Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (694)

plakát

Super 8 (2011) 

Stačila jedna projekce, abych se zamiloval. Super 8 je nostalgický návrat do dětství a zároveň (alespoň pro mě) film roku 2011. Mám pocit jako kdyby letos přišly Vánoce o něco dřív, protože J. J. mi dal ten nejkrásnější možný dárek. A ta katarze na konci je úžasná.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Největší dárek, který mi zatím Hollywood letos nadělil. Parádní příběh, inteligentní scénář a fantastická hudba. Zrození Planety opic totálně vymlátilo podlahu se všemi letními popcornovkami a stává se tak mega překvapením roku. Takhle si prostě představuji film! Mimochodem - společně s První třídou a Stromem života zatím nejlepší snímkem roku. Mimochodem, je obrovská radost, když se jednou za čas objeví film, který není ve 3D

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Čekal jsem (ještě větší) průser než u Thora, ale Marvel si to dokázal opět perfektně ošéfovat a Johnston nám servíruje parádní menu na stříbrném podnosu. Cap mi přišel o chlup lepší než Odinův syn a o dva lepší než druhý Iron Man, při čemž dohání v oblíbenosti jeho první díl. Jasně, příběh není žádný zázrak, ale to jsem ostatně ani nečekal a dostal jsem parádní popcornovu jízdu, kterou jsem si užil. Cap prostě neselhal a to ani ve chvílích, kdy se vyrovnává s vlivem předlohy na propagandu armády USA, z čehož si ve výsledku dělá docela slušnou srandu. Tommy Lee Jones je super hláškář, Hugo Weawing si užívá dalšího ze svých záporáků a Hayley Atwell je kočka hodná pomilování. Nevím nevím - kdybych byl na Capově místě tak bych se asi rozhodl jinak.

plakát

Blesk (2011) 

Drsný Harry na britský způsob? Proč ne! Během těch devadesáti minut, co Jason Statham hláškuje, mlátí lidi, chlastá a loví vraha policajtů, jsem se královsky bavil a litoval jsem jedné věci, a sice toho, že bohužel zatím neznám předlohu, která u nás snad někdy vyjde. Když se na scéně objevil Ken Bruen tvářil jsem se jako totální kretén, ale v té chvíli mi to bylo jedno, protože mé srdce plesalo a byl jsem na vrcholu blaha. Abych nezapomněl - soundtrack je parádní a Blitz je asi tak stokrát lepší a zábavnější než London Boulevard.

