Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi
  • Drama

Oblíbené seriály (10)

Dark

Dark (2017)

První série je velice napínavá. Věc, kterou musím ocenit, je soundtrack, který dává seriálu tu pravou mysteriózní atmosféru. Každý nový díl dává strašně moc nových otázek, na které chcete co nejdříve odpovědi, a proto je tento seriál velice poutavý. Otázky jsou postupně zodpovězeny, ale vznikají nové a nové. Bohužel jsem zklamán z posledních dílů první série, které se oproti předchozím dílům nepovedly a celý závěr série je divný a neuzavřený - zpětně si říkám, že to byl asi záměr tvůrců. Na první sérii mírně navazuje druhá. Spíše se v ní prohlubují činy z první série. Je super, že se dozvídáme, proč se některé události staly. Bohužel je pro mě strašně těžké si zapamatovat, která osoba je která a z jakého roku. Ve třetí sérii se moje mozkové závity ještě více zavařili. Na druhou stranu vše do sebe krásně zapadlo a seriál byl vhodně ukončen. Opravdu doporučuji.

Kobra 11

Kobra 11 (1996)

Naprosto nechápu takto nízké hodnocení tohoto nestárnoucího seriálu. Podle mě je to pravý akční seriál pro muže (popřípadě i ženy) s nejlepšími akčními scénami v Evropě. Škoda, že kvůli klesající sledovanosti pravděpodobně bude seriál během pár let ukončen. Samozřejmě naprosto objektivně hodnotím, že nejlepší časy Kobry 11 už jsou dávno pryč, ale Kobra 11 vždycky zůstane v mém srdci.

MOST!

MOST! (2019)

No, když jsem slyšel "vtipný seriál o cigánech", čekal jsem větší zábavu. Celý seriál pojednává spíš o natáčení normálního života, nikoliv jako typický film/seriál. V takovém případě tento typ filmu/seriálu pochopím jako film životě nějaké hvězdy, ale o životě v Mostě? Další věc je příběh - za celou sérii se skoro nic nestalo a celý příběh se dá shrnout do pár souvětí. Proč pak dávám tak vysoké hodnocení? Líbí se mi poblázněnost tímto seriálem a námět. Nicméně by se dal zpracovat lépe a zajímavěji s větším zapojením romů - nejlépe i jako hlavní postavu roma.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Skvělý seriál, který spojuje děti a temno. Během 1. série se dozvíme, o co v celém seriálu půjde. Všechno je tak krásně provázané, natočené a atmosféra osmdesátek by se dala krájet. Všechny dosavadní děje a problémy logicky spojí a prováže 4. série. Tato série je také více zaměřena na život dětských hrdinů - resp. problémy při dospívání.  4. Série je skvělý začátek konce, i když někdy je to až příliš překombinované a natahované. Ačkoliv to není součástí hodnocení seriálu, bohužel nemůžu doporučit knihy Temný experiment a Temnota na okraji města. Tyto knihy nejsou pro příběh téměř vůbec důležité a pouze vydělávají na jménu seriálu.

Most

Most (2011)

Tak tohle jsem potřeboval! Takový napětí jsem už dlouho nezažil! Případy jsou velmi netradiční a zajímavé. Každá série má něco do sebe. S Martinem jsou série více temné a napínavé. U následujících sérií s Henrikem se tvůrci hodně zaměřili i na vývoj charakterů a city. Obojí má něco do sebe a obojí stálo za to. Jediná série, které jsem dal 4* je třetí, přijde mi trošku slabší než ostatní - hlavně případem. Zbytek stojí za 5*. Co na seriálu obdivuji je, že postava Martina skončila v seriálu tak, jak skončila a ne že jen zmizla jako je celkem běžné. Hlavně u čtvrté série pak obdivuji vývoj Sagy, konečně se z ní stává osoba, které záleží i na sociálním životě a ne jen na práci. Vše vyvrcholilo skvělým finále a proto nemohu jinak než 95%.

Proč? 13x proto

Proč? 13x proto (2017)

Když jsem četl popisek, říkal jsem si, jaká to bude skvělá podívaná. Děsila mě už jen ta mysteriózní představa, že poslouchám kazety mrtvé kamarádky. Po pár dílech jsem byl překvapen. Byl jsem napjatý, co se dál bude dít, a měl jsem strašně moc otázek. S dalšími díly nadšení mírně opadlo. Dozvěděli jsme se, že důvody sebevraždy jsou z velké většiny maličkosti. Zlepšení přineslo vygradování konce 1. série. Každopádně po první sérii jsem měl se sledováním skončit. Druhá série zdaleka nedosahuje kvalit té první, ale pro někoho možná stojí za zhlédnutí - je zde pár utajených věcí z příběhu 1. série. 3. Série už je naprosto o něčem jiném, ale relativně se mi nový akčnější styl líbil. 4. série je bohužel tragédie a nechápu, jak někdo mohl něco takového vymyslet. Jedna splácanina střídá druhou, nesmyslné halucinace apod. Na druhou stranu tato série uzavře asi všechny dějové linky a hlavně studium na střední. Celkově 13 reasons why zklamalo mé očekávání, ale stačí na 4* hodnocení.