahové proměny mezi zakladateli už dneska největšího světového komunikačního impéria na světě. A člověku ani nevadí, že neví, kdo opravdu ten facebook vymyslel.

plakát

Pokání (2007) 

Skvělé převedení knižního bestselleru na filmové plátno. Vypiplaný scénář znásoben velmi dobře hrajícími herci a naprosto famózní hudbou. Druhé půlka sice za první trochu, ale opravdu jenom trochu, pokulhává, přesto nemohu jinak. Nezbývá mi nic jiného, než do budocna sledovat spojení Wrighta a Knightley velmi pozorně.

plakát

Klíče od pevnosti Boyard (1990) (pořad) 

Hodně těžké celkově hodnotit. Soutěž v průběhu let procházela mnoha obměnami, z nichž některé byly dobré a jiné nikoliv. Vždycky mne ale mrzelo, že kvůli neznalosti jazyka jsem nikdy nedokázal dostatečně pochopit konečnou část soutěže s indiciemi. Konečné vybírání peněz bylo ovšem vždycky cool (pokud vůbec proběhlo).

plakát

Po stopách Xapatanu (1992) (pořad) 

Pro mě o trošku lepší než Boyard, ačkoliv to nebylo tak rozličné. Vždycky jsem se nejvíc těšil na amazonky.

plakát

Frekvence (2000) 

Průměrnému hereckému obsazení kraluje hodně vypiplaný scénář, hlavně konečná scéna byla vskutku vyvedená . Po dlouhé době promyšlenější děj, ve kterém se pohravá s časem, a to i se všemi jeho důsledky.

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

První hodina filmu je naprosto strhující a dosti převyšuje zbytek filmu a to podle mne výrazně. Jinak se na to lze dívat jako na válku v Iráku "zase" jinýma očima. Jako u Mariňáka od Mendesa se jedná o film syrový a bez příkras. Pěkný, ale rozhodně nikoliv nezapomenutelný.

plakát

Den D (2008) (pořad) 

Celkem povedený formát. Abych se přiznal tato problematika mě docela zajímá, a někdy si v určitých plánech opravdu libuji. Někdy obdivuji nejen nápady (těch není moc), ale i odvahu až drzost (té je tam požehnaně) žadatelů o peníze. Návrhy typu dejte mi milion, aniž máte jakoukoliv jistotu návratnosti, mne dostávají do kolen.