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Neskutečné! Kombinace životem zmítaného detektiva a úžasné kamery, která často zachytává přírodní scenérie, šlape na jedničku. Všemi třemi příběhy se táhne obrovská melancholie a tragika. Zatímco první díl se táhne jako med, druhý je nehorázně našlapaný a divoké tempo drží po celou stopáž a dokáže tak strčit do kapsy leckteré filmové/seriálové produkty z Ameriky. Nemluvě o grandiózní zápletce, u níž divák ani pomalu nedýchá. Třetí se pak nese v první polovině v duchu jedničky, aby ke konci opět přešel do ostrého tempa a připravil divákovi v posledních šesti minutách opravdu vypjatou chvíli. Pokud pro mě byl Branagh do teď PAN REŽISÉR, tak od teď je pro mě PAN HEREC, protože to co předvádí ve všech třech dílech je opravdu neskutečné. (hodnoceno po první sérii). Co se zápletek týče, je druhá série o něco slabší, ale pořád neuvěřitelně našlapaná a co si budeme povídat - jde tu hlavně o Wallandera a to vyšetřování je až na druhém místě. Branagh, na kterém celý seriál stojí, tu postavu hraje tak skvěle a procítěně - asi nejvíc se mi zamlouvaly epizody dvě a tři, kdy se topí ve sračkách úplně nejvíc. Jsem zvědavý, co nám přinese série třetí. / 3. série - Tvůrci změnili vyšetřovací tým, což na jednu stranu zamrzí, protože předchozí parta byla sympatická, navíc na ní bylo soustředěno víc pozornosti (naštvala mě absence Toma Hiddlestona, ale co na plat, když se z vás stane hvězda, tak na něco takovýho už prostě nemáte čas). Co se zápletek týče je třetí sérka slabší, ale jednoznačně vede druhá epizoda, odehrávající se za hranicemi - to byla super old school záležitost. Každopádně pro jednu polovinu planety bude K. B. machr na adaptace Shakespeara, pro mě to bude už do konce života sympatický řízek Wallander. Teď doufám, že 4. řada bude zase tak nějak za rok.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Není to tak dokonalé finále, jak jsem čekal. Ano, režie je skvělá, jenže jí bohužel podráží nohy scénář, který dokazuje, jaký je Kloves pako. Odpustil bych mnohé berličky (hlavně týkající se viteálů), zcela imbecilního Voldemorta, epilog po 19 letech, ale co tomu neodpustím je smrt postav mimo záběr a uspěchané tempo, které má za vinu to, že si člověk nevychutná všechny ty emoce (kromě mezihry se Snapem, která je skvělá), které tam někde jsou, ale nestačí dostatečně rychle vyplavat. A nedokáže je rozdmýchat ani Desplatova úžasná hudba. Co si budeme povídat ani finále nestojí za to - nejvíc jsem si ťukal na čelo ve scéně, kdy se TO stane a nikdo se neraduje. Jako kdyby to všichni považovali za zcela automatické. Ve výsledku jsem docela zklamán, protože jsem čekal, že po deseti letech dostanu něco víc, na co budu vzpomínat a jednou vyprávět, jak jsem na tom byl v kině. Bohužel nebudu. A takhle nejlepším snímkem zůstává Vězeň z Azkabanu a hned za ním Fénixův řád. Nicméně hůl nad tímhle filmem ještě lámat nebudu, třeba se mi ještě po druhé (domácí) projekci zalíbí o něco víc. Původně jsem chtěl dat nižší hodnocení, ale nakonec zvítězila nostalgie, takže to dopadlo na konec takhle. A i přes kopanec, který mi film uštědřil, na těch deset let budu vzpomínat věru rád. PS: je zvláštní, jak někteří diváci posílají první část, která disponuje hromadou emocí, posílají do horoucích pekel, zatímco tuhle vychvalují. pps: už se těším, až Yates natočí něco vlastního a ukáže nám, zač je toho loket!

plakát

Invaze žraloků (2008) (TV film) odpad!

Nehorázná hovadina. Nejhorší jsou na tom ty příšerný žraloci. Fuj.

plakát

Transformers 3 (2011) 

Trochu jsem se bál, ale Míša nezklamal a právě si vysloužil přezdívku Destruktor. Po dementním druhém díle je to návrat ke starému stylu, byť jednička stále vede. Je to epické, je to kulervoucí, je to nářez a já si tenhle film budu s chutí pouštět na dvd znova a znova. Někdo tomu může vytknout "imbecilní" příběh a patos, ale kdo by to řešil, když akce je tak vymazlená a na Rosie Huntington-Whiteley se tak úžasně kouká.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Výbušná nálož vtipů od začátku do konce. Skvělí herci, parádní soundtrack, penis minotaura jako suvenýr z bitvy a pás cudnosti. Nátalka byla jak jinak skvělá. A abych nezapomněl Moudrý stařec byl úplně nejšílenější.

plakát

Hanna (2011) 

Joe Wright nezklamal. Hanna je sice akční béčko (v tom nejlepším slova smyslu), ale točené artovým režisérem, který si artové prvky narval takřka do každého záběru, aniž by to jakkoliv rušilo strukturu akčního béčka. Sice to není nejlepší rejžův snímek, ale Hanna rozhodně stojí za to a Wright se nemusí vůbec za nic stydět. Navíc kombinaci Chemical Brothers, Cate Blanchett a Saoirse Ronan, která kidlí všechno v nejbližším okolí se prostě nedá odolat.