Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Realitný magnát Hamilton Lux stavil na rozvoj starosvetského prímorského letoviska Full Moon Bay, no pri plnení jeho zámerov sa stretne s nečakanými prekážkami. Daniel Wilder je rybárom už celý život a zároveň vlastníkom nehnuteľnosti, s ktorou má Lux veľké plány. Preto sa Lux rozhodne miestne vody zamoriť toxínom, ktorý usmrtí celý podmorský život, v snahe zlikvidovať rybársky priemysel a zbaviť sa tak Daniela. Žiaľbohu, chemické prostriedky na žraloky reagujú tak, že sa zvyšuje ich agresivita. Bez rýb na kŕmenie sa útočnosť žralokov na človeka rýchle zvyšuje. Lux využíva mediálnych kontaktov a snaží sa presviedčať, že útoky žralokov sú náhodné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Kalifornský horský had" Daryl Hannah byla zřejmě též úporně zasažena dopadem celosvětové ekonomické krize, když se rozhodla, že se zaskvěje v tomto pokleslém snímku. Překvapil mě Roark Critchlow, jehož si pamatuji coby jednu z postav nekončící soap opery Tak jde čas, a který si sem odskočil, aby čelil konečnému řešení žraločí otázky. Kromě hezkých a poměrně sympatických ženských tváří, malebného pobřeží, zrychleného žraločího roje, hejna, davu či hemžení (takto různorodě by mohl znít doslovný překlad), nevýrazného postupu děje a pochybné hlavní myšlenky (vypuštění chemikálií do celé zátoky, následné zamoření a zahubení veškeré vodní fauny, kromě žraloků ovšem, kterým se zvýší agresivita a jejich následná spolupráce na vzájemném přežití, mi přišlo poněkud nesmyslné) Vás toho v zátoce s líbivým názvem Full Moon Bay o mnoho více nečeká. Druhá část je totální scénáristický kolaps. Nejvíce asi slovní, v několika scénách i dějový. Se závěrem filmu (jak je vlastně odrazili?) jsem si raději ani nelámala hlavu. A úplný konec jsem čekala výraznější, klišovitější. Takto jen zbytečné prodlužování s marným očekáváním. Ani ne tak úplně nejhorší, jako celkově o ničem. Vždyť už to znáte nazpaměť i pozpátku. "Co když z toho svinstva budu mít rakovinu, nebo mi třeba vyroste další ruka?" ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Většinou platí, že čím bedlivější pozor dáváte, tím větší máte zážitek. Ne tak u Invaze žraloků. Ti nám naopak připomínají staré známé pořekadlo, že výjimka potvrzuje pravidlo. A tak vůbec není na škodu, pokud máte vedle televize koš nevyžehleného prádla anebo v posteli slečnu ve spodním prádle. Stíháte všechno, 160 minut děleno minutami třemi je opravdu hodně moc kol... No a zrovinka ta délka je největším zabijákem filmu. Ne žraloci, ale metráž jakoby mě hryzala do zadnice. Že budou v televizním snímku katastrofální efekty se dá očekávat, za to bych netrestal. Ale že se tvůrci nerozhodli ušetřit z rozpočtu několik natáčecích dnů právě ve prospěch vizuální podoby, to je věc jiná. Na druhou stranu však; jedná se o první film svého druhu. Tedy televizní céčkový megafilm. ()

Reklama

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Tak ci tak , no az take slabe hodnotenie si tento film nezasluzi . V prvom rade sa nejedna o nekvalitny kino film s vysokym rozpoctom , ale slusne natoceny tv film a malym rozpoctom . V druhom rade , digitalna stranka ako samotne zraloky a ich utoky niesu vobec trapne zobrazene a taktiez niesu prehnane . Na Zralociu Svorku treba pozerat ako na tv film a nie ako na film , ktory sa chce co i len trochu priblizit k Celustiam , alebo ich kopirovat . V celku sa jedna o dobre zvladnuti tv film ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film jenom pro ortodoxní fanoušky zvířecích hororů. Já je moc v oblibě nemám, a tak jsem si tenhleten televizní majstrštyk pořádně protrpěl. Špatní herci, nelogický scénář a špatná režie útoků (které jsou všechny téměř shodné) potápí několik světlých okamžiků takovým způsobem, že pro celkové vyznění snímku pak vůbec nemají význam. Mimochodem film s tak brutálně přepísknutou stopáží jsem snad ještě neviděl, šlo by to zkrátit cca na polovinu. ()

Attta odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle příšerný film jsem dlouho neviděl. Jako divák jsem nevěděl jestli raději nemám odejít a nebo se začít smát nad zpracováním, ale i scénářem filmu. Všechno je na tom filmu tak okaté a ohrané a špatně natočené a to nemluvím o příšerné animaci žraloků. Nejprve jsem si říkal, že v tom něco bude, že přeci nikdo nemůže natočit takhle film, ale ono v tom nakonec nic nebylo, jen prostě hrůza. Zbytečně dlouhé, logicky na tom byl scénář velice příšerně, útoky žraloků pořád dokola. A to musím říct, že jsem fanda "žraločích" hororů, ale tohle bylo utrpení. V průběhu filmu jsem se musel několikrát přemlouvat abych to dokoukal do konce. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama