Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (10)

plakát

Uncharted (2022) 

No takhle určitě to není nejlepší akční film všech dob (ani jsem s tím nepočítal), ale příjemný béčkový akční výplach u kterého se nemusí přemýšlet to funguje, proto jsem z kina neodcházel zklamaný já od toho upřímně ani více nečekal. U takto velkých blockbusteru je prostě problém, že se snaží za každou cenu udělat úplně úchvatné akční scény které vezmou divákům dech, ale ve výsledku vás to vlastně naštve jak nelogické ty scény jsou. Paradoxně ve filmu fungují bojové scény na zemi například v baru a ne dvě velké lodě které prostě soupeři ve vzduchu nebo když si povídají na autě, které padá z letadla to je prostě na mě nějak moc. Rozhodně chápu, že pro někoho to muže být film roku a není to vůbec špatně a naopak pro herní fanoušky zase zklamání roku já jsem prostě někde mezi. Kamera se občas snažila o fajne záběr ale bylo toho prostě ve výsledku málo  6/10 - Průměrný akční výplach.

plakát

Duna (2021) 

Duna musí pokračovat!!!!! Šel jsem na tento film jako naprostý neznalec tohoto klenotu, nikdy jsem nečetl knihu a světe div se stal se to možná nejlepší film tohoto roku pro mě. Po audiovizuální stránce je to naprosto fantastické a skvostné. U filmu jsem měl trochu obavy, zda 2 a půl hodiny není moc a jestli se to nebude moct vléct, ale mohu Vás naprosto ujistit, že tento čas uplyne jako voda a vy po filmu budete naštvaní proč tenhle film netrvá ještě o 2 hodiny déle. Přesně tohle byly moje pocity po skončení filmu říkal jsem okamžitě tam dejte druhý díl (naštěstí už je jisté, že DUNA se dočká pokračování). Obsazení, kamera, efekty, lokace všechno za jedna. Scénář je uvěřitelný dobře napsaný. Tohle je přesně film do kina musíte tam jít, věřte mi budete litovat až tento film uvidíte pouze v obýváku. A v poslední řadě musím vyzdvihnout hudbu Hans Zimmer to je prostě génius, z toho soundtracku jde mráz po zádech (Pauls Dream). Takže konečné hodnocení, 9,5/10- DUNA HYPE.

plakát

Lajna (2017) (seriál) 

Skvělý seriál!!! Fantasticky napsaný scénář, je zde jedna hláška za druhou, i když jsou vlastně celý seriál běžné věci v životě přirovnávány k hokeji, je to stále vtipné a pořád to funguje. Langmajer (Hrouzek), Vagnerová (Deniska), Neužil (Robin) skvělé herecké výkony. Jestli se chcete opravdu zasmát a máte rádi hokej tento seriál je přímo pro Vás. Dle mého názoru je 1. série lepší než ta 2, nevím nějak mi tam nesedla postava Hrouzka staršího. Celkové hodnocení 7,5/10- Super zábava.

plakát

The Perfect Kiss (2018) odpad!

Co k tomu říci..., prosím všechny ať se vyvarují tomuto filmu je to naprostý bizár a směs všeho špatného. Scénář naprosto nepochopitelný, herecké výkony otřesné a upištěné, hudba naprosto neodpovídající žánru a vlastně všechno hrozné. Jak toto může někdo produkovat...nerozumím. Po zhlédnutí tohoto snímku si říkám, že vlastně české seriály tolik kritizované jako např. Ordinace nejsou tak špatné. Jediné pozitivní na tomto filmu byla kanadská zima a délka, film trvá naštěstí pouhých 83 minut. Celkové hodnocení 0,5/10- Už nikdy více.

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Pěkně zpracovaný animak se spoustou humoru jak pro děti tak i dospělé. Tenhle film si užijete. Jednoduchý scénář, jednoduchá zápletka, ale to vše funguje, prostě příjemný rodinný animovaný film, který se bude líbit všem věkovým kategoriím 6/10- Fajne podívaná.

plakát

Transformers (2007) 

Michael Bay se ujal režie tohoto filmu, což zaručuje spoustu výbuchu a akčních scén, toto přesně v tom filmu najdete funguje to. Ale u filmu si bude užívat jakékoliv protočení šroubku, jakoukoliv transformaci z auta na robota nebo naopak. Mladý Shia tu ukazuje svůj potenciál do budoucna. Oceňuji také český dabing robotů, který je jeden z nejlepších. Střih je velmi svižný a humor pobaví. To úplně nejlepší je ale hudba od Steve Jablonskyho, vždy když slyším skladu Arrival to Earth, tak mi běhá mráz po zádech. Film hodnotím 8,5/10- Super akční podívaná.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Musím říct, že recenzi tohoto filmu hodnotím jako nečtenář původní knihy, proto se zřejmě nebude shodovat se čtenáři. Tento film nabitý easter eggy, je zábavná dvou hodinová jízda, která rozhodně nenudí. Nejlepší na filmu jsou speciální efekty, které fungují na jedničku. Co mě překvapilo je, že funguje i přechod do skutečné reality, i při těchto scénách se nudit nebude. Režie snímku se dá říci, že je mistrovské dílo jsou zde vidět dlouholeté zkušenosti a praxe kterou Spielberg má. Film hodnotím 9/10 - Just Spielberg.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Film opět skvěle dokázal pobavit stejně jako 21 jump street. Bohužel zde byl slabší příběh, protože byl velmi podobný jako u prvního dílu. Jediná výjimka byla, že drogy neřešili na Střední ale na vysoké. Tempo filmu bylo opět příjemné, takže film utíká jako voda a prakticky tu není moment, kdy by jste se nudily. Celkově film hodnotím jako velmi příjemná slušně zpracována komedie, která je hláškami nabitá. Film hodnotím 7,5/10.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Film se odehrává v 60. letech minulého století v Americe, která byla rasisticky založená. I když toto téma je podle mého názoru na zpracování velmi obtížné, tak film to zachycuje dokonale. Neuvěřitelná je alchymie dvou hlavních postav vzájemná odtažitost, ze které se vyklube velké přátelství je geniálně zpracovaná. Velmi mě bavila jak se postavy od sebe navzájem učily novým věcem. Tento film hraje i dost na vtipnou stránku, ale vůbec neschazuje vážnost celého snímku, což je velmi unikátní. Je to velmi vtipné ale zároveň dojemné (i slza ukápne). Tento film se dá považovat za klenot kinematografie a právem si zasloužil Oskara za nejlepší film 2018. Tomuto filmu dávám 9,5/10.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Nejvíce bavila celková atmosféra toho filmu, ten studentský život, ale musím říct že akční scény mě také bavily hlavně scéna v Berlíně při souboji s Mysteriem, která byla fantasticky zpracována a zábavná troufám si říct, že se jedná o nejlepší akční bojovou scénu ve Spidermanovi. Hudba mi u SpiderMana sedí dokonale a humor u Marvelu vždy pobaví. Nejvíce co mě dostalo, byly obě podtitulkove scény za mě nejlepší co jsem kdy u Marvelu viděl. Takže za mě naprostá spokojenost 9/10. A ani mi nevadilo že scénář hraje na jistotu, mě to prostě bavilo. Jediné co se dá vytknout je předvídatelnost Mysteria (což bylo jasné už od traileru, že se z něj stane záporná postava). Jako správný občan ČR oceňuji, že se natáčelo v Praze a Liberci.