Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Čas smyslnosti (1995) 

Tento film som objavil uplne nahodou, bezal v TV, ktoru bezne nesledujem. Dostal ma. Tu by som vyzdvihol obsadenie. Ked si to tak vezmete: Tony Stark sluzi ako lekar u krala Alana Granta, za manzelku ma Atiu z rodu Juliov a spolocnost mu robi Gandalf a... Hugh Grant. Potom ho vyzenu a on zacne pracovat v zablatenej pakarni s kolegami - profesorom Remusom Lupinom a nikym mensim, ako imperatorom vzdialenej galaxie. Tu si padnu do oka s pacientkou Meg Ryan. Pribeh je podla mojho nazoru silny a inspirativny a aj ked som nechytil od byvalej potrebu vidiet vsetky filmy s RDj, tento u mna boduje.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Utrpení. Nikdy bych nečekal, že někdo dovede udělat z akčního komiksového hrdiny takového sentimentálního chudáka. Přijde mi to jako pokus přetvořit příběh Supermana v shakespearovské drama. Pamatuju Christophera Reeva a vyrůstal jsem na Deanovi Cainovi a Teri Hatcherové. Ano, vždy tam byli emoce, ale tohle je moc. Jelikož jsme v roce 201X, chce to mega efekty. Překonat za každou cenu Bayovy Transformery a všechny Marvelovky. Ale záverečný souboj, ten jsem úpřimně protrpěl, čekajíc, kdy skončí, protože mi přišel jako pouhá napodobenina finálního souboje Nea a Smithe před... kolik to už je let? Prostě tohle už tu bylo. A celkově, pokud plánujete koukat na akční komiksovou zábavu a ne na něco srdcervoucí a psycholoické, tohle zvažte

plakát

Dogma (1999) 

Upozornění - tenhle komentář byl napsán přesvědčeným katolíkem (který má snad trochu nadhledu) Nadmíru zábavný film, s velice zdařeným humorem, který u nejednoho diváka (soudím podle sebe) vyvolá spontánní hlasitý smích. Jestli někdo má něco proti němu, musí být opravdu omezený (i mentálně), protože jsem nenašel nic zásadního, co by se protivilo křesťanství, Ježíši Kriste, dyť je to celé postavené na existenci Boha, tak co se vám nelíbí? A ta socha (Jesus Pal) je stejně nejvýstižnějši vyobrazení. K filmu... Obzvlášť chci vypíchnout herecký výkon pana režiséra, u kterého absence slov jenom zvýrazňuje jeho geniální mimiku, no ale špičkou pro mně je, jak jinak, každá scéna, které se úč astní maestro Rickman. Top hlášky: „Ty znáš Krista?“ „Jo, ten negr mi dluží dvanáct babek...“ „K*va, dyť jsem démon...?“ (jinak Azrael taky slušný herecký výkon) „Neměli lístek“ - jako fanoušek Indyho Jonese tuhle narážku nemůžu přehlédnout, kdo zná, ví... „What the f*k happened to that guy's head???“ (bonus - celá legendární Jayova multi-wtf replika i s tím jeho ksichtem u téhle věty)

plakát

X-Men: Poslední vzdor (2006) 

Mozna mam trochu zkresleny pohled, protoze pred timhle filmem jsem mel smulu na par opravdu blbych filmu, kazdopadne muj osobni zazitek z tretiho dilu X-menu je nadprumerny. Jak se tedy divat na Posledni vzdor a uzit si to? Pro zacatek je potreba o nekolik urovni zvysit svoji schopnost nadhledu a promijeni, protoze vsechno, co vime o mutaci (tzn. vychyleni geneticke informace, ktera je uchovana v kazde bunce identicky), tady jde stranou. Dovidame se, ze mutaci lze zvratit jako nemoc a to dokonce pouhou injekcnou aplikaci jakesi latky. Ale ruku na srdce, vzdyt jsme vsichni stejne uz davno prijali poznatek od ninja zelv, ze zmutovat muze i cely vyvinuty mnohobunecny jedinec a ne jenom pohlavni bunka nebo zarodek. Tak proc by to nemohlo fungovat i obracene? Nebo jako pan ministr, zustane mutant, jenom jedna ruka se mu demutaci zmeni na lidskou. To taky projde, jen musi zahodit vsechno, co nas naucil "Byl jednou jeden zivot" a telo ji prjme. Stejne jsou tady horsi chyby. Treba kdyz mi muj sef naridi nepoustet nikoho do domu, tak pri prvnim pokusu protivnika ho v zapalu rvacky prohodim oknem dovnitr. Pres to vsechno me pribeh zaujal / akce a verbalni prestrelky pobavily /profesorova smrt dojala /presun Golden gate uchvatil a celkove mam z toho jisty zazitek, ktery mi nedovoli dat jenom prumerne tri hvezdy.

plakát

Saw 6 (2009) 

Myslím, že jsem kápnul na to, proč žádné pokračování nedosahuje obliby jedničky. Kdežto na začátku vidíme všechno z pohledu obětí - hráčů a částečně koukáme přes rameno mužům zákona. Co a kdo za tím stojí, je zahaleno. Postupně však více pronikáme do zákulisí, do práce těch, kteří to všechno připravují. Chybí tedy záhada. I tady je kamera Hoffmanovi v patách, když z ústraní dohlíží na průběh hry a taky je nám bez protahování naservírován i nový mstitel (bacha spoiler, ale fakt malý) - paní vdova po Kramerovi.

plakát

Star Trek IV: Cesta domů (1986) 

Oproti prvním třem filmům Star Trek stoupl na kvalitě. Není to jen efekty, ale i příběhem a celkovou atmosférou filmu. Je to hezká podívaná a to i přesto, že krom závěru posádka po celou dobu disponuje pouze klingonskou lodí místo Enterprise a taky prřes tu okolnost, že Spock není úplně ten, co býval. Je jiný, má jakýsi odstup. Netvrdím ale, že je horší, jeho chladně logická povaha přináší ještě humornější situace jako dřív a McCoy, stejně jako dřív, tu a tam pronáší na Spockovu adresu hlášky, bez kterých by Star Trek nebyl tím, čím je.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Takový více-méně zbytečný můstek mezi šestkou a finále (které jsem zatím neviděl). Posun v příběhu je minimální. Nevyrovnané skóre hodní:špatní je asi 1:5 (hodní za zničení jednoho viteálu a špatní hlavně za fragy, neboli za zabíjení), což by se vešlo i do čtvrthodinky a sedmička se nemusela dělit. Takhle je to trochu vleklé.

plakát

Skleněný dům 2 (2006) 

Jednicka byla lepsi. Tady jsem se skoro vubec nebal, i kdyz priznavam, ze u tehle "maminky" bych teda bydlet nechtel, i kdyby mi davala kapesne tisic dolaru tydne.

plakát

Fontána pro Zuzanu 3 (1999) odpad!

Zrovna na to koukam a musel jsem zapnout csfd a ulevit si. A jak vidim, nejsem jediny se svym nazorem. Tohle nelze zanrove zaradit, neni to dokument, neni to inscenace, neni to telenovela. Otresna kamera, otresny strih, pribeh jako by ho napsalo retardovane dite, jedine vhodne oznaceni je "slatanina".