Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (235)

plakát

Jaroslav Kučera Zblízka (2019) 

Místy jsem u toho to dokumentu usínal a jeho pomalé temto mě iritovalo. Kučera byl samozřejmě génius, mnohé jeho filmy jsou nesmrtelné, ale dokument o něm měl být živější a ne jen vytvořený z filmových ukázek a rozhovorů. Rád bych poznal i něco z jeho soukromého života a nejen tvorbu, kterou beztak všichni víceméně známe. Pro zamilované to ale může být klenot, pro mne čirý průměr připomínající studentský dokument FAMU.

plakát

Terezín: Láska za zdí (2023) 

Film je místy tak chladný a bezemoční, že přestává být sympatický. Především je příliš dlouhý a rozmělněný pomalý děj vás dostane k nebetyčné nudě. A to by se u filmů o Holocaustu stát nemělo. Kdyby byl příběh o půl hodiny kratší, nebo alespoň o 20 minut, děj by byl napínavější, stručnější a dynamičtější, mohlo by se jednat o zdařilý film. Výtvarně ale i herecky je to nadprůměrné, scenáristicky a režijně je to velmi slabé.

plakát

Cimrmani zblízka (2024) (TV film) 

Asi jsem se na to příliš moc těšil a možná proto jsem byl trochu zklamán. I přestože to proběhlo jakou si publicistickou dramaturgií, jedná o film, který může uspokojit pouze skalní zaslepené fanoušky. Stylizovaná scénka s p. Svěrákem u klavíru (vůbec celá ta linka s klavírem) byla místy až trošku násilná a spolu s komentářem "ze zpráviček jako z Kouzelné školky" celé dílko stahovalo dost dolů. Oceňuji snahu, nadšení a uchování unikátního zákulisního materiálu.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Tohle je opravdu velmi drsný a mrazivý film, který na mne působil extrémně pravdivě. Soustředěné herecké výkony společně s vědomím, jak to asi muselo probíhat v plynových komorách a krematoriích vás dostane do absolutního oněmění. Podobně jako u "Chlapce v pruhovaném pyžamu" se mi chtělo místy až zvracet. Děkuji za tenhle film, je dokonalý i co se týče architektury, hudební kompozice a samotného scénáře. Dlouho jsem nezažil v kině tak intenzivní zážitek, kvůli kterému jsem pak celou noc nespal.

plakát

Galavečer GRAND Festivalu smíchu 2024 (2024) (pořad) 

O něco méně vtipnější a svižnější než vloni, nicméně zase byly lepší zpěváci. Trochu mě otrávilo, že na konci všichni zpívali Třešně zráli, copak nemáme nějaké divadelní, nebo originální písničky? Hudební dramaturgie u těchto galavečerů není moc dobrá. Celkový přenos byl ale moc hezký a úžasný byl miniportrét o Petru Nárožném. Ať žijí regionální divadla a jejich herci a tvůrci, kteří vytváří pestrý divadelní svět poctivé dramatiky, a ne experimentálních úletů ND.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Jen nesmíme zapomenout, že se jedná o dobré herce, kteří v jiných filmech a zvláště na jevišti hrají dobře. Jinak samozřejmě tento film je absolutní nesmysl, dno nejhlubšího humoru pouze s výjimečnou kamerou V. Smutného a fantastickými herci v čele se Stolařovou a Lewandowskou, což jsou skutečně vycházející hvězdy nové herecké generace.

plakát

Zvon Lukáš (2002) (TV film) 

V pohádce zazní motiv z písně Na hotelu v Olomouci Petra Hapky a Michala Horáčka. Hapka si zde i zahrál, ale ani on, ani jiní pohádce nijak nepomohli. Je to velmi slabé a nezáživné dílo. Sympatická je hlavní představitelka Klára Lidová.

plakát

Umění jíst a milovat (2023) 

TO JE ALE KRÁSNÝ FILM. FRANCOUZI NEUSÁLE DOKAZUJÍ, ŽE KLASICKÝ JEMNÝ A INTELIGENTNÍ EVROPSKÝ FILM STÁLE EXTISTUJE. DĚKUJI.