Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (11)

Nadace - Série 2

Nadace - Série 2 (2023) (série)

V České republice se natáčelo od 7. dubna do 8. července 2022, a to na lokacích, jako jsou Ostrava, Sedlec, lom Homolák, Pardubice, Nevřeň, Střemy, Prachovské skály, Tisá, Dobříš, zámek Kačina, Kladno, Praha (například v budově Právnické fakulty Univerzity Karlovy) a Prague Studios.

Batman navždy

Batman navždy (1995)

Je všeobecně známo, že režisér Joel Schumacher nebyl s výsledným sestřihem příliš spokojený. Až v červenci roku 2020 (měsíc po režisérovi smrti) se potvrdily zvěsti, že skutečně existuje cca o 45 minut delší verze. Oproti požadavkům studia Warner Bros. je o něco temnější a zásadním způsobem dovysvětluje charakter Bruce Wayna (Val Kilmer).

Neuvěřitelný zmenšující se muž

Neuvěřitelný zmenšující se muž (1957)

Scény s útočící kočkou a pavoukem musely být dokonale synchronizované s reakcemi zmenšujícího se muže Scotta Careyho (Grant Williams). Scény se skutečnými zvířaty byly natočeny první, režisér Jack Arnold je sám sestříhal, někdy i za pomoci metronomu, a každý jednotlivý pohyb zvířete očísloval. Poté při natáčení Scottových scén režisér na herce volal jednotlivá čísla a ten už věděl, jak na očíslované pohyby zvířat před kamerou reagovat.

Sunset Boulevard

Sunset Boulevard (1950)

Herečka Hedda Hopper byla další postavou, která si ve filmu zahrála sama sebe. Můžeme ji vidět ke konci filmu coby novinářku telefonující z místa činu do redakce a jak právě vymýšlí senzační novinový titulek. Hedda Hopper, bývalá a ne velmi úspěšná herečka, se opravdu stala významnou osobností hollywoodského bulváru.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Když se ve filmu Vetřelec blíží k posádce, nebo když jsou členové posádky Vetřelci na stopě, na pozadí scény se rozezní tlukot srdce. Ten následně utichne v momentě, kdy je Vetřelcova oběť lapena.

The Fourth Dimension

The Fourth Dimension (2012)

Scéna v první povídce, kdy Val Kilmer v noci na ulici mluví ke dvěma mužům, kteří jsou bez trička, nebyla ve scénáři. Jednalo se o muže bez domova a herec si jich prostě všiml a začal si s nimi povídat, načež to štáb začal snímat.

The Fourth Dimension

The Fourth Dimension (2012)

První povídka se natáčela v Nashvillu, kde se tou dobou lidé potýkali s vysokou nezaměstnaností. Spousta lidí, kteří hrají obecenstvo guru Vala Kilmera, tak opradu vzala roli v komparzu čistě z finančních důvodů a reakce na motivační projev o úspěchu byly víceméně spontánní, protože režisér snímku Harmony Korine lidem v sále neprozradil, o čem se Val Kilmer chystá řečnit.

The Fourth Dimension

The Fourth Dimension (2012)

Ve třetí povídce, kdy partička výtržníků navštěvuje opuštěné domy, jeden z nich začne hrát na piano. Jedná se o skladbu „Claire de Lune“ francouzského impresionistického skladatele Clauda Debussyho.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál)

Tommy Shelby (Cillian Murphy) kouří irské cigarety Sweet Afton bez filtru. Pojmenovány byly po básni Ira Roberta Burnse. Prodávaly se v letech 1919 až 2011.

Reklama