Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (163)

plakát

Džigjaku no uta (2007) 

O životě Sachie (Miki), kterou od dětství provází neštěstí a jednou by chtěla být šťastná... tak nějak toho časem docílí, ale s tím jejím starým (Hiroshi) to vypadá spíš naopak. Začínalo to fakt skvěle, klasický Japonsko, jenže ten prostředek mi přišel moc úmornej a flashbacky taky trochu otravný.. škoda, potenciál to rozhodně mělo.

plakát

Mrazík (1964) 

Ivánku, cink! Tento film provází snad každého od dětství a je to opravdový kult... myslím, že se ho české televize nikdy nezbaví a není to vůbec škoda : )

plakát

Jambok geunmu (2005) 

Starší, zde náturou skvěle tvrdá, Kim Seon-a ten film držela neuvěřitelně nad vodou, klasické korejské výrazy v obličeji mě prostě nemohly nechat chladným a bavil jsem se znamenitě. Některé bojové scény možná moc přetáhnuté, zastával bych se tu spíš minimalismu, ale..

plakát

Joru no picnic (2006) 

Škola každoročně pořádá pěší maraton, kdy se sejde neuvěřitelné množství studentů a my máme možnost pozorovat příběh několika z nich. Jsou tam zastoupené různé skupiny, od začátku se rozplétá jednoduchá zápletka a celkově je to hodně pohodovej film. Chtělo to víc prostoru pro studentku s bujnou fantazií, ale jinak bez námitek..

plakát

Gukkyeongui namjjok (2006) 

V Severní Koreji se zasnoubí, všechno do budoucna vypadá dobře, ale on brzy uteče do kapitalistickýho jihu a jsou od sebe odtrženi. Sever tu vypadal docela příjemně, snad jedna poznámka o nedostatku jídla se vymikala, jinak taková zapadlá pohodová země : ) každopádně pěkný film, kde bych v druhé půli bral i hlubší milostný trojúhelník...

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Tyhle schizofrenický záležitosti miluju, to herecké obsazení bylo naprosto perfketní, o hudbě ani nemluvě, z počátku mě trochu trápil střih, ale po chvíli jsem nenamítal a seděl přikovanej k židli. I přes poměrně brzké tušení zápletky mě neustále v částech filmu dokázali přesvědčit, omotat si mě kolem prstů, a nakonec i neustále dokola překvapovat rozuzlováním. Připomenulo Machinistu, ale dostalo snad ještě více. | za dnešek jsem se setkal několikrát se slovem "kafkaesque"... damn, what's behind that..

plakát

Gaeullo (2006) 

Kdysi jsem viděl dokument o zřícení obchodního centra v Seoulu a jakmile se objevily ve filmu poznámky o klimatizaci, tak jsem si ho začal vybavovat. Fakt, že se film odvíjel od skutečných událostí tak dodával určitou intenzitu. Opravdu krásný film se skvelými záběry a jemným, silným příběhem.

plakát

Aoi tori (2008) 

Koktavý učitel Murauchi (Abe Hiroshi) supluje v nové škole a na žáky i učitelský sbor hned zapůsobí jako podivín. Ihned první den si nechá přinést starý stůl žáka Noguchiho, který přestoupil na jinou školu a každé ráno ho zdraví (prázdné místo - Noguchiho). Později se dozvídáme, co přesně bylo důvodem jeho přestupu a čeho se Murauchi snaží dosáhnout... Pomalejší drama, které se realisticky zabývá klasickým školním problémem.

plakát

Bu neng shuo de mi mi (2007) 

I přes jisté odhadnutí děje na samém začátku filmu jsem si ten film dokázal vychutnat a zápletka stejně ještě zaujmula svou originalitou. Skvělá hudba! Jay Chou se vytáhl... Taiwan/Hong Kong/Čína mě začínají bavit, dramata a romantika jim jdou snad jako jejich východním "sousedům".